Home Despre noi Staff Contact  
Luni, 07 Noiembrie 2011

Ministrul Valeriu Tabără susţine că România nu are nevoie să importe produse lactate

tabara valeriu2.jpgRomânia nu are voie, şi a fost o greşeală capitală, să importe produse lactate, a declarat sâmbătă, la Braşov, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabară, la inaugurarea celei mai moderne fabrici de lactate din România. Grupul grec Olympus, prezent în România din anul 1999, a inaugurat sâmbătă la Halchiu, în apropiere de Braşov, cea mai mare şi mai modernă fabrică de lactate din România, rezultatul unei investiţii greenfield de 55 milione de euro.
"Este o investiţie de o importanţă deosebită pentru ceea ce înseamnă al doilea produs alimentar al ţării, după pâine. În al doilea rând amplasarea acestei investiţii la Braşov este extrem de importantă pentru întregul sector al creşterii vacilor de lapte şi pentru promovarea produselor lactate", a declarat Valeriu Tabără.

Marti, 12 Aprilie 2011

Preţul ouălor va rămâne neschimbat în perioada sărbătorilor pascale

oua.jpgPreţul ouălor va rămâne neschimbat în perioada sărbătorilor pascale, chiar dacă în ultimul an a înregistrat o scădere cu 24%, în timp ce preţul furajelor a crescut cu 30 de procente, consideră preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), Ilie Van.
"Preţul ouălor pe piaţa românească înregistrează la ora actuală cel mai mic preţ din ultimii 10 ani. Dacă anul trecut, în preajma sărbătorilor pascale, ouăle se vindeau la poarta fermei, în medie, cu 0,3 lei bucata (fără TVA), acum preţul nu depăşeşte 0,22 lei pe bucată. La ora actuală, avem stocuri de ouă suficiente pentru a acoperi necesarul intern şi nu cred că preţul va suferi modificări în această perioadă", a declarat Ilie Van.

Joi, 07 Aprilie 2011

CAPITAL: "Cum a ajuns laptele produs de lux în România"

Laptele a ajuns un produs de lux pentru mulţi români după ce preţul unui litru aproape s-a dublat în ultima jumătate de an, ajungând acum să se vândă în supermarket chiar şi cu 5 lei. Majorarea preţului are mai multe cauze, cele mai importante fiind adaosul comercial foarte mare aplicat de magazine, majorarea TVA-ului, lipsa organizării fermierilor, creşterea preţului carburanţilor. Din toate aceste cauze s-a ajuns în situaţia ca preţul unui litru de lapte să crească de câteva ori de la poarta fermei până la raftul magazinului. Fermierii spun că nu au mai mărit preţul din 2009 şi că ei vând şi acum procesatorilor litrul de lapte tot cu aproximativ un leu.


Luni, 04 Aprilie 2011

ADEVARUL: “Preţul laptelui de la vacă până la raft”

Printre crescătorii de vaci de lapte este o nemulţumire permanentă legată de preţul laptelui. O privire de ansambu arată că laptele pleacă de pe poarta fermei la un anumit preţ şi ajunge la consumator la un preţ de patru sau cinci ori mai mare, în funcţie de calitatea şi caracteristicile laptelui. Petru Ianc este un mic fermier din localitatea timişeană Voiteg. În prezent, cultivă 60 de hectare de pământ şi creşte 27 de vaci, dintre care 18 cu lapte. Pe lângă microfermă, Ianc are doi angajaţi care se ocupă de îngrijirea animalelor, el având în grijă asigurarea furajelor.

Joi, 31 Martie 2011

Scădere dramatică a numărului de bovine şi a producţiei de lapte, în Mureş

vaci_vacar.jpgEfectivele de bovine din judeţul Mureş au scăzut, de la începutul acestui an, cu aproape 800 de capete, iar producţia de lapte a scăzut cu peste 41.600 hectolitri, se arată într-un raport prezentat, miercuri, de Liviu Timar, şeful Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rulară (DADR) Mureş, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural.

Miercuri, 30 Martie 2011

JURNALUL NATIONAL: “Industria laptelui trăieşte din importuri”

În România, consumul de lapte este până la zece ori mai mic decât media europeană, ceea ce arată un potenţial de piaţă foarte mare, a declarat Valeriu Steriu, deputat UNPR, fost preşedinte al Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL), prezent ieri la dezbaterea “Industria produselor lactate în România - actualităţi şi perspective". “Marfa se duce într-un consum foarte redus pe piaţa internă, ţinând cont că avem un consum de 5-10 ori mai mic decât cel european. Acest lucru arată un potenţial de piaţă foarte mare. Importăm însă materie primă tot mai mult pentru capacităţile de procesare, dar dacă ne uităm la cifre putem schimba situaţia", a explicat Steriu.


Joi, 24 Martie 2011

ROMANIA LIBERA: "Extraordinara aventură a mozzarellei româneşti"

Şase investitori şi un expert în brânzeturi, toţi din Marea Britanie, au pus România pe harta ţărilor care produc mozzarella, celebra brânză de bivoliţă italiană. Afacerea a debutat cu un eşec usturător. Acum poate fi considerată o poveste de succes.
Jovial, îmbrăcat sport, cu început de chelie şi ochelari cu rame subţiri, „domnul Pităr", cum îi spun localnicii, rosteşte primele cuvinte despre aventura sa românească, definind-o astfel - „o nebunie". E şi normal, de vreme ce a şi fost considerat nebun, când s-a dus, de unul singur, în pieţele din Bucureşti, cu brânza pe care a produs-o la Rupea.

Marti, 08 Martie 2011

Tnuva îşi închide ferma din România

tnuva.jpgFirma israeliană de produse lactate Tnuva îşi va închide ferma pe care o deţine în România din considerente financiare, informează Ynetnews.com. Tnuva deţinea în România un efectiv de 1.200 de vaci de lapte, care asigurau 25% din producţia locală a companiei.
Potrivit directorului general al Tnuva, Arik Schor, compania are suficient lapte din surse externe.

Marti, 25 Ianuarie 2011

Deputatul Victor Surdu cere Ministerului Agriculturii să prezinte un raport complex faţă de majorarea preţului laptelui

surdu_victor.jpgPSD îşi exprimă îngrijorarea faţă de majorarea preţului laptelui în supermarketuri fără o justificare economică credibilă şi solicită Ministerului Agriculturii o explicaţie faţă de această situaţie, a declarat, luni, preşedintele Departamentului pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală al PSD, deputatul Victor Surdu.
"Ministerul Agriculturii este dator să prezinte un raport complex faţă de această majorare, având în vedere că în continuare se încurajează importurile prin lipsa de implicare în ceea ce priveşte gestionarea programului de ridicare a laptelui de la producători. În multe situaţii, laptele a ajuns să fie folosit pentru hrana animalelor pentru a nu fi irosit", a spus Victor Surdu, potrivit unui comunicat de presă.


Luni, 24 Ianuarie 2011

INCONT.RO: “Cardul pentru lapte si mostre de branza si slanina sau cum isi fidelizeaza micii producatori clientii!”

O lupta dura trebuie purtata pentru fiecare client! Asa arata strategia micilor producatori care castiga teren in fata marilor magazine. Unii ofera acum abonamente pentru doua-trei luni, in care promit sa va puna deoparte sau chiar sa va aduca la usa tot ce au mai proaspat, in ferma sau in gradina. Altii au scos carduri de lapte, cu reincarcare, sau isi tenteaza clientii cu mostre de branza, oua si slaninuta.Pagina 1 / 18  >>>Sorry! cannot detect the feed version.
http://www.machiavelli.ro/myfeed.php?type=rss2