Home Despre noi Staff Contact  
Marti, 18 Ianuarie 2011

DAILY BUSINESS: “Producatorul de mezeluri Unicarm vrea sa deschida 15-20 de supermarketuri in 2011”

Compania Unicarm din judetul Satu Mare va deschide in acest an 15-20 de supermarketuri, extinzandu-si astfel reteaua formata in prezent din 55 de unitati. "Pentru acest an ne-am propus sa deschidem intre 15 si 20 de magazine tip supermarket, in functie de cum vom primi finantarea de la banci", a declarat proprietarul Unicarm, omul de afaceri Vasile Lucut, citat de Mediafax

Marti, 14 Decembrie 2010

GANDUL: “Povestea cârnaţilor olteneşti făcuţi din porci belgieni”

Povestea cârnatului oltenesc începe cu dezinfectantul pentru mâini şi cu peria roşie pentru curăţat picioarele. Înainte să intre la lucru, la tranşat şi prelucrat tonele de carne, angajaţii Angst de la Buftea trec prin etapa asta. Când ne-am pomenit că ni se freacă singure pe sub tălpi periile automate şi când ni s-au dat şi halate albe, am zis că parcă suntem în fabrică de medicamente. Dar nu, aici se fac doar mezeluri, vreo 300 de sortimente. Nu ne-a trecut prin cap că simplii cârnaţi olteneşti se nasc după atât de multe munci - sau că se duşează, la fel cum faci duş acasă, în baie, ori că toate cuţitele se dezinfectează cu UV şi, dacă ţi-a căzut unul la podea, n-ai voie să-l mai ridici de acolo.

Marti, 23 Noiembrie 2010

Preparatele bio din carne de melc nu se mai produc la fabrica din Teliu

melci.jpgProdusele bio preparate din carne de melc, foarte solicitate la export, nu se mai produc la fabrica din localitatea braşoveană Teliu iar banca a pus sechestru pe fabrică din cauza datoriilor pe care aceasta le avea, în urma creditului luat pentru începerea producţiei în anul 2008.
"Ultima cantitate de preparate din carne de melc, de 200 de tone, am trimis-o în Franţa la începutul acestui an. De asemenea, am mai livrat carne de melc şi pentru grădina zoologică de la Budapesta, dar acum nu mai avem nimic pentru export. Lucrăm doar la comandă pentru restaurantele de lux din România, dar în cantităţi mult mai mici. Mai avem un număr de 10 angajaţi cu care lucrăm materia primă care a mai rămas pe stoc. De la anul nu ştim care va fi situaţia. Noi am fost foarte afectaţi de criza economică", a declarat asistent manager Ildiko Gyomos.


Marti, 16 Noiembrie 2010

REALITATEA TV: "Carnea nu se va scumpi de sărbători””

Preşedintele Patronatului din Industria Alimentară Romalimenta, Sorin Minea, a declarat duminică la Realitatea TV că, de sărbatori, carnea nu se va scumpi. Declaraţia acestuia a venit ca reacţie la o observaţie făcută de ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără. "Nu se vor scumpi, cel puţin pentru mine şi pentru producătorii serioşi. Garantez că nu vor fi scumpiri de sărbători", a spus Sorin Minea.

Miercuri, 10 Noiembrie 2010

Preţurile la kilogramul de porc viu în pieţele din judeţul Maramureş sunt acceptabile, în această perioadă

porci_ferma.jpg Pieţele şi târgurile de animale din judeţul Maramureş au început deja să ofere spre cumpărare porci pentru sărbătorile de iarnă. Directorul SC Piaţa Aliment SA din Baia Mare, Florian Adiel, a declarat, marţi, că preţurile la carnea de porc sunt acceptabile.
"Kilogramul de porc viu pe piaţa liberă oscilează între 6-7 lei, dar prin negociere, dacă oferta este abundentă, se poate obţine chiar şi un preţ mai mic cu cel puţin un leu. Aşa că un porc bunicel se poate achiziţiona cu sume cuprinse între 400 şi 500 de lei, însă acum preţurile sunt totuşi modeste şi există riscul ca în apropierea sărbătorilor de iarnă preţurile să cunoască o creştere,'' a precizat Adiel.

Marti, 02 Noiembrie 2010

România va relua exportul de carne de porc şi pasăre

carne.jpgMinistrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat sâmbătă, la Bistriţa, că România este în situaţia de a relua, în curând, exportul de carne de porc şi pasăre atât pe piaţa vestică, cât şi pe piaţa estică.
"Cu sectorul porcin, suntem în situaţia de a putea reintra în perioada imediat următoare pe piaţa externă, deci este vorba de a începe exportul de carne de porc, ceea ce este de asemenea extrem de important şi un eveniment bun pentru economia rurală românească, mai ales pentru toţi care investesc în sector. La păsări, la fel", a spus ministrul.


Vineri, 02 Iulie 2010

Cârnaţii de Pleşcoi au ramas cu preţul neschimbat

carnati de plescoi.jpgCovrigii de Buzău, cârnaţii de Pleşcoi şi pâinea de Ruşeţu - produse tradiţionale din zona Buzăului - s-au vândut joi la aceleaşi preţuri.

Traian Papuc, patronul principalului producător autohton al cârnaţilor de Pleşcoi, a susţinut, într-o declaraţie acordată Agerpres, că, "în ciuda creşterii TVA, preţul de vânzare cu amănuntul în magazinele firmei a rămas neschimbat".

Vineri, 11 Iunie 2010

Carnea de struţ de la ferma din Răsuceni ar putea ajunge şi în magazinele bulgăreşti

struti.jpgMezelurile din carne de struţ produse la singura fermă de struţi autorizată din România din comuna Răsuceni, judeţul Giurgiu, ar putea fi comercializate în scurt timp în cel puţin zece magazine de alimentaţie din districtul Ruse, Bulgaria. Joi a avut loc o vizită de lucru a Grupului Local al Reprezentanţilor Agricultorilor din judeţul Giurgiu şi districtul Ruse la ferma de struţi din Răsuceni.
”Suntem provocaţi de această fermă de struţi şi ideea a fost ca primul contract să fie încheiat între firma Suraki şi un specialist în agricultură din Ruse care deţine cel puţin zece magazine de alimentaţie în zona Ruse”, a declarat subprefectul de Ruse şi preşedinte al Grupului Local al Reprezentanţilor Agricultorilor din Giurgiu şi Ruse, Ivan Grigorov.

Miercuri, 09 Iunie 2010

CAPITAL: “Compania Avicola Iaşi, controlată de Becali, a intrat în insolvenţă”

Producătorul de carne de pasăre Avicola Iaşi, controlat de omul afaceri George Becali, a intrat în insolvenţă, printr-o decizie a Tribunalului Iaşi, a anunţat, marţi, firma. Tribunalul a decis la 27 mai deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva Avicola Iaşi, potrivit unui comunicat al firmei transmis Bursei de Valori Bucureşti. În dosar sunt înregistrate cererile a opt creditori, persoane fizice şi juridice. Totodată, insolvenţa Avicola face obiectul altor patru dosare.


Luni, 07 Iunie 2010

FINANCIARUL: “Evaziunea pe piata carnii de pui este de peste 30 mil. euro annual”

Dupa ce gripa aviara le-a produs pierderi de 140 de milioane de euro, producatorii din sectorul avicol reclama, azi, incom-pe-ten-ta guvernului privind apli-ca-rea masurilor de sprijin similare celor din UE. Pe de alta parte, la o piata actuala ci-frata la peste un miliard de euro, profitul producatorilor este de sub 3%. Ilie Van, presedintele UCRP, prezinta pentru "Fi-nan-ciarul" perspectivele acestei piete pentru 2010, care se anunta in scadere.<<<  Pagina 2 / 15  >>>