Home Despre noi Staff Contact  
Miercuri, 08 Februarie 2012

Hunedoara: o companie chineză este interesată în valorificarea lânii şi a pieilor de ovine

oi_multe.jpgO companie de blănuri şi produse din lână din Regiunea autonomă chineză NingXia-Hui este interesată să deschidă o fabrică de prelucrarea lânii şi a pieilor de oaie în judeţul Hunedoara, decizia oamenilor de afaceri fiind luată după o serie de prospecţiuni în teritoriu şi după testarea unor mostre de materie primă preluate de la crescătorii de ovine.
"Oamenii de afaceri chinezi şi-au exprimat interesul pentru a construi o fabrică de prelucrarea a lânii şi a pieilor, după care produsele să fie exportate. Consiliul Judeţean Hunedoara a oferit toate informaţiile economice necesare pentru întocmirea unui plan de afaceri. Putem asigura sprijin în construcţia fabricii în parcul industrial Hunedoara sau în viitorul parc industrial de la Călan, în cele două locuri fiind asigurate condiţii de acces la şosea şi calea ferată', a declarat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ.

Vineri, 03 Februarie 2012

Judeţul Timiş ar putea fi cel mai mare exportator din ţară de carne de porc

porc_carne.jpgRomânia ar putea exporta în spaţiul unional european, în anul 2012, o cantitate de 20-25 de mii de tone de carne şi de preparate din carne, iar judeţul Timiş ar putea ocupa primul loc într-un clasament al exportatorilor autohtoni, deoarece deţine cel mai mare efectiv de suine din ţară.
Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat recent că pentru crescătorii de porci din ţară nu va fi prea dificil să identifice pieţele de desfacere, deoarece carnea este de foarte bună calitate şi avem câteva produse de nişă, care-şi pot găsi cumpărători destul de repede în Germania sau Franţa, spre exemplu, printr-o promovare corespunzătoare.

Marti, 31 Ianuarie 2012

Preţul animalelor în judeţul Braşov aproape s-a dublat faţă de 2011 şi nu se găsesc la vânzare

vaci mancand la iesle.jpgPreţul animalelor în judeţul Braşov aproape că s-a dublat faţă de anul trecut, iar cei care doresc să cumpere nu găsesc la vânzare vaci, oi sau porci, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, directorul Direcţiei Agricole Braşov, Călin Achim.
"Datorită subvenţiilor pe care le primesc crescătorii de animale, tot mai multe persoane, în special din micile gospodării, încep să crească un număr mai mare de animale de la care au observat că obţin şi beneficii pentru propriile gospodării. Dacă până acum o gospodărie mică creştea în jur de 3-5 capete de bovine, acum numărul acestora ajunge la 10-12 bovine. De aceea, dacă o junincă gestantă se vindea anul trecut cu 2.500 de lei, acum se vinde cu 4.000 de lei, dar nu se găsesc la vânzare. Acelaşi lucru se întâmplă şi la ovine. Preţul unei oi era în 2011 între 250-300 de lei, iar acum se vinde cu 400-450 de lei", a spus şeful Direcţiei Agricole Braşov.


Vineri, 27 Ianuarie 2012

Fermierii din Timiş sunt interesaţi de creşterea oilor din rasa Dorper

oi_dorper.jpgFermierii din Timiş sunt interesaţi de creşterea oilor din rasa Dorper, din Africa de Sud.
"În judeţul Timiş, creşterea oilor din rasa Dorper este la început, dar are şanse mari să se extindă, deoarece este o rasă cu o prolificitate mare şi fată în 2 ani de 3 ori, de regulă, 2 până la 4 miei pe fătare'', a declarat, joi, Tiberiu Lelescu, directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Timiş.

Vineri, 27 Ianuarie 2012

Garda de Mediu Brăila a interzis funcţionarea Complexului de porci al omului de afaceri Gheorghe Caruz

porci_ferma.jpgGarda de Mediu Brăila a interzis funcţionarea Complexului de porci care aparţine omului de afaceri Gheorghe Caruz, fost preşedinte al Patronatului Român al Cărnii de Porc, cel care se află în top Forbes cu o avere estimată la 100 milioane de euro, pe motiv că nu a realizat programul etapizat de protecţie a mediului.
Prim - comisarul Gărzii de Mediu Brăila, Daniela Agache, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că în data de 4 ianuarie 2012, comisarii Gărzii de Mediu, împreună cu Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului (ARPM) şi cu Administraţia Bazinală de Apă Buzău Ialomiţa au verificat conformarea SC Complexului de Porci la prevederile din Autorizaţia integrată de mediu, avân în vedere că atât autorizaţia de gospodărire a apelor, cât şi autorizaţia integrată de mediu expiraseră la 31 decembrie 2011.

Miercuri, 25 Ianuarie 2012

Subvenţii de peste 30 milioane lei pentru crescătorii bistriţeni de bovine, ovine şi caprine

capre.jpgPeste 30 milioane lei reprezintă suma pe care crescătorii de bovine, ovine şi caprine din judeţul Bistriţa-Năsăud o vor primi de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură sub formă de plăţi naţionale complementare directe.
Potrivit unui comunicat remis marţi de APIA Bistriţa-Năsăud, pentru acest tip de ajutor financiar au fost depuse la specia bovine 9.262 cereri pentru un efectiv de 51.280 capete, din care au rămas eligibile 9.172 cereri pentru un efectiv de 50.387 capete, iar la specia ovine/caprine s-au depus 2.144 cereri însumând un număr de 247.143 capete, din care au rămas eligibile 2.129 cereri pentru un efectiv de 243.879 capete de ovine/caprine.


Vineri, 20 Ianuarie 2012

Fermierii din Timiş cresc porci "ecologici" cu carne fără colesterol

porci.jpgÎn judeţul Timiş au demarat afacerile de creştere a porcilor vietnamezi, care sunt foarte rentabile deoarece animalele sunt destul de ieftine la cumpărare, iar când ajung la maturitate se pot vinde la preţuri de patru ori mai mari. În plus, aceşti porci sunt "ecologici", deoarece carnea lor nu conţine colesterol şi se hrănesc doar cu produse vegetale.
"În judeţul Timiş există un crescător de porci vietnamezi care are un efectiv de 15 capete. Tineretul îl vinde cu 50 de euro bucata, scrofiţa montată cu 200 de euro, iar porcul gras, în greutate de 80 - 90 de kilograme, cu 150 de euro", a declarat vineri Tiberiu Lelescu, şeful Direcţiei Agricole Timiş.

Vineri, 06 Ianuarie 2012

Trei ferme sibiene cu găini "stresate" nu mai pot vinde ouă populaţiei

gaini.jpgTrei ferme din judeţul Sibiu, cu un total de 44.860 de găini ''stresate'', crescute în cuşti, au rămas fără autorizaţie de comercializare a ouălor pentru populaţie, până nu creează condiţii mult mai bune pentru păsări, a anunţat joi, printr-un comunicat, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.
"La fermele Sibavis cu un efectiv de 34.660 găini, Neamira Bratei cu 7.000 găini şi Adel Tib Apoldu de Jos cu 3.200 găini, care cresc efectivul în cuşti neîmbunătăţite s-a retras autorizaţia de a livra ouă pentru consum, începând cu data de 1 ianuarie 2012", se arată în comunicat.

Luni, 19 Decembrie 2011

Aproape 40% din fermele sibiene cu găini nu mai pot vinde ouă populaţiei din ianuarie

oua ecologice.jpgAproape 40 la sută dintre cele 8 ferme cu găini de ouat nu mai pot vinde ouă populaţiei din 1 ianuarie 2012, pentru că nu le-au asigurat găinilor condiţiile cerute de Uniunea Europeană, a anunţat vineri, printr-un comunicat Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu.
Aceste ouă sunt marcate cu cifra 3, ceea ce înseamnă că ele mai pot fi valorificate spre industrializare sau proprietarii fermelor trebuie să îşi schimbe profilul de activitate şi să înceapă să crească pui de carne. În judeţul Sibiu sunt opt ferme cu găini pentru ouat, din care, în trei ferme găinile sunt crescute în baterii neîmbunătăţite (marca pe ou cifra 3), în patru ferme sunt crescute la sol (marca cifra 2) şi o fermă, unde găinile se cresc în sistem semi liber, tradiţional (marca cifra 1).


Miercuri, 07 Decembrie 2011

România va putea exporta carne de porc pe piaţa comunitară, începând cu 1 ianuarie 2012

porc_carne.jpgRomânia va putea exporta carne de porc în ţările Uniunii Europene, începând cu 1 ianuarie 2012, decizia fiind aprobată marţi în unanimitate de statele membre, a declarat, marţi, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatiş.
"În urma raportului prezentat de Autoritatea Veterinară am obţinut acordul statelor membre în Comitetul Veterinar Permanent de a relua exporturile de carne de porc în ţările comunitare, începând cu 1 ianuarie 2012. Sperăm ca până la sfârşitul anului decizia să fie publicată în Jurnalul oficial al Comisiei Europene", a precizat Radu Roatiş.<<<  Pagina 3 / 33  >>>Sorry! cannot detect the feed version.
http://www.machiavelli.ro/myfeed.php?type=rss2