Home Despre noi Staff Contact  
Vineri, 16 Martie 2012

Consiliul Concurenţei discută cu retailerii pentru intrarea în marile magazine a furnizorilor autohtoni de produse agroalimentare

supermaket_legume.jpgBogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a afirmat, joi, în cadrul Forumului IMM de la Romexpo, că există discuţii cu o serie de retaileri în vederea intrării în marile magazine a furnizorilor autohtoni de produse agroalimentare, în ciuda faptului că una dintre condiţii pentru acest pas se referă la preţ şi volumul de marfă oferite.
"Pe tema furnizorilor români de produse agroalimentare, dezbaterea e amplă. Suntem în discuţii cu o serie de retaileri mari pentru a vedea cum putem facilita apariţia unor furnizori. Discuţia noastră se referă la eficienţă şi la consumator. Nu poţi să-i spui lanţului dacă el are oferte mai bune din altă parte să cumpere de la firma X sau firma Y. Trebuie să vedem cum să avem dimensiuni. Deci, ca să intri într-un lanţ de retail trebuie să ai un preţ. Preţul îl obţii la o altă dimensiune, iar legat tot de dimensiune trebuie să ai un volum de marfă. Probleme există în zona legumelor şi fructelor", a explicat Chiriţoiu.

Vineri, 16 Martie 2012

Tinerii fermieri au dreptul la plăţi directe suplimentare, prevăzute de Comisia Europeană

ciolos_dacian.jpgComisia Europeană a prevăzut o alocare obligatorie a drepturilor la plată din rezerva naţională pentru tinerii fermieri şi o nouă schemă de plată în plus faţă de schema de plată de bază, potrivit comisarului european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş.
"În propunerea privind plăţile directe către fermieri după 2013, Comisia a inclus o nouă schemă de plată pentru tinerii fermieri, în plus faţă de schema de plată de bază şi a prevăzut o alocare obligatorie a drepturilor la plată din rezerva naţională pentru tinerii fermieri", se arată în scrisoarea comisarului Dacian Cioloş, transmisă europarlamentarului PSD Viorica Dăncilă, care a solicitat Comisiei Europene să specifice măsurile menite să îi determine pe tineri să se stabilească în zonele rurale şi să se implice în sectorul agricol.

Joi, 15 Martie 2012

Primarul Cătălin Flutur vrea ca Botoşaniul să aibă cea mai mare bursă de cereale din ţară

flutur_catalin.jpgÎnfiinţarea la Botoşani a unui terminal al Bursei Române de Mărfuri (BRM) ar putea aduce avantaje foarte mari producătorilor agricoli din judeţ, a declarat, miercuri, cu prilejul lansării oficiale a punctului de lucru bursier "B.R.M. Terminal Botoşani", primarul Cătălin Flutur.

El susţine că Botoşaniul, care este judeţ preponderent agricol, are o producţie agricolă importantă, iar valorificarea cerealelor pe bursă ar presupune preţuri mai bune pentru fermieri.


Joi, 01 Martie 2012

De pe 1 martie, agricultorii pot depune la APIA cererile pentru subvenţiile europene pe 2011

faur_florin.jpgÎncepând cu 1 martie, agricultorii pot depune la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură cererile pentru subvenţiile europene aferente acestui an. Campania de primire a cererilor de sprijin pe suprafaţă în anul 2012 se va derula în perioada 1 martie - 15 mai 2012, respectiv până pe 11 iunie, dar cu penalizări de 1% pentru fiecare zi de întârziere.
"Este indicat ca fermierii să depună cererile în perioada 1 martie-15 mai, dar cei care nu vor reuşi, vor avea la dispoziţie încă 25 zile în care o pot face, numai că li se vor aplica penalităţi de 1% din valoarea subvenţiei pentru fiecare zi de întârziere", a spus directorul general al APIA, Florin Marius Faur.

Vineri, 17 Februarie 2012

Dacian Cioloş spune că România trebuie să menţină ritmul plăţilor pentru proiectele agricole europene aflate în implementare

ciolos_dacian.jpgComisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, a apreciat joi la Guvern că în acest an România nu riscă dezangajări ale fondurilor europene în acest domeniu, dar trebuie menţinut ritmul absorbţiei şi mai ales al plăţilor pentru proiectele aflate în implementare.
Cioloş a avut joi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu şi cu ministrul Agriculturii, Stelian Fuia. "Comisarul european Dacian Cioloş a apreciat că în acest an nu există riscul dezangajării fondurilor, subliniind însă că trebuie menţinut ritmul absorbţiei şi mai ales al plăţilor pentru proiectele aflate în implementare", se arată într-un comunicat al Executivului.

Vineri, 06 Ianuarie 2012

Centrele Biblionet din Buzău sunt pregătite pentru colaborarea cu APIA

Cele 27 de centre Biblionet aparţinând Bibliotecii judeţene Buzău sunt pregătite pentru colaborarea cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură în vederea întocmirii documentaţiilor pentru subvenţii.
''Avem întreaga logistică necesară, calculatoare, scannere, xeroxuri, precum şi personal calificat care este pregătit să întocmească, împreună cu femierii din aceste localităţi, întreaga documentaţie necesară în vederea obţinerii de subvenţii pentru terenuri agricole sau animale, precum şi transmiterea on-line către centrele APIA", a declarat, joi, directorul Bibliotecii judeţene Buzău, Sorin Burlacu.


Joi, 05 Ianuarie 2012

Salariile şefilor APIA ar putea creşte

apia_sediu.jpgAngajaţii cu funcţii de conducere ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură ar putea beneficia, în 2012, de majorări salariale medii de 50%, potrivit unui proiect de hotărâre a Guvernului aflat în curs de avizare.

Potrivit site-ului www.money.ro, proiectul prevede majorarea salariului de bază a personalului de conducere şi de execuţie din cadrul APIA şi din centrele judeţene ale acesteia, cu până la 25 de clase de salarizare.

Vineri, 16 Decembrie 2011

Buzău: proiecte pentru instalarea tinerilor fermieri, în valoare de circa 1,5 milioane de euro

fermier.jpgUn număr de 76 de proiecte cu o valoare totală de 1,475 milioane de euro din cele 96 depuse de tinerii fermieri din judeţul Buzău în cadrul Măsurii 112 “Instalarea tinerilor fermieri” au fost declarate eligibile.
“Pentru Măsura 112 'Instalarea tinerilor fermieri' au fost înaintate 115 aplicaţii de la tinerii din zona rurală a judeţului Buzău, iar 96 dintre aceste proiecte au fost declarate conforme. În prezent, din cele 96 de documentaţii conforme au fost declarate eligibile 76 de proiecte, în sumă totală de 1,475 milioane de euro, 14 proiecte au fost declarate neeligibile, iar şase fermieri şi-au retras documentaţiile depuse înainte de începerea evaluărilor”, a declarat joi directorul adjunct al Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Buzău, Nicuşor Zarzu.

Vineri, 16 Decembrie 2011

Peste 500 de proiecte eligibile la finanţare nerambursabilă pentru tinerii fermieri din vestul ţării

fermier langa tractor.jpegPeste 500 de proiecte destinate tinerilor fermieri din zona de vest a ţării au fost declarate eligibile în urma evaluării efectuate de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, din totalul celor 621 depuse, valoare totală nerambursabilă a acestora fiind de 11.111.000 de euro.
Aceştia au solicitat sprijin financiar pentru dezvoltarea unor activităţi agricole, cele mai accesate domenii de investiţii fiind apicultura şi fermele vegetale, dar şi pentru creşterea animalelor, exploataţii horticole şi modernizări ale fermelor.


Miercuri, 14 Decembrie 2011

Mulţi fermieri sătmăreni riscă să-şi piardă subvenţiile

fermier1.jpgFoarte mulţi fermieri din judeţul Satu Mare riscă să piardă subvenţiile întrucât au datorii faţă de bugetul de stat.
Potrivit directorului Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Satu Mare, Viorel Pintea, din primii 100 de fermieri controlaţi care au solicitat subvenţii pentru bovine şi ovine, 18 au datorii la stat şi riscă să-şi piardă subvenţiile. În cererile pentru subvenţie, aceştia au precizat că n-au datorii la buget, însă în urma verificării la organele fiscale s-a descoperit că lucrurile nu sunt tocmai aşa.Pagina 1 / 43  >>>Sorry! cannot detect the feed version.
http://www.machiavelli.ro/myfeed.php?type=rss2