Home Despre noi Staff Contact  
Miercuri, 10 Noiembrie 2010

Proiect de informare în domeniul Politicii Agricole Comune

Consiliul Judeţean Cluj, în parteneriat cu Camera Agricolă a Judeţului Cluj, instituţie aflată în subordinea acestuia, a depus spre finanţare la Comisia Europeană, proiectul “Campania de informare în domeniul politicii agricole comune”, proiect iniţiat în cadrul programului „Acţiuni de informare în domeniul politicii agricole comune”.
Prin intermediul proiectului se doreşte acordarea de consultanţă pe problemele referitoare la politica agricolă comună şi la evoluţia acesteia, atât agricultorilor cât şi celorlalte părţi interesate precum şi derularea unor campanii de informare referitoare la aplicarea adecvată a Politicii Agricole Comune (PAC).

Miercuri, 13 Octombrie 2010

Începând de vineri, vor putea fi depuse proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii agricole şi silvice

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a anunţat lansarea, pe 15 octombrie 2010, a celei de-a doua sesiuni de cereri de propuneri de proiecte în cadrul măsurii 125 - „Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii” - Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Marti, 12 Octombrie 2010

Seminar dedicat sectorului de creştere a ovinelor

Consiliul Judeţean Alba organizează în data de 12 octombrie 2010 cel de-al 6-lea seminar în cadrul proiectului “Dezvoltă mediul rural în judeţul Alba - noi paşi spre bune practici şi durabilitate” - AGRI 2010 - 142, finanţat de Comisia Europeană prin Directoratul General pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală. Cel de-al şaselea seminar este dedicat sectorului de creştere a ovinelor şi este întitulat “Aspecte actuale şi de perspectivă în creşterea ovinelor conform Politicii Agricole Comune”. Seminarul va avea loc la sediul Consiliului Judeţean Alba, Sala 100, etaj 1, începând cu ora 10,00.


Vineri, 08 Octombrie 2010

A fost publicat O.M. nr. 214/2010 privind modificarea şi completarea OM 219/2007 pentru aprobarea regulilor privind înregistrarea operatorilor în agricultura ecologică

În data de 4 octombrie 2010 a fost publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 673,”Ordinul de Ministru nr. 214/2010 privind modificarea şi completarea OM 219/2007 pentru aprobarea regulilor privind înregistrarea operatorilor în agricultura ecologică”.
Conform acestui act normativ, beneficiarii persoane fizice care îşi schimbă forma de organizare potrivit OUG 44/2008 trebuie să solicite - până la data de 25 octombrie 2010 - re-înregistrarea activităţii, prin depunerea unei noi fişe de înregistrare, însoţită de copia certificatului de înregistrare la oficiul registrului comerţului/certificatului de înregistrare fiscală.

Vineri, 01 Octombrie 2010

Seminarul cu tema “Fermele de semi-subzistenţă în UE: situaţia actuală şi perspective” se va desfăşura la Sibiu

În perioada 13-15 octombrie 2010, se va desfăşura la Sibiu seminarul cu tema “Fermele de semi-subzistenţă în UE: situaţia actuală şi perspective”, organizat de
Reţeaua Europeană de Dezvoltare Rurală împreună cu Comisia Europeană - Direcţia Generală pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DG Agri). În data de 14 octombrie a.c., la lucrările Seminarului va fi prezent şi Dacian Cioloş, Comisarul pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

Marti, 28 Septembrie 2010

Vinul tradiţional şi strategiile de marketing

Consiliul Judeţean Alba organizează astăzi, marți - 28 septembrie 2010, de la ora 15.00, cel de-al 5-lea seminar în cadrul proiectului “Dezvoltă mediul rural în judeţul Alba - noi paşi spre bune practici şi durabilitate” - AGRI 2010 - 142, finanţat de Comisia Europeană prin Directoratul General pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală. Seminarul, ce va avea loc la Crama APOULON din Bucerdea Vinoasă, este dedicat sectorului vitivinicol şi este întitulat “Vinul tradiţional şi strategiile naţionale şi internaţionale de marketing conform Politicii Agricole Comune”. Vor participa viticultorii şi vinificatorii din judeţul Alba şi specialiştii instituţiilor de profil din judeţul Alba.


Miercuri, 22 Septembrie 2010

Seminar de Ecologie la Baia Mare, vineri, 24 septembrie

Bioma Agro Ecology Co şi Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice din Maramureş vă invită la Seminarul de Ecologie, ce se va desfăşura vineri, 24 septembrie a.c., începând cu ora 10.00, la Sala Mare a Consiliului Local din Baia Mare. Acţiunea se înscrie între numeroasele evenimente organizate cu prilejul celei de-a XVII-a ediţie a Festivalului Castanelor.
Vor fi discutate teme actuale, cu deosebit impact asupra problemelor pe care le confruntăm în domeniu. Evenimentul îşi propune să aducă un plus de informare a producătorilor şi a publicului larg asupra conceptelor de ecologie, protecţia mediului, agricultură ecologică, concepte care evidenţiază tot mai mult recursul la potenţialul biologic ca mijloc de îmbunătăţire a calităţii vieţii şi a mediului înconjurător.

Luni, 06 Septembrie 2010

Târg de produse ecologice şi tradiţionale Iaşi, Parcul Bisericii Toma Cozma, 10-12 septembrie 2010

În perioada 10-12 septembrie 2010, Bioma Agro Ecology Co organizează la Parohia Toma Cozma din Iaşi, Târgul de produse ecologice şi tradiţionale, ECOagrIS. Având ca scop promovarea unui stil de viață sănătos și ecologic, acest eveniment, organizat în parteneriat cu Primăria Iaşi, va facilita întâlnirea cu principalii producători, procesatori și furnizori de servicii din domeniile aferente, veniți din diferite zone ale țării.
Expoziţia cu vânzare se va desfăşura în Parcul Bisericii Toma Cozma din Iaşi (Str. Toma Cozma, nr. 41, în apropierea Liceului „C. Negruzzi”), iar participarea expozanţilor şi intrarea vizitatorilor va fi liberă.

Marti, 31 August 2010

Comisia Europeană acordă „Sprijin pentru acţiunile de informare privind politica agricolă comună” pentru anul 2011

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a fost publicată procedura administrativă pentru CERERE DE PROPUNERI „Sprijin pentru acţiunile de informare privind politica agricolă comună” Realizarea unor acţiuni de informare finanţate din linia bugetară 05 08 06 pentru anul 2011.
Cererea de propuneri urmăreşte încurajarea elaborării de propuneri pentru finanţarea unor acţiuni de informare - conform Regulamentului CE nr. 814/2000 privind acţiunile de informare cu privire la politica agricolă comună - care să contribuie la explicarea propunerilor de reformă PAC ale Comisiei Europene, astfel încât acestea să poată fi mai bine înţelese.


Marti, 31 August 2010

Targul National al Mierii 3-5 septembrie 2010 la Bucuresti

Incepand de vineri - 3 septembrie si pana duminica 5 septembrie, bucurestenii sunt invitati, ca in fiecare an, sa viziteze Targul National al Mierii - 2010, organizat de Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania. Evenimentul se va desfasura in bulevardul Ficusului 42, pe platforma apicola Baneasa, in incinta Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultura.
Bucurestenii si nu numai, vor avea astfel ocazia, sa viziteze cel mai mare si mai dulce targ organizat anual in Bucuresti unde vor participa peste 90 de producatori si procesatori de miere si alte produse apicole, care vor oferi consumatorilor toate sorturile de miere romaneasca precum si celelalte produse apicole - polen, propolis, laptisor de matca, precum si produse apiterapice si cosmetice pe baza de produse apicole.<<<  Pagina 2 / 4  >>>