Home Despre noi Staff Contact  
Miercuri, 10 Noiembrie 2010

Proiect de informare în domeniul Politicii Agricole Comune

Consiliul Judeţean Cluj, în parteneriat cu Camera Agricolă a Judeţului Cluj, instituţie aflată în subordinea acestuia, a depus spre finanţare la Comisia Europeană, proiectul “Campania de informare în domeniul politicii agricole comune”, proiect iniţiat în cadrul programului „Acţiuni de informare în domeniul politicii agricole comune”.
Prin intermediul proiectului se doreşte acordarea de consultanţă pe problemele referitoare la politica agricolă comună şi la evoluţia acesteia, atât agricultorilor cât şi celorlalte părţi interesate precum şi derularea unor campanii de informare referitoare la aplicarea adecvată a Politicii Agricole Comune (PAC).

Miercuri, 13 Octombrie 2010

Începând de vineri, vor putea fi depuse proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii agricole şi silvice

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a anunţat lansarea, pe 15 octombrie 2010, a celei de-a doua sesiuni de cereri de propuneri de proiecte în cadrul măsurii 125 - „Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii” - Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Marti, 12 Octombrie 2010

Seminar dedicat sectorului de creştere a ovinelor

Consiliul Judeţean Alba organizează în data de 12 octombrie 2010 cel de-al 6-lea seminar în cadrul proiectului “Dezvoltă mediul rural în judeţul Alba - noi paşi spre bune practici şi durabilitate” - AGRI 2010 - 142, finanţat de Comisia Europeană prin Directoratul General pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală. Cel de-al şaselea seminar este dedicat sectorului de creştere a ovinelor şi este întitulat “Aspecte actuale şi de perspectivă în creşterea ovinelor conform Politicii Agricole Comune”. Seminarul va avea loc la sediul Consiliului Judeţean Alba, Sala 100, etaj 1, începând cu ora 10,00.


Vineri, 08 Octombrie 2010

A fost publicat O.M. nr. 214/2010 privind modificarea şi completarea OM 219/2007 pentru aprobarea regulilor privind înregistrarea operatorilor în agricultura ecologică

În data de 4 octombrie 2010 a fost publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 673,”Ordinul de Ministru nr. 214/2010 privind modificarea şi completarea OM 219/2007 pentru aprobarea regulilor privind înregistrarea operatorilor în agricultura ecologică”.
Conform acestui act normativ, beneficiarii persoane fizice care îşi schimbă forma de organizare potrivit OUG 44/2008 trebuie să solicite - până la data de 25 octombrie 2010 - re-înregistrarea activităţii, prin depunerea unei noi fişe de înregistrare, însoţită de copia certificatului de înregistrare la oficiul registrului comerţului/certificatului de înregistrare fiscală.

Vineri, 01 Octombrie 2010

Seminarul cu tema “Fermele de semi-subzistenţă în UE: situaţia actuală şi perspective” se va desfăşura la Sibiu

În perioada 13-15 octombrie 2010, se va desfăşura la Sibiu seminarul cu tema “Fermele de semi-subzistenţă în UE: situaţia actuală şi perspective”, organizat de
Reţeaua Europeană de Dezvoltare Rurală împreună cu Comisia Europeană - Direcţia Generală pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DG Agri). În data de 14 octombrie a.c., la lucrările Seminarului va fi prezent şi Dacian Cioloş, Comisarul pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

Marti, 28 Septembrie 2010

Vinul tradiţional şi strategiile de marketing

Consiliul Judeţean Alba organizează astăzi, marți - 28 septembrie 2010, de la ora 15.00, cel de-al 5-lea seminar în cadrul proiectului “Dezvoltă mediul rural în judeţul Alba - noi paşi spre bune practici şi durabilitate” - AGRI 2010 - 142, finanţat de Comisia Europeană prin Directoratul General pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală. Seminarul, ce va avea loc la Crama APOULON din Bucerdea Vinoasă, este dedicat sectorului vitivinicol şi este întitulat “Vinul tradiţional şi strategiile naţionale şi internaţionale de marketing conform Politicii Agricole Comune”. Vor participa viticultorii şi vinificatorii din judeţul Alba şi specialiştii instituţiilor de profil din judeţul Alba.


Miercuri, 22 Septembrie 2010

Seminar de Ecologie la Baia Mare, vineri, 24 septembrie

Bioma Agro Ecology Co şi Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice din Maramureş vă invită la Seminarul de Ecologie, ce se va desfăşura vineri, 24 septembrie a.c., începând cu ora 10.00, la Sala Mare a Consiliului Local din Baia Mare. Acţiunea se înscrie între numeroasele evenimente organizate cu prilejul celei de-a XVII-a ediţie a Festivalului Castanelor.
Vor fi discutate teme actuale, cu deosebit impact asupra problemelor pe care le confruntăm în domeniu. Evenimentul îşi propune să aducă un plus de informare a producătorilor şi a publicului larg asupra conceptelor de ecologie, protecţia mediului, agricultură ecologică, concepte care evidenţiază tot mai mult recursul la potenţialul biologic ca mijloc de îmbunătăţire a calităţii vieţii şi a mediului înconjurător.

Luni, 06 Septembrie 2010

Târg de produse ecologice şi tradiţionale Iaşi, Parcul Bisericii Toma Cozma, 10-12 septembrie 2010

În perioada 10-12 septembrie 2010, Bioma Agro Ecology Co organizează la Parohia Toma Cozma din Iaşi, Târgul de produse ecologice şi tradiţionale, ECOagrIS. Având ca scop promovarea unui stil de viață sănătos și ecologic, acest eveniment, organizat în parteneriat cu Primăria Iaşi, va facilita întâlnirea cu principalii producători, procesatori și furnizori de servicii din domeniile aferente, veniți din diferite zone ale țării.
Expoziţia cu vânzare se va desfăşura în Parcul Bisericii Toma Cozma din Iaşi (Str. Toma Cozma, nr. 41, în apropierea Liceului „C. Negruzzi”), iar participarea expozanţilor şi intrarea vizitatorilor va fi liberă.

Marti, 31 August 2010

Comisia Europeană acordă „Sprijin pentru acţiunile de informare privind politica agricolă comună” pentru anul 2011

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a fost publicată procedura administrativă pentru CERERE DE PROPUNERI „Sprijin pentru acţiunile de informare privind politica agricolă comună” Realizarea unor acţiuni de informare finanţate din linia bugetară 05 08 06 pentru anul 2011.
Cererea de propuneri urmăreşte încurajarea elaborării de propuneri pentru finanţarea unor acţiuni de informare - conform Regulamentului CE nr. 814/2000 privind acţiunile de informare cu privire la politica agricolă comună - care să contribuie la explicarea propunerilor de reformă PAC ale Comisiei Europene, astfel încât acestea să poată fi mai bine înţelese.


Marti, 31 August 2010

Targul National al Mierii 3-5 septembrie 2010 la Bucuresti

Incepand de vineri - 3 septembrie si pana duminica 5 septembrie, bucurestenii sunt invitati, ca in fiecare an, sa viziteze Targul National al Mierii - 2010, organizat de Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania. Evenimentul se va desfasura in bulevardul Ficusului 42, pe platforma apicola Baneasa, in incinta Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultura.
Bucurestenii si nu numai, vor avea astfel ocazia, sa viziteze cel mai mare si mai dulce targ organizat anual in Bucuresti unde vor participa peste 90 de producatori si procesatori de miere si alte produse apicole, care vor oferi consumatorilor toate sorturile de miere romaneasca precum si celelalte produse apicole - polen, propolis, laptisor de matca, precum si produse apiterapice si cosmetice pe baza de produse apicole.<<<  Pagina 2 / 4  >>>
Editorial
"Băi, avem destule taxe"
rotariu victor.jpg
"Băi, avem destule taxe". Acesta este motivul pentru care Guvernul Boc şi partidele care îl sprijină nu vor să mai fie introdusă taxa pe terenul agricol nelucrat, după cum a explicat un oficial al ministerului Agriculturii. După ce s-au bătut cu pumnul în piept că ei sunt cei care vor pune din nou pe picioare agricultura, în special prin această taxă, menită să încurajeze folosirea propriu-zisă a terenurilor, bravii politicieni ai Puterii şi-au dat seama, din senin, că sunt prea multe taxe.
Un editorial de Victor Rotariu publicat în ziarul Gandul. >> Citeste
Analiza
De ce se înghesuie elveţienii să facă agricultură în România
agricultura_MARE.jpg
Din ce în ce mai mulţi agricultori elveţieni se stabilesc în România, unde pot cumpăra suprafeţe agricole de câteva sute de hectare la preţuri semnificativ mai mici şi mai apoi exportă produsele biologice obţinute în Elveţia sau Germania, scrie swiss.info într-un comentariu dedicat potenţialului agricol al ţării noastre.
Swiss.info menţionează exemplul lui Christian Hani, un agricultor elveţian care la scurt timp după absolvirea studiilor de agronomie s-a mutat în satul Firiteaz din vestul României şi care acum are un teren agricol de 800 de hectare. >> Citeste
Compania Saptamanii
Prio Foods a anunţat lansarea unităţii de extracţie uleiuri, la Lehliu Gară
prio foods.jpg
Compania Prio Foods, parte a Martifer Group, a anunţat, miercuri, lansarea unităţii de extracţie uleiuri vegetale la Lehliu Gară, investiţie greenfield în valoare de 93 milioane de euro. "Este o onoare pentru mine şi pentru întreaga companie Prio Foods să anunţ astăzi lansarea noii unităţi de extracţie de la Lehliu", a declarat, preşedintele Consiliului de Administraţie Prio Foods, Carlos Martins.
Evenimentul a dat startul operaţiunilor la filiala Prio Extracţie, specializată în procesarea seminţelor şi producţie de ulei vegetal, în scopuri industriale şi de consum. Investiţia este cel mai mare proiect greenfield din România în anul 2011. În sectorul producţiei de ulei vegetal, Prio Extracţie deţine locul întâi ca volum al investiţiei în Europa de Sud-Est şi locul doi la nivelul întregii Europe. >> Citeste

Produsul Saptamanii
Mierea premium ecologică ar trebui să fie un brand al României, spune apicultorul Aron Stoica
apicultor.jpg
Mierea premium ecologică ar trebui să fie un brand al României, fiind, indiscutabil, cea mai bună din lume, iar pentru promovarea ei în străinătate este nevoie de politici consecvente ale celor aflaţi la guvernarea ţării, afirmă apicultorul Aron Stoica din Câmpeni (Alba), absolvent al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, care se dedică de o viaţă creşterii profesioniste a albinelor şi protecţiei speciilor autohtone.
"Nu ştiu dacă în ultimul an s-a diminuat sau nu procesul prin care mierea de calitate premium din România se vinde la export în cupaje, pentru a fi amestecată cu cele fără nicio calitate din America de Sud, America de Nord, Mexic, Asia ori din UE. Mierea este un produs local unic şi cel mai corect este ca producătorul să se bucure de recunoaşterea calităţilor acesteia. De regulă, mierea noastră premium trece într-un anonimat absurd, pentru că este absurd să oferi cea mai bună calitate pentru a deveni amestec la ceva fără nicio calitate", a declarat, luni, apicultorul foarte apreciat în afara graniţelor ţării. >> Citeste
Interviu
Radu Roatiş: “Mieii româneşti nu vor lipsi de pe piaţă în preajma sărbătorilor pascale”
roatis radu.jpg
Mieii româneşti nu vor lipsi de pe piaţă în preajma Sărbătorilor Pascale, pentru că există baza legală pentru inventarierea animalelor, a afirmat, într-un interviu acordat Agenţiei Agerpres, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Radu Roatiş.
Potrivit preşedintelui ANSVSA, autoritatea va demara o serie de controale în sectorul produselor tradiţionale, deoarece "asistăm la o creştere alarmantă a târgurilor cu produse tradiţionale", în multe cazuri produsele fiind vândute în condiţii improprii sau nu sunt ceea ce cred şi vor românii să cumpere. Radu Roatiş a mai adăugat că România va putea exporta carne de porc pe piaţa comunitară, începând cu partea a doua acestui an, după ce o misiune a CE va controla fermele care solicită să intre la export. >> Citeste
Eveniment
La Galaţi a fost lansat un proiect pentru relansarea pisciculturii şi prelucrării peştelui
pescador.JPG
Camera Agricolă Galaţi a lansat, marţi, proiectul “Grup de lucru pentru gestionarea durabilă a fondului piscicol în judeţul Galaţi, zona pescărească lunca Prutului inferior - Dunărea inferioară mila 76”, în valoare de 133.000 de lei.
Potrivit directorului Camerei Agricole Galaţi, Floricel Dima, proiectul are ca scop relansarea pisciculturii la nivelul judeţului şi crearea de unităţi economice care să se ocupe de prelucrarea peştelui. Proiectul vizează zona pescărească Lunca Prutului Inferior - Dunărea Inferioară mila 76, iar în acest sens va fi creat un grup de lucru pentru gestionarea fondului piscicol. >> Citeste

Afisari
counter