Home Despre noi Staff Contact  
Marti, 10 Mai 2011

POZIŢIA CNIPMMR PRIVIND REGLEMENTAREA DESFAŞURARII ACTIVITAŢILOR CU CARACTER OCAZIONAL DE CATRE ZILIERI

I. REGLEMENTAREA DESFAŞURARII ACTIVITAŢILOR OCAZIONALE DE ZILIERI
Legea nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, publicată în Monitorul Oficial nr. 276 din 20 aprilie 2011, cuprinde următoarele prevederi principale:

Marti, 29 Martie 2011

Intalnire cu reprezentanţii Ligii Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii din România şi cu cei ai Ligii Asociaţilor Producătorilor Agricoli din România

Ministrul agriculturii, Valeriu Tabără, s-a întâlnit la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) în data de 28 martie 2011 cu reprezentanţii Ligii Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii din România şi cu cei ai Ligii Asociaţilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) pentru a discuta aspecte privind începerea campaniei de irigaţii de la jumătatea lunii aprilie a acestui an.
În cadrul acestei întâlniri s-au finalizat unele probleme privind încheierea contractelor de livrare a apei între Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) şi Organizaţiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI).

Joi, 03 Februarie 2011

Seminar pentru prezentarea proiectului pilot de regrupare a proprietăţilor şi dezvoltare a infrastructurii pe baza practicii din Elveţia

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) organizează, în colaborare cu Primăria localităţii Remetea, judeţul Harghita, un seminar pentru prezentarea proiectului pilot de regrupare a proprietăţilor şi dezvoltare a infrastructurii pe baza practicii din Elveţia.
Proiectul este organizat de Primăria Remetea, iar MADR este coorganizator. Seminarul cu tema „Comasarea Terenurilor în Slujba Dezvoltării Rurale După Model Elveţian” se va desfăşura luni, 07 februarie 2011, la sediul Ministerului Agriculturii.


Vineri, 28 Ianuarie 2011

Grupul Bosch revine pe creştere - vânzările vor depăşi 50 de miliarde de euro în 2011

Grupul Bosch a revenit pe creştere şi a atins deja nivelul de vânzări înregistrat în anul 2007, înainte de criză. Conform rezultatelor preliminare, în anul fiscal 2010, furnizorul global de tehnologie şi servicii a obţinut vânzări de 47,3 miliarde de euro, cu 24% mai mult decât în anul anterior (2009: 38,2 miliarde de euro).
"Acesta este cel mai ridicat nivel atins de vânzările anuale în istoria de 125 de ani a companiei", a declarat Franz Fehrenbach, preşedintele consiliului de administraţie al Robert Bosch GmbH. Situaţia veniturilor Grupului Bosch s-a îmbunătăţit, de asemenea, semnificativ. Astfel, profitul înainte de impozitare al companiei a revenit la nivelul ţintă de 7- 8 procente din vânzările anului 2010, după o pierdere de 1,2 miliarde de euro în anul anterior.

Miercuri, 26 Ianuarie 2011

Valeriu Tabără a participat la Săptămâna Verde

Ministrul Valeriu Tabără a participat, în intervalul 21-23 ianuarie 2011, la Berlin, la cea de a 76-a ediţie a Expoziţiei internaţionale pentru industrie alimentară, agricultură şi horticultură „Săptămâna Verde”. Cunoscut drept cel mai mare eveniment european din industria agricolă şi alimentară, acest târg reuneşte 1632 de expozanţi din 57 de ţări şi se desfăşoară în perioada 21 -30 ianuarie 2011.

Vineri, 21 Ianuarie 2011

Vizita reprezentanţilor Agenţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Ungaria la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură

În data de 19 ianuarie 2011 a avut loc, la sediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) din Bucureşti, vizita unei delegaţii din partea Agenţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (MVH) din Ungaria, eveniment ce a marcat finalul întâlnirilor stabilite în cadrul Protocolului de cooperare încheiat între cele două instituţii în anul 2009.
La întâlnire au participat experţi APIA de la Direcţia Metodologie, Monitorizare, Raportare şi Relaţii Instituţionale şi Direcţia Proceduri Plăţi pe Suprafaţă şi doi experţi din departamentele omoloage ale Agenţiei ungare.


Vineri, 21 Ianuarie 2011

Bosch preia compania RTI Technologies Co., Ltd

Divizia Automotive Aftermarket a Grupului Bosch anunţă achiziţionarea companiei RTI Technologies Co., Ltd., în luna decembrie 2010. RTI Technologies Co., Ltd. este specializată în dezvoltarea şi comercializarea de echipamente service pentru lucrări de întreţinere pentru autovehicule, inclusiv aparatură pentru service-ul sistemelor de aer condiţionat (ACS). În 2009, compania cu sediul în York, Pennsylvania (SUA) a avut vânzări de 12 milioane de dolari (8,6 milioane de euro).

Vineri, 14 Ianuarie 2011

125 de ani Bosch - 125 de ani cu “Tehnică pentru o viaţă”

Dublă aniversare la Bosch: în 2011, Grupul Bosch sărbătoreşte cea de-a 125-a aniversare de la înfiinţarea firmei, precum şi 150 de ani de la naşterea fondatorului companiei. La data de 15 noiembrie 1886, Robert Bosch a deschis „Atelierul de mecanică fină şi electrotehnică” în Stuttgart, creând astfel fundaţia a ceea ce va deveni un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. De atunci, cele trei sectoare de activitate ale Grupului Bosch - Tehnologie auto, Tehnologie industrială şi Bunuri de larg consum şi echipamente pentru construcţii - şi-au dezvoltat produsele conform sloganului „Tehnică pentru o viaţă”.

Marti, 14 Decembrie 2010

Valeriu Tabără participă la reuniunea Consiliului UE - Agricultură şi Pescuit

În perioada 13-14 decembrie 2010, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Valeriu Tabără, participă la sesiunea lunară a Consiliului Uniunii Europene - Agricultură şi pescuit de la Bruxelles.
Cu acest prilej, miniştrii din ţările membre ale Uniunii Europene vor discuta despre Politica Agricolă Comună (PAC) după 2013 şi vor avea o dezbatere politică pe tema comunicării Comisiei Europene privind PAC după 2013. Totodată, oficialii vor încerca să definească un "fermier activ".


Marti, 23 Noiembrie 2010

Primul parteneriat nonguvernamental pentru o Politică Agricolă Echitabilă şi Sustenabilă în România

Asociația Grupul de Inițiativă Radu Anton Roman, ARC 2020 (Agricultural and Rural Convention), Asociația de Ecoturism din România, Fundația Adept, Fundaţia CIVITAS pentru Societatea Civilă, Centrul de Asistenţă Rurală, Societatea Ornitologică Româna/BirdLife România, WWF România, au constituit primul parteneriat nonguvernamental pentru o Politică Agricolă Echitabilă şi Sustenabilă - PAES.Pagina 1 / 4  >>>
Editorial
"Băi, avem destule taxe"
rotariu victor.jpg
"Băi, avem destule taxe". Acesta este motivul pentru care Guvernul Boc şi partidele care îl sprijină nu vor să mai fie introdusă taxa pe terenul agricol nelucrat, după cum a explicat un oficial al ministerului Agriculturii. După ce s-au bătut cu pumnul în piept că ei sunt cei care vor pune din nou pe picioare agricultura, în special prin această taxă, menită să încurajeze folosirea propriu-zisă a terenurilor, bravii politicieni ai Puterii şi-au dat seama, din senin, că sunt prea multe taxe.
Un editorial de Victor Rotariu publicat în ziarul Gandul. >> Citeste
Analiza
De ce se înghesuie elveţienii să facă agricultură în România
agricultura_MARE.jpg
Din ce în ce mai mulţi agricultori elveţieni se stabilesc în România, unde pot cumpăra suprafeţe agricole de câteva sute de hectare la preţuri semnificativ mai mici şi mai apoi exportă produsele biologice obţinute în Elveţia sau Germania, scrie swiss.info într-un comentariu dedicat potenţialului agricol al ţării noastre.
Swiss.info menţionează exemplul lui Christian Hani, un agricultor elveţian care la scurt timp după absolvirea studiilor de agronomie s-a mutat în satul Firiteaz din vestul României şi care acum are un teren agricol de 800 de hectare. >> Citeste
Compania Saptamanii
Prio Foods a anunţat lansarea unităţii de extracţie uleiuri, la Lehliu Gară
prio foods.jpg
Compania Prio Foods, parte a Martifer Group, a anunţat, miercuri, lansarea unităţii de extracţie uleiuri vegetale la Lehliu Gară, investiţie greenfield în valoare de 93 milioane de euro. "Este o onoare pentru mine şi pentru întreaga companie Prio Foods să anunţ astăzi lansarea noii unităţi de extracţie de la Lehliu", a declarat, preşedintele Consiliului de Administraţie Prio Foods, Carlos Martins.
Evenimentul a dat startul operaţiunilor la filiala Prio Extracţie, specializată în procesarea seminţelor şi producţie de ulei vegetal, în scopuri industriale şi de consum. Investiţia este cel mai mare proiect greenfield din România în anul 2011. În sectorul producţiei de ulei vegetal, Prio Extracţie deţine locul întâi ca volum al investiţiei în Europa de Sud-Est şi locul doi la nivelul întregii Europe. >> Citeste

Produsul Saptamanii
Mierea premium ecologică ar trebui să fie un brand al României, spune apicultorul Aron Stoica
apicultor.jpg
Mierea premium ecologică ar trebui să fie un brand al României, fiind, indiscutabil, cea mai bună din lume, iar pentru promovarea ei în străinătate este nevoie de politici consecvente ale celor aflaţi la guvernarea ţării, afirmă apicultorul Aron Stoica din Câmpeni (Alba), absolvent al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, care se dedică de o viaţă creşterii profesioniste a albinelor şi protecţiei speciilor autohtone.
"Nu ştiu dacă în ultimul an s-a diminuat sau nu procesul prin care mierea de calitate premium din România se vinde la export în cupaje, pentru a fi amestecată cu cele fără nicio calitate din America de Sud, America de Nord, Mexic, Asia ori din UE. Mierea este un produs local unic şi cel mai corect este ca producătorul să se bucure de recunoaşterea calităţilor acesteia. De regulă, mierea noastră premium trece într-un anonimat absurd, pentru că este absurd să oferi cea mai bună calitate pentru a deveni amestec la ceva fără nicio calitate", a declarat, luni, apicultorul foarte apreciat în afara graniţelor ţării. >> Citeste
Interviu
Radu Roatiş: “Mieii româneşti nu vor lipsi de pe piaţă în preajma sărbătorilor pascale”
roatis radu.jpg
Mieii româneşti nu vor lipsi de pe piaţă în preajma Sărbătorilor Pascale, pentru că există baza legală pentru inventarierea animalelor, a afirmat, într-un interviu acordat Agenţiei Agerpres, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Radu Roatiş.
Potrivit preşedintelui ANSVSA, autoritatea va demara o serie de controale în sectorul produselor tradiţionale, deoarece "asistăm la o creştere alarmantă a târgurilor cu produse tradiţionale", în multe cazuri produsele fiind vândute în condiţii improprii sau nu sunt ceea ce cred şi vor românii să cumpere. Radu Roatiş a mai adăugat că România va putea exporta carne de porc pe piaţa comunitară, începând cu partea a doua acestui an, după ce o misiune a CE va controla fermele care solicită să intre la export. >> Citeste
Eveniment
La Galaţi a fost lansat un proiect pentru relansarea pisciculturii şi prelucrării peştelui
pescador.JPG
Camera Agricolă Galaţi a lansat, marţi, proiectul “Grup de lucru pentru gestionarea durabilă a fondului piscicol în judeţul Galaţi, zona pescărească lunca Prutului inferior - Dunărea inferioară mila 76”, în valoare de 133.000 de lei.
Potrivit directorului Camerei Agricole Galaţi, Floricel Dima, proiectul are ca scop relansarea pisciculturii la nivelul judeţului şi crearea de unităţi economice care să se ocupe de prelucrarea peştelui. Proiectul vizează zona pescărească Lunca Prutului Inferior - Dunărea Inferioară mila 76, iar în acest sens va fi creat un grup de lucru pentru gestionarea fondului piscicol. >> Citeste

Afisari
counter