Home Despre noi Staff Contact  
Luni, 03 August 2009

ZIUA: “Consiliul Concurentei cocoloseste hipermarketurile”

Consiliul Concurentei taraganeaza investiga­tia de la hipermar­keturi pentru analiza­rea sectorului comer­cia­lizarii produselor alimentare. Ca urmare a Declaratiei 88 a Parlamentului Euro­pean care cerea ma­suri pentru prevenirea crearii unui monopol al hipermarketurilor fata de clienti si furnizori, Consiliul Concurentei din Romania a initiat la randul sau propria investigatie in retail. Dar problema pare a fi ingropata.

Marti, 31 Martie 2009

SEMNAL EDITORIAL: "Enciclopedia Alimentelor"

enciclopedia_alimentelor.jpgEditura All a publicat volumul "Enciclopedia Alimentelor", in traducerea Doinei Lascu. Cartea are 608 pagini, ucprinde 2500 de termeni, dintre care 1700 de alimente, 830 tabele, desene si scheme si poate fi achizitionata la pretul de 65 RON.
Importanta alimentatiei in viata noastra a devenit, in sfarsit, unanim recunoscuta; mai mult chiar, toata lumea a ajuns sa accepte faptul ca alimentatia poate influenta puternic starea de sanatate. De aici ideea si necesitetea de a crea o enciclopedie a alimentelor.

Miercuri, 25 Martie 2009

La Alexandria a fost lansata o publicatie saptamanala cu profil agricol

"Jurnal agricol teleormanean" se numeste publicatia saptamanala independenta aparuta la Alexandria.
Directorul publicatiei, Daniela Sluga, a declarat ca noul saptamanal isi propune sa aduca in paginile sale experiente si proiecte, dar si problemele cu care se confrunta fermierii din judetul cu o suprafata agricola de circa 495.000 de hectare.


Luni, 23 Februarie 2009

SEMNAL EDITORIAL: "Delta Dunarii - Rezervatie a biosferei"

delta_dunarii_carte.jpgEditura CD Press a publicat volumul "Delta Dunarii - Rezervatie a biosferei", scris de Petre Gastescu. Cartea se gaseste in librarii si poate fi achizitionata la pretul de 40 RON.
La capatul celor 2.860 de km pe care-i strabate de la izvoare, din Muntii Padurea Neagra, din Germania, si pana la Marea Neagra, Dunarea cladeste, de mai bine de 12.000 de ani, una dintre cele mai reprezentative si mai frumoase delte din Europa si chiar din lume. Cu toate ca este a doua de pe continentul nostru, ca marime (dupa delta raului Volga), si a 20-a din lume, prin bogatia peisagistica si prin fauna (in care pasarile ocupa locul cel mai important), Delta Dunarii prezinta un interes cu totul deosebit din punct de vedere stiintific, fiind un adevarat laborator de studiu al ecosistemelor deltaice.

Marti, 27 Ianuarie 2009

SEMNAL EDITORIAL: "Contabilitate in agricultura - abordari teoretice si practice"

contabilitatea_agric.jpgEditura Contaplus a publicat volumul "Contabilitate in agricultura - abordari teoretice si practice", scris de Adriana Florina Popa, Ileana Cosmina Pitulice, Madalina Dumitru, Daniela Artemisa Calu si Ilie Bavita. Cartea are 280 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 50 RON.
In prezent, contabilitatea financiara din Romania este organizata in mod unitar la nivelul tuturor ramurilor economice, existand un singur plan de conturi valabil pentru toate intreprinderile. Aceasta este dublata din punct de vedere informational de contabilitatea de gestiune, al carui mod de organizare este in stransa dependenta cu particularitatile fiecarei entitati contabile.

Luni, 24 Noiembrie 2008

SEMNAL EDITORIAL: "Managementul educational in invatamantul agronomic"

managementul_educational.JPGEditura Alfa a publicat volumul "Managementul educational in invatamantul agronomic", scris de Vasile Ujica. Cartea are 238 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 28 RON.
Reusita scolara si profesionala este unul din motivele esentiale pentru care adultii urmeaza scoala dupa incheierea invatamantului obligatoriu. Deoarece societatea actuala se remarca prin tendinta de crestere a calitatii capitalului uman, determina individul sa invete pe durata intregii vieti.


Luni, 24 Noiembrie 2008

SEMNAL EDITORIAL: "Cercetarea stiintifica si elemente de tehnica experimentala in zootehnie"

cercetare_stiintifica.jpgEditura Alfa a publicat volumul "Cercetarea stiintifica si elemente de tehnica experimentala in zootehnie", scris de Ion Gr. Cucu. Cartea are 392 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 29 RON.

Joi, 25 Septembrie 2008

Carti si idei recomandate de Cezar Caluschi: "Buzz Marketing"

Buzz_Marketing.jpgPentru multi manageri marketingul de calitate inseamna foarte multi bani, alaturi de alte resurse - oameni, timp - intr-un amestec complicat de creatie, design, media, analize, cercetare de piata si multe altele. "Hei, exista si retete mai bune!", spune Mark Hughes in cartea sa, "Buzz Marketing". "Fa lumea sa vorbeasca despre ceea ce faci", este sfatul lui Hughes sustinut in aproape 300 de pagini pline de exemple savuroase si studii de caz.
Sorry! cannot detect the feed version.
http://www.machiavelli.ro/myfeed.php?type=rss2