Home Despre noi Staff Contact  
Luni, 03 August 2009

ZIUA: “Consiliul Concurentei cocoloseste hipermarketurile”

Consiliul Concurentei taraganeaza investiga­tia de la hipermar­keturi pentru analiza­rea sectorului comer­cia­lizarii produselor alimentare. Ca urmare a Declaratiei 88 a Parlamentului Euro­pean care cerea ma­suri pentru prevenirea crearii unui monopol al hipermarketurilor fata de clienti si furnizori, Consiliul Concurentei din Romania a initiat la randul sau propria investigatie in retail. Dar problema pare a fi ingropata.

Marti, 31 Martie 2009

SEMNAL EDITORIAL: "Enciclopedia Alimentelor"

enciclopedia_alimentelor.jpgEditura All a publicat volumul "Enciclopedia Alimentelor", in traducerea Doinei Lascu. Cartea are 608 pagini, ucprinde 2500 de termeni, dintre care 1700 de alimente, 830 tabele, desene si scheme si poate fi achizitionata la pretul de 65 RON.
Importanta alimentatiei in viata noastra a devenit, in sfarsit, unanim recunoscuta; mai mult chiar, toata lumea a ajuns sa accepte faptul ca alimentatia poate influenta puternic starea de sanatate. De aici ideea si necesitetea de a crea o enciclopedie a alimentelor.

Miercuri, 25 Martie 2009

La Alexandria a fost lansata o publicatie saptamanala cu profil agricol

"Jurnal agricol teleormanean" se numeste publicatia saptamanala independenta aparuta la Alexandria.
Directorul publicatiei, Daniela Sluga, a declarat ca noul saptamanal isi propune sa aduca in paginile sale experiente si proiecte, dar si problemele cu care se confrunta fermierii din judetul cu o suprafata agricola de circa 495.000 de hectare.


Luni, 23 Februarie 2009

SEMNAL EDITORIAL: "Delta Dunarii - Rezervatie a biosferei"

delta_dunarii_carte.jpgEditura CD Press a publicat volumul "Delta Dunarii - Rezervatie a biosferei", scris de Petre Gastescu. Cartea se gaseste in librarii si poate fi achizitionata la pretul de 40 RON.
La capatul celor 2.860 de km pe care-i strabate de la izvoare, din Muntii Padurea Neagra, din Germania, si pana la Marea Neagra, Dunarea cladeste, de mai bine de 12.000 de ani, una dintre cele mai reprezentative si mai frumoase delte din Europa si chiar din lume. Cu toate ca este a doua de pe continentul nostru, ca marime (dupa delta raului Volga), si a 20-a din lume, prin bogatia peisagistica si prin fauna (in care pasarile ocupa locul cel mai important), Delta Dunarii prezinta un interes cu totul deosebit din punct de vedere stiintific, fiind un adevarat laborator de studiu al ecosistemelor deltaice.

Marti, 27 Ianuarie 2009

SEMNAL EDITORIAL: "Contabilitate in agricultura - abordari teoretice si practice"

contabilitatea_agric.jpgEditura Contaplus a publicat volumul "Contabilitate in agricultura - abordari teoretice si practice", scris de Adriana Florina Popa, Ileana Cosmina Pitulice, Madalina Dumitru, Daniela Artemisa Calu si Ilie Bavita. Cartea are 280 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 50 RON.
In prezent, contabilitatea financiara din Romania este organizata in mod unitar la nivelul tuturor ramurilor economice, existand un singur plan de conturi valabil pentru toate intreprinderile. Aceasta este dublata din punct de vedere informational de contabilitatea de gestiune, al carui mod de organizare este in stransa dependenta cu particularitatile fiecarei entitati contabile.

Luni, 24 Noiembrie 2008

SEMNAL EDITORIAL: "Managementul educational in invatamantul agronomic"

managementul_educational.JPGEditura Alfa a publicat volumul "Managementul educational in invatamantul agronomic", scris de Vasile Ujica. Cartea are 238 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 28 RON.
Reusita scolara si profesionala este unul din motivele esentiale pentru care adultii urmeaza scoala dupa incheierea invatamantului obligatoriu. Deoarece societatea actuala se remarca prin tendinta de crestere a calitatii capitalului uman, determina individul sa invete pe durata intregii vieti.


Luni, 24 Noiembrie 2008

SEMNAL EDITORIAL: "Cercetarea stiintifica si elemente de tehnica experimentala in zootehnie"

cercetare_stiintifica.jpgEditura Alfa a publicat volumul "Cercetarea stiintifica si elemente de tehnica experimentala in zootehnie", scris de Ion Gr. Cucu. Cartea are 392 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 29 RON.

Joi, 25 Septembrie 2008

Carti si idei recomandate de Cezar Caluschi: "Buzz Marketing"

Buzz_Marketing.jpgPentru multi manageri marketingul de calitate inseamna foarte multi bani, alaturi de alte resurse - oameni, timp - intr-un amestec complicat de creatie, design, media, analize, cercetare de piata si multe altele. "Hei, exista si retete mai bune!", spune Mark Hughes in cartea sa, "Buzz Marketing". "Fa lumea sa vorbeasca despre ceea ce faci", este sfatul lui Hughes sustinut in aproape 300 de pagini pline de exemple savuroase si studii de caz.

Editorial
"Băi, avem destule taxe"
rotariu victor.jpg
"Băi, avem destule taxe". Acesta este motivul pentru care Guvernul Boc şi partidele care îl sprijină nu vor să mai fie introdusă taxa pe terenul agricol nelucrat, după cum a explicat un oficial al ministerului Agriculturii. După ce s-au bătut cu pumnul în piept că ei sunt cei care vor pune din nou pe picioare agricultura, în special prin această taxă, menită să încurajeze folosirea propriu-zisă a terenurilor, bravii politicieni ai Puterii şi-au dat seama, din senin, că sunt prea multe taxe.
Un editorial de Victor Rotariu publicat în ziarul Gandul. >> Citeste
Analiza
De ce se înghesuie elveţienii să facă agricultură în România
agricultura_MARE.jpg
Din ce în ce mai mulţi agricultori elveţieni se stabilesc în România, unde pot cumpăra suprafeţe agricole de câteva sute de hectare la preţuri semnificativ mai mici şi mai apoi exportă produsele biologice obţinute în Elveţia sau Germania, scrie swiss.info într-un comentariu dedicat potenţialului agricol al ţării noastre.
Swiss.info menţionează exemplul lui Christian Hani, un agricultor elveţian care la scurt timp după absolvirea studiilor de agronomie s-a mutat în satul Firiteaz din vestul României şi care acum are un teren agricol de 800 de hectare. >> Citeste
Compania Saptamanii
Prio Foods a anunţat lansarea unităţii de extracţie uleiuri, la Lehliu Gară
prio foods.jpg
Compania Prio Foods, parte a Martifer Group, a anunţat, miercuri, lansarea unităţii de extracţie uleiuri vegetale la Lehliu Gară, investiţie greenfield în valoare de 93 milioane de euro. "Este o onoare pentru mine şi pentru întreaga companie Prio Foods să anunţ astăzi lansarea noii unităţi de extracţie de la Lehliu", a declarat, preşedintele Consiliului de Administraţie Prio Foods, Carlos Martins.
Evenimentul a dat startul operaţiunilor la filiala Prio Extracţie, specializată în procesarea seminţelor şi producţie de ulei vegetal, în scopuri industriale şi de consum. Investiţia este cel mai mare proiect greenfield din România în anul 2011. În sectorul producţiei de ulei vegetal, Prio Extracţie deţine locul întâi ca volum al investiţiei în Europa de Sud-Est şi locul doi la nivelul întregii Europe. >> Citeste

Produsul Saptamanii
Mierea premium ecologică ar trebui să fie un brand al României, spune apicultorul Aron Stoica
apicultor.jpg
Mierea premium ecologică ar trebui să fie un brand al României, fiind, indiscutabil, cea mai bună din lume, iar pentru promovarea ei în străinătate este nevoie de politici consecvente ale celor aflaţi la guvernarea ţării, afirmă apicultorul Aron Stoica din Câmpeni (Alba), absolvent al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, care se dedică de o viaţă creşterii profesioniste a albinelor şi protecţiei speciilor autohtone.
"Nu ştiu dacă în ultimul an s-a diminuat sau nu procesul prin care mierea de calitate premium din România se vinde la export în cupaje, pentru a fi amestecată cu cele fără nicio calitate din America de Sud, America de Nord, Mexic, Asia ori din UE. Mierea este un produs local unic şi cel mai corect este ca producătorul să se bucure de recunoaşterea calităţilor acesteia. De regulă, mierea noastră premium trece într-un anonimat absurd, pentru că este absurd să oferi cea mai bună calitate pentru a deveni amestec la ceva fără nicio calitate", a declarat, luni, apicultorul foarte apreciat în afara graniţelor ţării. >> Citeste
Interviu
Radu Roatiş: “Mieii româneşti nu vor lipsi de pe piaţă în preajma sărbătorilor pascale”
roatis radu.jpg
Mieii româneşti nu vor lipsi de pe piaţă în preajma Sărbătorilor Pascale, pentru că există baza legală pentru inventarierea animalelor, a afirmat, într-un interviu acordat Agenţiei Agerpres, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Radu Roatiş.
Potrivit preşedintelui ANSVSA, autoritatea va demara o serie de controale în sectorul produselor tradiţionale, deoarece "asistăm la o creştere alarmantă a târgurilor cu produse tradiţionale", în multe cazuri produsele fiind vândute în condiţii improprii sau nu sunt ceea ce cred şi vor românii să cumpere. Radu Roatiş a mai adăugat că România va putea exporta carne de porc pe piaţa comunitară, începând cu partea a doua acestui an, după ce o misiune a CE va controla fermele care solicită să intre la export. >> Citeste
Eveniment
La Galaţi a fost lansat un proiect pentru relansarea pisciculturii şi prelucrării peştelui
pescador.JPG
Camera Agricolă Galaţi a lansat, marţi, proiectul “Grup de lucru pentru gestionarea durabilă a fondului piscicol în judeţul Galaţi, zona pescărească lunca Prutului inferior - Dunărea inferioară mila 76”, în valoare de 133.000 de lei.
Potrivit directorului Camerei Agricole Galaţi, Floricel Dima, proiectul are ca scop relansarea pisciculturii la nivelul judeţului şi crearea de unităţi economice care să se ocupe de prelucrarea peştelui. Proiectul vizează zona pescărească Lunca Prutului Inferior - Dunărea Inferioară mila 76, iar în acest sens va fi creat un grup de lucru pentru gestionarea fondului piscicol. >> Citeste

Afisari
counter