Home Despre noi Staff Contact  
Marti, 03 Mai 2011

Cel mai mare târg de agricultură din Transilvania îşi deschise porţile la Cluj-Napoca

Agraria.JPGCel mai mare târg de agricultură şi industrie alimentară din Transilvania - "Agraria" - îşi va deschide porţile miercuri la complexul expoziţional din Cluj-Napoca, peste 250 de participanţi din zece ţări europene, printre care Elveţia, Olanda, Austria, Germania şi Spania, confirmând participarea la acest eveniment. Timp de cinci zile, până duminică, 8 mai, la târg se vor desfăşura mai multe manifestări.

Vineri, 18 Martie 2011

Workshop pe tema "Satul românesc - prezent şi viitor"

Prefectul judeţului Neamţ, Mihai Archip, a participat joi la workshop-ul pe tema "Satul românesc - prezent si viitor", prilej cu care au fost abordate teme de interes pentru mediul rural. Potrivit unui comunicat de presă remis de Prefectură, în cadrul întâlnirii la care a participat şi Adrian Rădulescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, s-au pus în dezbatere noutăţile privind modalităţile de accesare a fondurilor europene pe diferite măsuri, tehnicile noi privind solicitările sprijinului financiar pentru fermieri, precum şi alte teme din domeniul agriculturii.

Marti, 15 Martie 2011

Primul magazin din judeţ cu produse fără gluten va fi deschis în Oradea

Primul magazin care va comercializa produse fără gluten va fi deschis în Oradea joi, au anunţat luni administratorii acestui magazin special prin oferta de alimente pentru cei care suferă de intoleranţă la gluten. Potrivit unui comunicat remis de cei doi investitori, persoanele care suferă de boala celiacă (enteropatia glutenică) vor găsi în acest magazin toate alimentele şi materia primă pentru realizarea unui meniu zilnic adecvat, dieta fiind foarte importantă pentru aceşti bolnavi, cărora li se va oferi şi îndrumare şi sfaturi de specialitate.


Miercuri, 09 Martie 2011

Târg de horticultură la Alexandria

Prima ediţie a Târgului de horticultură, organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Teleorman, s-a deschis marţi în centrul municipiului Alexandria, pe platoul din faţa casei de cultură fiind prezenţi 12 producători de profil din Bihor, Argeş, Dâmboviţa, Braşov, Giurgiu, Bucureşti, Timişoara şi Teleorman. Directorul târgului, Stan Pantilie, a declarat că iniţial şi-au anunţat participarea 20 de firme, "dar, probabil, vremea deosebit de rece pentru începutul de primăvară a fost cauza principală pentru care unele dintre acestea au renunţat".

Miercuri, 09 Martie 2011

Curs de prelucrarea laptelui pentru crescătorii de vite din judeţul Harghita

lapte2.jpg Un număr de 60 de crescători de vite şi fermieri harghiteni participă, în această săptămână, la un curs cu tema prelucrarea laptelui, organizat de Consiliul Judeţean Harghita, care vizează bazele producerii de caşcaval şi utilizarea produselor lactate în gastronomie.
Potrivit reprezentantului Biroului de presă al Consiliului Judeţean, Bodor Zsolt, pe durata acestui curs, organizat împreună cu Breasla Meşteşugarilor Producători de Caşcaval din Ungaria, se preconizează că se vor prelucra circa 500 de litri de lapte, preţul urmând să fie acoperit din taxa de participare.

Joi, 24 Februarie 2011

Conferinţă privind perspectivele şi oportunităţile apiculturii în mediul rural la Iaşi

apicultor.jpg Producătorii de miere de albine şi-au exprimat nemulţumirea că nu îşi pot vinde produsele, miercuri, la lansarea proiectului 'Apicultura şi dezvoltarea economică în mediul rural', eveniment organizat pentru a susţine demersul de a încuraja locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ să cumpere în mod frecvent produse locale, precum şi de a sprijini producţia locală.
Proiectul "Apicultura şi dezvoltarea economică în mediul rural" face parte din programul "Fabricat în Iaşi". Evenimentul, organizat de organizaţia World Vision România, are ca scop şi stimularea şi susţinerea fermierilor din judeţele Iaşi şi Vaslui de a practica apicultura la un nivel eficient şi competitiv, astfel încât aceasta să devină o activitate economică generatoare de venit şi o alternativă viabilă la agricultura de subzistenţă.


Vineri, 11 Februarie 2011

Ministrul Agriculturii este aşteptat la sfârşitul lunii la o întâlnire cu fermierii la Tulcea

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, este aşteptat să participe, la sfârşitul acestei luni, la Tulcea, la o întâlnire cu fermierii din judeţ. Deputatul PDL Marian Avram a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că la reuniunea care va avea loc pe data de 27 februarie discuţiile se vor axa pe absorbţia fondurilor europene, pe modul de organizare a formaţiunilor asociative, dar şi pe tema camerelor agricole locale.

Vineri, 11 Februarie 2011

CAPITAL: "Fermierii români vor protesta la Bruxelles săptămâna viitoare"

Fermierii români vor picheta săptămâna viitoare sediul Comisiei Europene de la Bruxelles. În paralel vor fi organizate proteste la Ministerul Agriculturii, Guvernul şi Camera Deputaţilor din Bucureşti. Nemulţumirea este legată de noua Lege a Camerelor Agricole. „Săptămâna viitoare vom anunţa calendarul protestelor şi vom începe pichetarea Guvernului, Ministerului Agriculturii şi Camerei Deputaţilor. Vor participa în jur de 2.000 de fermieri. În plus, vom organiza prima acţiune de protest a agricultorilor români la Bruxelles. Vom sesiza Comisia Europeană cu privire la situaţia creată în cadrul comisiei de agricultură din Camera Depitaţilor, care a exclus din rândul membrilor Comitetului Naţional de Iniţiativă pentru înfiinţarea Camerelor Agricole reprezentanţi ai formelor asociative reprezentative la nivel naţional”, a spus Ştefan Niculae, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Agricultură (Agrostar).

Joi, 10 Februarie 2011

La Alexandria a avut loc un simpozion privind tehnologii moderne în agricultură

Simpozionul cu tema "Tehnologii moderne de cultivare a hibrizilor de porumb şi floarea soarelui" a avut loc miercuri la Alexandria, în prezenţa mai multor fermieri şi specialişti agricoli din judeţele Teleorman şi Giurgiu. Evenimentul, organizat de reprezentanţele în Teleorman ale companiilor Caussade-Semences (Franţa) şi BASF (Germania), s-a constituit într-un schimb de experienţă util, în acest cadru fiind aduse în atenţie rezultatele deosebite obţinute în loturile demonstrative şi culturile comerciale.


Luni, 07 Februarie 2011

Seminar apicol la Bacău: "Selecţia genetică, prioritatea momentului în apicultura românească"

apicultor.jpg Selecţia genetică ar trebui să se constituie în prioritatea momentului în apicultura ţării, au concluzionat participanţii la Seminarul organizat, vineri, de filiala Bacău a Asociaţiei Crescătorilor de Albine /ACA/ din România.
"Cred că este una dintre temele deficitar analizate de apicultori, realitatea ştiinţifică şi experienţa altor ţări în domeniu probând faptul că sporurile de producţie la miere de albine le dau tocmai procesele de selecţie genetica. Ori, la noi, în România, apicultorii lasă, de regulă, ca matcile să crească singure sau procedează la selecţii întâmplătoare. De aceea am considerat că se impune o abordare sistematică, organizată a aprofundării cunoştinţelor privind selecţia şi creşterea acestora", a explicat motivaţia reuniunii de la Bacău, Relu Grigoraş, vicepreşedintele ACA Bacău.<<<  Pagina 2 / 23  >>>