Home Despre noi Staff Contact  
Miercuri, 07 Noiembrie 2012

Peste 10.000 de agricultori sunt anunţaţi de LAPAR, miercuri, la mitingul de la Bucureşti

protest agricultori.jpgPeste 10.000 de agricultori sunt anunţaţi de Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), miercuri, la mitingul de la Bucureşti, miting care se va desfăşura sub lozinca "SOS Salvaţi agricultura". "Motivul principal pentru care vom fi în stradă este faptul că fermierii nu mai au bani pentru a-şi continua activitatea", a declarat, marţi, pentru Agerpres, Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR şi acţionarul societăţii "Romagria" Bacău.
Potrivit acestuia, lista de revendicări ''a fost deja trimisă premierului Victor Ponta încă de la sfârşitul lunii octombrie" iar doleanţele concrete vizează "scăderea cuantumului subvenţiei de la 220 euro/ha la 180 şi, apoi, la 127 de euro la ha, dar şi a celor la bovine sub 628 lei/cap, la ovine sub 50 lei/cap, precum şi a subvenţiei la motorină".

Vineri, 16 Martie 2012

Producători de vin de renume sunt prezenţi la prima ediţie a Festivalului Provino de la Cluj-Napoca

provino.jpgPrima ediţie a Festivalului Provino, care se desfăşoară începând de joi, timp de patru zile, la Grand Hotel Napoca, reuneşte producători de renume de vinuri, oenologi, somelieri, degustători şi maeştri bucătari din Transilvania. Prezent la ceremonia de deschidere a Festivalului, subprefectul Vasile Cozma a apreciat că acest eveniment face parte din "cultura vinului şi a gastronomiei, în expresia ei regională din inima Transilvaniei, de la Cluj-Napoca".
La rândul său, profesorul universitar dr. Liviu Mărghitaş de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a spus că a venit cu emoţie la această primă ediţie a festivalului, el fiind reprezentantul unei instituţii de învăţământ superior care pregăteşte specialişti în domeniu.

Vineri, 14 Octombrie 2011

USAMV Iaşi oferă cursuri gratuite pentru fermierii interesaţi de agricultura ecologică

usamv_iasi.jpgUniversitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi şi APA „Uncalnis” Ungheni, Republica Moldova au început implementarea proiectului „Reţea transfrontalieră pentru agricultura ecologică”, în valoare de 166.235 euro, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.
Acest proiect creează instrumentele necesare pentru îmbunătăţirea cunoştinţelor, punerea în aplicare a modelelor de bune practici şi de vânzare a produselor ecologice, prin interacţiune şi inter-relaţii.


Marti, 06 Septembrie 2011

La Piteşti are loc Congresul Balcanic al Pomiculturii

Luni, 5 septembrie, a început în judeţul Argeş Congresul Balcanic al Pomiculturii. Manifestarea, se desfăşoară pe parcursul a 3 zile şi este găzduită de Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Piteşti -Maracineni. La acest al doilea Congres al Pomiculturii participă peste 150 cercetatori din 15 ţări din Europa şi Asia, dintre care 10 sunt din ţări din zona Balcanilor.
Deschiderea oficială a avut loc pe 5 septembrie, la Centrul de conferiţe al Hotelului Ramada din Piteşti, în prezenţa ministrului agriculturii Valeriu Tabără, a preşedintelui Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, Gheorghe Sin, a altor personalităţi şi specialişti în agricultură.

Vineri, 17 Iunie 2011

Fermieri bulgari şi români, în vizită la fermele şi livezile din Adunaţii Copăceni

ferma_pomi.jpgUn grup de fermieri şi patroni de grădini şi livezi din Giurgiu şi Ruse (Bulgaria) a vizitat, joi, fabrica TNUVA şi livada “La moşie” de la Adunaţii Copăceni, în cadrul unei acţiuni a Grupului Local al Reprezentanţilor Agricultorilor din judeţul Giurgiu şi Districtul Ruse. Invitaţii s-au întâlnit şi cu primarul localităţii Adunaţii Copăceni, Ion Tache, cel care a şi avut iniţiativa dezvoltării livezii “La Moşie”.
"După ştiinţa noastră, este una dintre cele mai mari livezi din România, este proprietate privată, tot ce este aici este adus din Olanda, inclusiv şpalierii sau furtunele pentru sistemul de udare prin picătură. Livada cuprinde cireşi, meri, peri, pruni şi viţă de vie şi are o suprafaţă de aproximativ 130 de hectare", a declarat primarul.

Luni, 09 Mai 2011

Comisarul european Dacian Cioloş şi ministrul Valeriu Tabără au vizitat Târgul "Agraria" de la Cluj-Napoca

Comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş, a vizitat, vineri, Târgul Internaţional "Agraria", fiind însoţit de ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, şi de responsabili din instituţiile de profil din judeţul Cluj.
Oficialul european a acordat prioritate vizitării expoziţiei cu animale de rasă de la "Agraria" şi a degustat brânza de la standul fermei Frătean din satul Ceanu-Mic, oprindu-se apoi să admire oile ţigaie ale Fermei din Turda şi pe cele de carne ale Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Reghin-Mureş.


Vineri, 06 Mai 2011

Se apropie a doua ediție a Târgului "Gustos de Alba"

Consiliul Judeţean Alba organizează în zilele de 13 și 14 mai cea de-a doua ediţie a Târgului "Gustos de Alba", eveniment dedicat promovării producătorilor din industria alimentară locală precum și valorificării tradițiilor culinare din această zonă. Târgul va avea loc între orele 10.00-18.00 în spațiul expozițional din apropierea Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia și va avea ca principal partener firma Albalact.
În cadrul târgului vor fi prezentate produse alimentare de carmangerie, panificație, patiserie, cofetărie, apicultura, viticultura, legumicultura și produse lactate fabricate în județul Alba. O secțiune aparte va fi dedicată mâncărurilor tradiționale, fiind prezentate preparate culinare realizate după rețete străvechi, precum mieluț la ceaun, tocănita de vițel si sărmăluțe cu varza acra, Înturnat de Cărări, balmoș.

Joi, 05 Mai 2011

Târgul "Agraria" prezintă, în premieră, o expoziţie cu animale de rasă din ţara noastră

vaci.jpgTârgul Internaţional pentru Agricultură, Industrie Alimentară şi Ambalaje, "Agraria", care se desfăşoară, începând de miercuri, timp de cinci zile, la Expo Transilvania din Cluj-Napoca, prezintă, în premieră, o expoziţie cu animale de rasă din ţara noastră. În spaţii special amenajate, fermieri de renume prezintă ovine, caprine, cabaline, suine, bivoli şi păsări, toate de o frumuseţe deosebită, excelent îngrijite.
În cadrul târgului vor avea loc întâlniri ale asociaţiilor crescătorilor de animale, ziua de vineri fiind dedicată crescătorilor de bubaline, care îşi vor prezenta, în cadrul unei conferinţe, asociaţia, precum şi punctele de vedere despre greutăţile foarte mari cu care se confruntă acest domeniu al zootehniei.

Joi, 05 Mai 2011

O reuniune la vârf a AREV va avea loc în luna septembrie la Arad

vinuri.jpgAradul va găzdui în luna septembrie a acestui an o reuniune la vârf a Adunării Regiunilor Vinicole Europene (AREV), a declarat, miercuri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Adrian Ţolea. Decizia a fost luată la ultima sesiune a Consiliului internaţional al AREV, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, la Toledo (Spania), şi la care a participat o delegaţie arădeană alcătuită din Adrian Ţolea, vicepreşedinte al CJ Arad, şi Mihaela Stănescu, şeful Serviciului de Cooperare Instituţională, din cadrul aceleiaşi instituţii.


Miercuri, 04 Mai 2011

Comisarul european Dacian Cioloş şi membri ai Guvernului participă la Consorţiul USAMV Cluj-Napoca

ciolos_dacian.jpgConsorţiul Universităţilor de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din România, care se desfăşoară la Cluj-Napoca, în premieră în ţara noastră, între 4 şi 8 mai, are ca temă "Politica Europeană Agricolă Comună şi învăţământul superior agricol", printre personalităţile care vor participa la eveniment numărându-se comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, şi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu. Rectorul USAMV din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Doru Pamfil, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce va găzdui acest important eveniment şi va conferi, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa profesorului universitar dr. Paolo de Castro de la Universitatea din Bologna, preşedintele Comisiei de agricultură din Parlamentul European, care va participa şi la lucrările Consorţiului.Pagina 1 / 23  >>>Sorry! cannot detect the feed version.
http://www.machiavelli.ro/myfeed.php?type=rss2