Home Despre noi Staff Contact  
Luni, 31 Ianuarie 2011

“Ne aşteaptă un an cel puţin la fel de dificil ca 2010, dar sperăm ca a doua jumătate a anului să aducă şi primele semne ale revenirii economice”

Stanislav_Uma_mic.jpgDeclară Stanislav Uma, Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei Ardaf, membră a Grupului Generali, în interviul acordat în exclusivitate Portalului www.Administratie.ro.

Stanislav Uma ne-a vorbit despre rezultatele anului 2010, estimările pe care le poate face pentru piaţa asigurărilor în anul 2011 şi ne-a dezvăluit care a fost campionul produselor Aradaf în anul ce a trecut.

Marti, 04 Ianuarie 2011

Edenred confirmă interesul pentru România prin achiziţia business-ului Euroticket

EDENRED logo.jpgEdenred, liderul naţional şi mondial al pieţei tichetelor de servicii, achiziţionează business-ul Euroticket, al patrulea emitent de tichete de masă şi tichete cadou din România, consolidându-şi astfel poziţia de lider în domeniu. În urma tranzacţiei, cota de piaţă a Edenred România va creşte cu 4,5%, ajungând la 40%.

Miercuri, 08 Decembrie 2010

În 2011, strategia electrocasnicelor Bosch are în focus promovarea produselor super-eficiente

sigla Bosch Green.jpgÎn toate domeniile în care activează, Bosch pune un mare accent pe protecţia mediului înconjurător şi pe dezvoltarea de produse eficiente energetic.

Din acest motiv, 45 la sută din bugetul alocat anual de Bosch cercetării şi dezvoltării este direcţionat către găsirea de soluţii tehnologice prietenoase cu mediul înconjurător. Acest lucru arată angajamentul Bosch faţă de protecţia naturii, o temă care se află în centrul agendei strategice a grupului german.


Marti, 30 Noiembrie 2010

Bosch lansează campaniile lunii decembrie în magazinele Dedeman şi OBI

Bosch_logo.jpgLuna decembrie a anului 2010 aduce noile campanii promoţionale pentru clienţii fideli Bosch. La Dedeman debutează campania "IXO Vino. De sărbători, oferă un cadou adevărat!”, iar magazinele OBI şi Asociaţia Română de Reciclare ROREC premiază pasiunea pentru bricolat şi reciclat a românilor.

Marti, 30 Noiembrie 2010

CAPITAL: “Patronul InterAgro încearcă şi serele de tomate”

Patronul InterAgro, Ioan Niculae, se reorientează şi începe să investească în serele de tomate. Cu 2,5 milioane euro cheltuiţi, Niculae speră ca în martie să scoată pe piaţă primele 400 tone de tomate obţinute în sera de la Zimnicea. Iniţial, sera a fost construită pentru trandafiri, valoarea investiţiei din fonduri proprii fiind de 10 milioane lei, dar Niculae a decis să se reorienteze către tomate, mai ales că se vor putea folosi facilităţile realizate la construirea serei pentru trandafiri, conceptul fiind unul ecologic.

Vineri, 26 Noiembrie 2010

Ursus nu a închis fabrica de la Cluj pentru a muta producţia în altă parte

ambasador africa.jpg Compania SaabMiller a luat decizia de a închide fabrica de bere Ursus din Cluj din cauza unor considerente legate de scăderea consumului de bere şi nu pentru că ar dori să mute producţia în altă parte, a declarat, joi, primarul municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu, la finalul unei întrevederi avute cu ambasadorul Africii de Sud în România, Pieter Swanepoel.
"Domnul ambasador a discutat cu cei din conducerea companiei şi a primit asigurări că nu este vorba despre o extindere în alte oraşe, ci doar de o scădere a consumului de bere şi de o conservare a producţiei în următoarea perioadă. Fabrica nu se mută, se trece la o producţie de tip macro şi nu în masă", a declarat primarul.


Joi, 25 Noiembrie 2010

O nouă inovaţie marca Edenred: Compliments, primul card preplătit de cadouri adresat in exclusivitate companiilor din România

EDENRED logo.jpgEdenred, liderul naţional şi mondial în domeniul tichetelor de servicii preplătite continuă să-şi diversifice portofoliul de produse, lansând în România primul card preplătit de cadouri adresat exclusiv companiilor.
După 11 ani de la emiterea primului tichet de servicii preplătite sub marca Ticket Restaurant, Edenred România a lansat, în premieră pentru ţara noastră, un card preplătit de cadouri dedicat în exclusivitate companiilor.

Marti, 23 Noiembrie 2010

Bosch şi Rune au lansat prima “Caravană a Echipamentelor de Service Bosch"

Bosch_logo.jpgLa finalul lunii octombrie a avut loc “Caravana Echipamentelor de Service Bosch", primul eveniment de prezentare a echipamentelor de service oferite în România de către firma Robert Bosch.
Caravana a fost organizată de Bosch în colaborare cu firma Rune, unul din partenerii importanţi Bosch, şi s-a desfăşurat în trei oraşe din ţară: Sibiu, Alba-Iulia şi Cluj-Napoca. În urma succesului înregistrat, Bosch a decis continuarea proiectului şi în anul 2011.

Vineri, 19 Noiembrie 2010

BUSINESS COVER: “Valvis lansează un nou brand de apă minerală în loc de sifon pentru vinurile de Sâmbureşti”

După ce a anunţat că a investit 12 milioane de euro în podgoria Domeniile Sâmbureşti, pe care o deţine de cinci ani, omuld e afaceri Jean Valvis scoate pe piaţă brandul de apă minerală Aqua Carpatica, atestat după cinci ani de studii a zăcământului de apă minerală naturală Păltiniş, din Ţara Dornelor.


Vineri, 19 Noiembrie 2010

DAILY BUSINESS: “Scaderea consumului de bere din Romania forteaza Ursus sa inchida fabrica din Cluj”

Ursus Breweries inchide fabrica din Cluj, pe fondul scaderii consumului de bere din Romania, urmand sa disponibilizeze 150 de angajati, si deschide o micro-berarie care va produce un sortiment de bere special pentru consumatorii din Cluj, a anuntat compania. Anuntul Ursus Breweries vine dupa ce si alti competitori au inchis din facilitatile de productie locale, precum Bergenbier si Heineken.<<<  Pagina 2 / 42  >>>
Editorial
"Băi, avem destule taxe"
rotariu victor.jpg
"Băi, avem destule taxe". Acesta este motivul pentru care Guvernul Boc şi partidele care îl sprijină nu vor să mai fie introdusă taxa pe terenul agricol nelucrat, după cum a explicat un oficial al ministerului Agriculturii. După ce s-au bătut cu pumnul în piept că ei sunt cei care vor pune din nou pe picioare agricultura, în special prin această taxă, menită să încurajeze folosirea propriu-zisă a terenurilor, bravii politicieni ai Puterii şi-au dat seama, din senin, că sunt prea multe taxe.
Un editorial de Victor Rotariu publicat în ziarul Gandul. >> Citeste
Analiza
De ce se înghesuie elveţienii să facă agricultură în România
agricultura_MARE.jpg
Din ce în ce mai mulţi agricultori elveţieni se stabilesc în România, unde pot cumpăra suprafeţe agricole de câteva sute de hectare la preţuri semnificativ mai mici şi mai apoi exportă produsele biologice obţinute în Elveţia sau Germania, scrie swiss.info într-un comentariu dedicat potenţialului agricol al ţării noastre.
Swiss.info menţionează exemplul lui Christian Hani, un agricultor elveţian care la scurt timp după absolvirea studiilor de agronomie s-a mutat în satul Firiteaz din vestul României şi care acum are un teren agricol de 800 de hectare. >> Citeste
Compania Saptamanii
Prio Foods a anunţat lansarea unităţii de extracţie uleiuri, la Lehliu Gară
prio foods.jpg
Compania Prio Foods, parte a Martifer Group, a anunţat, miercuri, lansarea unităţii de extracţie uleiuri vegetale la Lehliu Gară, investiţie greenfield în valoare de 93 milioane de euro. "Este o onoare pentru mine şi pentru întreaga companie Prio Foods să anunţ astăzi lansarea noii unităţi de extracţie de la Lehliu", a declarat, preşedintele Consiliului de Administraţie Prio Foods, Carlos Martins.
Evenimentul a dat startul operaţiunilor la filiala Prio Extracţie, specializată în procesarea seminţelor şi producţie de ulei vegetal, în scopuri industriale şi de consum. Investiţia este cel mai mare proiect greenfield din România în anul 2011. În sectorul producţiei de ulei vegetal, Prio Extracţie deţine locul întâi ca volum al investiţiei în Europa de Sud-Est şi locul doi la nivelul întregii Europe. >> Citeste

Produsul Saptamanii
Mierea premium ecologică ar trebui să fie un brand al României, spune apicultorul Aron Stoica
apicultor.jpg
Mierea premium ecologică ar trebui să fie un brand al României, fiind, indiscutabil, cea mai bună din lume, iar pentru promovarea ei în străinătate este nevoie de politici consecvente ale celor aflaţi la guvernarea ţării, afirmă apicultorul Aron Stoica din Câmpeni (Alba), absolvent al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, care se dedică de o viaţă creşterii profesioniste a albinelor şi protecţiei speciilor autohtone.
"Nu ştiu dacă în ultimul an s-a diminuat sau nu procesul prin care mierea de calitate premium din România se vinde la export în cupaje, pentru a fi amestecată cu cele fără nicio calitate din America de Sud, America de Nord, Mexic, Asia ori din UE. Mierea este un produs local unic şi cel mai corect este ca producătorul să se bucure de recunoaşterea calităţilor acesteia. De regulă, mierea noastră premium trece într-un anonimat absurd, pentru că este absurd să oferi cea mai bună calitate pentru a deveni amestec la ceva fără nicio calitate", a declarat, luni, apicultorul foarte apreciat în afara graniţelor ţării. >> Citeste
Interviu
Radu Roatiş: “Mieii româneşti nu vor lipsi de pe piaţă în preajma sărbătorilor pascale”
roatis radu.jpg
Mieii româneşti nu vor lipsi de pe piaţă în preajma Sărbătorilor Pascale, pentru că există baza legală pentru inventarierea animalelor, a afirmat, într-un interviu acordat Agenţiei Agerpres, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Radu Roatiş.
Potrivit preşedintelui ANSVSA, autoritatea va demara o serie de controale în sectorul produselor tradiţionale, deoarece "asistăm la o creştere alarmantă a târgurilor cu produse tradiţionale", în multe cazuri produsele fiind vândute în condiţii improprii sau nu sunt ceea ce cred şi vor românii să cumpere. Radu Roatiş a mai adăugat că România va putea exporta carne de porc pe piaţa comunitară, începând cu partea a doua acestui an, după ce o misiune a CE va controla fermele care solicită să intre la export. >> Citeste
Eveniment
La Galaţi a fost lansat un proiect pentru relansarea pisciculturii şi prelucrării peştelui
pescador.JPG
Camera Agricolă Galaţi a lansat, marţi, proiectul “Grup de lucru pentru gestionarea durabilă a fondului piscicol în judeţul Galaţi, zona pescărească lunca Prutului inferior - Dunărea inferioară mila 76”, în valoare de 133.000 de lei.
Potrivit directorului Camerei Agricole Galaţi, Floricel Dima, proiectul are ca scop relansarea pisciculturii la nivelul judeţului şi crearea de unităţi economice care să se ocupe de prelucrarea peştelui. Proiectul vizează zona pescărească Lunca Prutului Inferior - Dunărea Inferioară mila 76, iar în acest sens va fi creat un grup de lucru pentru gestionarea fondului piscicol. >> Citeste

Afisari
counter