Home Despre noi Staff Contact  
Marti, 29 Noiembrie 2011

Compania Tnuva analizează posibilitatea ieşirii de pe piaţa din România

vaci.jpgFirma israeliană de produse lactate Tnuva analizează posibilitatea închiderii operaţiunilor de pe piaţa din România, după ce a investit aproximativ 300 milioane de shekeli în această subsidiară, informează publicaţia Globes citând surse din interiorul companiei.
Potrivit acestor surse, Tnuva România înregistrează pierderi semnificative, aceasta urmând să fie una din primele probleme ce va trebuie rezolvată de noul preşedinte al grupului Tnuva, Shlomo Rodev. În cazul în care Tnuva nu va putea să-şi vândă subsidiara din România, grupul israelian o va închide.

Luni, 04 Iulie 2011

Producătorul de mezeluri Caroli Foods închide fabrica de la Tulcea

caroli.jpgÎn contextul economic actual şi în contextul evoluţiei industriei de mezeluri, afectate de scăderea puterii de cumpărare a consumatorilor, Grupul Caroli Foods a luat decizia de încetare a activităţii, începând cu 1 iunie 2011, în fabrica sa de Tulcea, unde lucrează 170 de angajaţi, şi îşi va concentra operaţiunile la fabrica din Piteşti.
"În vederea consolidării pe termen lung a operaţiunilor companiei din România, Grupul Caroli Foods anunţă concentrarea tuturor activităţilor de producţie în fabrica deţinută la Piteşti, începând cu data de 1 iulie 2011", arată un comunicat al companiei.

Joi, 05 Mai 2011

Prio Foods a anunţat lansarea unităţii de extracţie uleiuri, la Lehliu Gară

prio foods.jpgCompania Prio Foods, parte a Martifer Group, a anunţat, miercuri, lansarea unităţii de extracţie uleiuri vegetale la Lehliu Gară, investiţie greenfield în valoare de 93 milioane de euro. "Este o onoare pentru mine şi pentru întreaga companie Prio Foods să anunţ astăzi lansarea noii unităţi de extracţie de la Lehliu", a declarat, preşedintele Consiliului de Administraţie Prio Foods, Carlos Martins.
Evenimentul a dat startul operaţiunilor la filiala Prio Extracţie, specializată în procesarea seminţelor şi producţie de ulei vegetal, în scopuri industriale şi de consum. Investiţia este cel mai mare proiect greenfield din România în anul 2011. În sectorul producţiei de ulei vegetal, Prio Extracţie deţine locul întâi ca volum al investiţiei în Europa de Sud-Est şi locul doi la nivelul întregii Europe.


Joi, 28 Aprilie 2011

Cifra de afaceri a companiei Agricola Bacău a crescut cu peste 10 la sută în trimestrul I

agricola.jpg Grupul de firme Agricola Bacău a înregistrat în primul trimestru al anului o cifră de afaceri estimată la 104.850.000 de lei, depăşind cu 10 la sută nivelul, cifrat la 95.407.000 de lei, consemnat în acelaşi interval de timp din 2010, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Grigore Horoi, preşedinte-director general al acestei companii private româneşti.
'Rezultatele înregistrate în prima parte a anului sunt în concordanţă cu obiectivele stabilite la începutul acestui an pentru care Agricola Bacău şi-a bugetat o creştere a cifrei de afaceri cu 7 la sută la carnea de pasăre, 19 la sută la semipreparate şi produse ready-meal, 10 la sută la salamuri crude uscate şi preparate fierte afumate', a spus Grigore Horoi.

Marti, 29 Martie 2011

BUSINESS COVER: “NaanDanJain vrea 30% din piaţa de sisteme de irigaţii”

Să fie un semn că în România a început să se facă agricultură şi nu doar cultivarea pământului? În primele trei luni din acest an, filiala din România producătorului de sisteme de irigaţii NaanDanJain a înregistrat deja un volum vânzări de aproape 900.000 de metri linii de picurare, cel mai bine vândut produs al companiei. Produsul se foloseşte atât pentru culturile de câmp cât şi pentru zonele rezidenţiale şi a acoperit anul trecut 60% din vânzările totale din România.

Vineri, 18 Februarie 2011

ELSACO se transformă din partenerul român de încredere în jucătorul internaţional de renume

elsaco.jpgLa peste un deceniu de la înfiinţare, compania ELSACO înţelege tendinţele macroeconomice care redefinesc industria de utilităţi la nivel mondial şi reuşeşte să ia decizii strategice care îi aduc proiecte importante pe pieţele internaţionale.
Creșterea fără precedent a cererii pentru energie, creșterea accelerată a cercetărilor referitoare la efectele producției şi consumului de energie asupra mediului înconjurător, investițiile mari de capital necesare în industrie, orientarea către noi surse de energie alternativă, costurile şi prețurile care nu mai sunt de mult o certitudine sunt factorii cei mai importanţi care modelează, în ultimii ani, industria de utilități la nivel mondial.


Vineri, 18 Februarie 2011

Generali Asigurări şi Ardaf intenţionează să fuzioneze pentru a deveni unul dintre cei mai importanţi asigurători

logo_generali.jpgReprezentanţii Generali Group în România au anunţat astăzi intenţia Grupului de a uni cele două companii deţinute pe piaţa locală, Generali Asigurări şi Ardaf. Generali România este numele vizat pentru noua entitate, care va funcţiona pe piaţă cu două mărci independente, Generali şi Ardaf. Fuziunea va consolida poziţia Grupului Generali în România şi va conferi noii entităţi avantaje competitive superioare. Oferta complexă de produse şi gradul ridicat de acoperire la nivel naţional al reţelei de distribuţie vor face din Generali România compania de referinţă pentru clienţii persoane fizice şi juridice. Păstrarea ambelor branduri implică automat şi menţinerea celor două reţele de vânzare.

Vineri, 11 Februarie 2011

BUSINESS MAGAZIN: "Povestea celor care au vandut berea Azuga si au investit in apa"

Violeta si Valerii Moraru au vandut Bere Azuga catre Ursus Breweries, iar acum afacerile lor se invart in domeniul apelor minerale. In cinci ani, Perla Covasnei, imbuteliata acum intr-o fabrica nou-nouta in Catalina, judetul Covasna, ar trebui sa ajunga, conform planurilor, de la o cota de piata de 3% la una de 8%. "Am facut afaceri inca de cand am terminat facultatea, mereu am fost in priza", spune Violeta Moraru, care detine unpachet de 85% din actiunile Perla Covasnei.

Vineri, 04 Februarie 2011

Vânzările de carne de pui au crescut cu 28% în 2010, la Agricola Bacău

agricola.jpgPe o piaţă care a înregistrat deflaţie, vânzările de carne pui ale holdingului Agricola Internaţional din Bacău au crescut cu 28% în 2010, consemnându-se astfel un record cantitativ la nivelul firmei, respectiv 26.164 tone anul trecut, faţă de 20.428 tone în 2009.
"Acest trend crescător se menţine şi după prima lună a anului 2011, an în care rezultatul eforturilor noastre anterioare se va observa mai bine. Deşi, paradoxal, anul trecut carnea de pui a fost unul din puţinele produse agricole unde s-au consemnat reduceri de preţ în timp ce la majoritatea celorlalte s-au înregistrat majorări', a declarat pentru AGERPRES Grigore Horoi, preşedintele firmei băcăuane.


Vineri, 04 Februarie 2011

DAILY BUSINESS: “Unilever a inregistrat o crestere a business-ului de 11% in 2010”

Unilever, al doilea producator de bunuri de larg consum din lume, a inregistrat in 2010 o cifra de afaceri de 44,3 miliarde de euro, cu 11,1% mai mare fata de cea raportata in anul anterior, inregistrand totodata o crestere a veniturilor si a profitului net de 4,1%, respectiv 26%, potrivit reprezentantilor companiei.Pagina 1 / 42  >>>Sorry! cannot detect the feed version.
http://www.machiavelli.ro/myfeed.php?type=rss2