Home Despre noi Staff Contact  
Joi, 15 Martie 2012

Consiliul Judeţean Vâlcea va dezvolta un proiect de înfiinţare a unor plantaţii experimentale de legume

legume.jpgConsiliul Judeţean Vâlcea va dezvolta în localităţile din sudul judeţului un proiect de înfiinţare a unor plantaţii experimentale de legume, a declarat, miercuri, preşedintele CJ Ion Câlea.
"După iniţiativa de anul trecut, când în urma consultării mai multor cercetători şi a altor specialişti, am trecut efectiv la punerea în operă a unui proiect care are ca obiectiv revigorarea pomiculturii în judeţul Vâlcea şi (...) am hotărât să înfiinţăm, în şase localităţi, plantaţii experimentale intensive de măr, în această primăvară am decis să pornim o altă ofensivă, de această dată pe frontul dezvoltării legumiculturii. Nu este vorba despre o acţiune întâmplătoare, ea derivă din starea dramatică în care a ajuns sectorul legumicol la nivel naţional", a precizat Câlea.

Vineri, 06 Ianuarie 2012

Peste 30 de proiecte depuse de tinerii fermieri buzoieni pe măsura 112

Peste 30 de tineri au depus proiecte la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Buzău pe măsura 112 privind ''Instalarea tinerilor fermieri''. ''Numărul redus de proiecte depuse la această sesiune se datorează şi schimbării unor documente şi condiţii necesare pentru ca acestea să fie declarate conforme'', a declarat vineri directorul Camerei Agricole a judeţului Buzău, Dumitru Socol.
La rândul său, directorul adjunct al Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Buzău, Nicuşor Zarzu, a spus că "noua campanie se va finaliza pe 13 ianuarie, fiind cea de-a şasea sesiune de depunere a cererilor de proiecte pentru măsura 112 "Instalarea tinerilor fermieri" din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 - 2013.

Joi, 22 Decembrie 2011

Daciana Sarbu si Viorica Dancila solicita Comisiei Europene sprijin financiar pentru producatorii de rosii din Romania

rosii.jpgDaciana Sarbu si Viorica Dancila, eurodeputate PSD, membre in Comisia de Agricultura a PE, solicita sprijinul Comisiei Europene pentru ca producatorii romani de rosii sa primeasca in continuare bani de la UE, in conditiile in care fondurile destinate acestora vor fi sistate la sfarsitul anului 2011, iar guvernul Romaniei nu a schitat niciun gest pentru ca ele sa fie mentinute.
Astfel, producatorii romani au putut beneficia de plati cuplate tranzitorii pentru rosiile destinate procesarii, insa acestea au fost prevazute sa se acorde numai pana la 31 decembrie 2011. Acordarea acestor plati expira peste 10 zile, iar Ministerul Agriculturii nu a initiat niciun demers pentru a cere prelungirea schemei de ajutor si in anul 2011.


Miercuri, 14 Decembrie 2011

Giurgiu: proiect european pentru folosirea eficientă a apei în agricultură

IRIGATII 1.JPGPeste 20 de specialişti agronomi şi manageri de ferme din cinci localităţi din judeţul Giurgiu au participat marţi la o întâlnire în cadrul proiectului European EU. Water, privind economisirea şi folosirea eficientă a apei în exploataţiile agricole în condiţiile secetei şi a reducerii rezervelor de apă, precum şi a calităţii acesteia în ultimii ani.
“Proiectul este finanţat de UE şi se desfăşoară în mai multe ţări, iar în România se desfăşoară în bazinul hidrografic Argeş-Vedea şi se adresează specialiştilor în agricultură şi fermierilor din Argeş, Giurgiu, Teleorman, Ilfov şi Călăraşi, judeţul Giurgiu fiind primul în cadrul acestui proiect unde am organizat întâlnirile cu specialişti”, a declarat marţi reprezentantul echipei de proiect, Carmen Necula.

Luni, 10 Octombrie 2011

Ministrul Laszlo Borbely propune posibilitatea folosirii a câte trei vouchere pentru achiziţionarea de tractoare prin “Programul Rabla”

tractor_remorca.jpgMinistrul Mediului, Laszlo Borbely, a anunţat, vineri, la Târgu Mureş, că se intenţionează ca, de anul viitor, cei care doresc să achiziţioneze tractoare prin Programul Rabla să poată folosi câte trei vouchere, după modelul aceluiaşi program pentru maşini.
"Programul Rabla pentru tractoare, care îi interesează foarte mult pe agricultori, a pornit în 12 septembrie. Deocamdată trebuie să îl întrerupem la sfârşitul lunii noiembrie pentru că e vorba de bugetul pe anul acesta, dar din 15 ianuarie repornim programul. (...) Noi dorim anul viitor - trebuie să discut cu colegii - să introducem acea posibilitate cum e la Rabla pentru maşini, şi o spun în premieră, ca să cupleze trei vouchere. Dacă predă trei tractoare vechi sau cineva care predă un tractor vechi, dar nu are bani să cumpere unul nou, poate să le vândă la cineva care foloseşte două - trei vouchere şi atunci nu mai e 17.000 (de lei - n.r.), ci de trei ori 17.000 lei şi atunci e aproape preţul unui tractor mic - 65.000 lei", a explicat Laszlo Borbely.

Vineri, 23 Septembrie 2011

Apicultura şi aquacultura bio, promovate printr-un proiect transfrontalier cu Ungaria

plante modificate.jpgApicultura şi aquacultura ecologice au fost promovate în cadrul unui seminar care a avut loc vineri, la Sânnicolau Mare, şi care face parte din proiectul transfrontalier româno-ungar intitulat “Bio-agricultura, păstrarea culturilor în comunităţile din zonele specializate în obţinerea de produse agricole, zootehnie şi pomicultură”.
Dezbaterile au fost axate pe culturile din zonele de frontieră riverane, subliniindu-se faptul că agricultura bio reprezintă o necesitate a pieţei.


Luni, 01 August 2011

145 de fermieri vrânceni au depus proiecte pentru Măsura 112

Fermierii vrânceni au depus 145 de proiecte pentru obţinerea fondurilor europene acordate prin Măsura 112 "Instalarea tinerilor fermieri". Toate proiectele au fost depuse în sesiunea deschisă în perioada 1 - 29 iulie. Suma maximă pe care o pot primi tinerii fermieri este 25.000 euro.
Conducerea Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a comunicat că în această perioadă se lucrează la conformitatea proiectelor. Potrivit Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, până la începutul acestei săptămâni au fost depuse în total 1.166 de proiecte în vederea obţinerii finanţării nerambursabile prin fondurile alocate Măsurii 112. Valoarea acestor proiecte se ridică la aproximativ 25 de milioane de euro.

Vineri, 17 Iunie 2011

Fabrică de autovehicule multifuncţionale pentru agricultură, la Gura Humorului

masina agricola.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat presei, joi, că la Gura Humorului ar putea fi deschisă o fabrică de autovehicule multifuncţionale pentru agricultură, precizând că discuţii în acest sens s-au purtat cu o zi în urmă între primarul Marius Ursaciuc şi reprezentanţii firmei româneşti care intenţionează să deruleze această investiţie.

Potrivit lui Flutur, intenţia investitorilor este de a deschide o fabrică în care vor fi produse autoutilitare ce vor putea fi folosite de fermierii din zonele cu terenuri accidentate, un prototip fiind deja omologat.

Joi, 26 Mai 2011

Investitorii italieni sunt interesaţi de construirea unei fabrici de ulei de rapiţă în judeţul Giurgiu

rapita.jpgMai mulţi investitori italieni sunt interesaţi de construirea, în judeţul Giurgiu, a unei fabrici de ulei de rapiţă. Ei au avut, miercuri, o întâlnire cu reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Giurgiu şi o parte dintre agricultorii din judeţ interesaţi de cultivarea rapiţei pentru a le prezenta oportunitatea de afaceri.
"Am avut astăzi o primă întâlnire cu parteneri italieni foarte interesaţi să construiască în comuna Gostinu, pe malul Dunării, o fabrică de ulei de rapiţă, pentru că cererea pentru un asemenea produs este foarte mare în primul rând în Italia, dar nu numai. Pentru buna funcţionare a acestei instalaţii de capacitate mare este nevoie ca anual să aibă seminţe de rapiţă de pe aproximativ 70.000 de hectare cultivate", a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu.


Luni, 23 Mai 2011

Investiţie austriacă de 8 milioane de euro în turismul viticol şi industria vinului din Buzău

butoaie.jpgAmbasadorul Austriei în România, dr. Michael Schwarzinger, şi prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu, au tăiat, vineri, în localitatea buzoiană Finţeşti, panglica inaugurală a cramei Lacerta Winery, investiţie austriacă în valoare de 8 milioane de euro.
"Investiţiile austriece în România se ridică la 6 miliarde de euro. Austria priveşte în continuare România cu foarte mare interes, iar această investiţie relativ mică are valoare de simbol, căci tehnologia vinului ridică zona şi poate impulsiona şi mai mult turismul din Austria şi nu numai", a declarat ambasadorul Austriei în România.Pagina 1 / 21  >>>Sorry! cannot detect the feed version.
http://www.machiavelli.ro/myfeed.php?type=rss2