Home Despre noi Staff Contact  
Joi, 10 Martie 2011

Preşedintele Rompan susţine că preţul pâinii se va mări în continuare

paine.jpgPreţul pâinii va continua să crească, pentru că există un decalaj mare între majorarea de preţ la grâu şi cea de la pâine, a declarat, miercuri, preşedintele Patronatului din Industria de Morărit şi Panificaţie (Rompan), Aurel Popescu, după o dezbatere care a vizat evaziunea fiscală din domeniul panificaţiei.
Întrebat cu cât va creşte preţul şi când va avea loc această majorare, preşedintele Rompan a răspuns că depinde de fiecare agent economic, mai exact când acesta va constata că are costuri mai mari decât preţul la care vinde.

Miercuri, 16 Februarie 2011

Covasna: pâine mai scumpă, după 1 aprilie

paine.jpgÎn timp ce majoritatea firmelor de panificaţie din ţară anunţă scumpirea iminentă a produselor pe fondul creşterii preţului grâului, conducerea societăţii Dioszegi din Sfântu Gheorghe, una dintre cele mai mari firme de profil din judeţul Covasna, promite că va menţine neschimbat preţul acesteia până la 1 aprilie.
Patronul societăţii, Dioszegi Laszlo a declarat, marţi, că, deşi preţul grâului a ''luat-o razna'', va putea evita o vreme scumpirea produselor deoarece are în stoc 400 de tone de grâu, adică necesarul pentru producţia pe o lună, şi în plus mai are asigurată o rezervă de grâu în baza unui contract ferm semnat cu un furnizor, anterior scumpirii materiei prime.

Marti, 15 Februarie 2011

FINANCIARUL: “Exporturile (fictive) de grau duc industria de panificatie la faliment”

Se estimeaza ca, incepand din luna martie, aceasta majorare va fi de aproximativ 30 de procente. Multe exporturi se fac fictiv, fara ca vreo cantitate de cereale sa plece din depozite, aceasta fiind o metoda preferata de evazionisti Ultimele cifre prezentate de Ministerul Agriculturii arata ca exporturile de grau ale Romaniei la 30 noiembrie 2010 erau de 2,36 milioane de tone, in timp ce importul era de 685.000 de tone. Cu alte cuvinte, am exportat de peste patru ori mai mult grau decat am importat.


Marti, 15 Februarie 2011

GANDUL: “De ce se scumpeşte pâinea. Ce profituri obţin intermediarii”

Românii ar putea plăti pentru pâine un preţ mai mare cu cel puţin 15% în următoarele luni, principalul motiv fiind scumpirea de două ori şi jumătate a grâului folosit ca materie primă din iulie anul trecut şi până în prezent. "Pâinea ar trebui să se scumpească cu mult mai mult decât 15%, având în vedere preţul grâului de acum, de 300 de euro pe tonă, faţă de iulie 2010, când preţul era 120 de euro pe tonă", a declarat pentru gândul Aurel Popescu, preşedintele patronatului de panificaţie Rompan.

Marti, 18 Ianuarie 2011

Deputatul Ioan Stan atenţionează că preţul pâinii va creşte "incredibil de mult"

paine.jpgDeputatul PSD de Suceava Ioan Stan a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că preţul pâinii va atinge "cifre incredibile" în viitorul apropriat, având în vedere că ''rezervele de grâu ale României mai ajung pentru maxim o lună şi jumătate''.
În aceste condiţii, Stan a spus că statul va fi obligat să apeleze la importuri de grâu la "preţuri exorbitante". Potrivit lui Stan, şi piaţa internaţională se confruntă cu o criză a grâului, iar unele state din Europa, printre care Franţa, au luat deja decizia de a sista exporturile de grâu.

Joi, 06 Ianuarie 2011

Preţul pâinii ar putea creşte cu până la 15% până la finele lunii februarie

paine.jpgPreşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR), Viorel Matei, a declarat miercuri că estimează o creştere a preţului pâinii cu până la 12-15% până la finele lunii februarie, unul din principalele motive fiind faptul că România a exportat prea mult grâu şi acum este nevoită să importe materia primă la preţ crescut.


Luni, 13 Decembrie 2010

EVENIMENTUL: “Mai puţină pâine”

Grâu mai puţin. Şi mai puţină rapiţă. Vremea din acestă toamnă le-a jucat feste agricultorilor. Puţini au fost cei care s-au putut lăuda că au cultivat exact cât şi-au propus. Pe sute de hectare de teren vor răsări în primăvară doar bălăriile. Suprafaţa însămânţată în acestă toamnă a scăzut simţitor.

Marti, 19 Octombrie 2010

CAPITAL: “Titan investeşte 15 mil. euro într-o fabrică de chifle pentru McDonald's”

Compania de morărit şi panificaţie Titan, membră a grupului austriac LLI Euromills, a anunţat că va investi 15 mil. euro într-o nouă fabrică ce va produce anual circa 275 de milioane de chifle pentru restaurantele McDonald's din România şi Bulgaria. „Investiţia de aproximativ 15 milioane de euro a demarat în urmă cu un an şi s-a concretizat în cea mai modernă fabrică de acest tip din Europa. Echipamentele, de ultimă generaţie, asigură cel mai înalt nivel de calitate şi siguranţa produselor, fiind deservite de 30 noi angajaţi“, a declarat directorul general al Titan, Stephanos Krommydas.

Luni, 18 Octombrie 2010

CAPITAL: “Preţul pâinii va creşte cu 30% până la finalul anului”

Până la sfârşitul anului preţul pâinii ar putea să se majoreze cu 30%, după ce în ultima perioadă a crescut cu 15%, a spus preşedintele Patronatului din Industria de Morărit şi Panificaţie - Rompan, Aurel Popescu. “Preţul pâinii va creşte din nou până la finele anului. Noi estimăm cu circa 30%, deşi încă nu ştim dacă piaţa va putea absorbi această majorare”, a adăugat preşedintele Rompan.


Luni, 18 Octombrie 2010

CURIERUL NATIONAL: “Pastele, mâncarea săracului? După vânzări, nu prea”

Recesiunea i-a împins pe mulţi români să se orienteze către produse cu preţuri mici şi am putea spune că şi pastele se încadrează în această categorie, dar piaţa infirmă acest lucru. Pastele nu sunt pe placul românilor, iar acest fapt este susţinut de vânzările slabe ale jucătorilor din piaţă şi de o continuare a trendului de scădere. "Trendul de scădere a pieţei de paste făinoase, înregistrat în a doua jumătate a anului 2009, s-a adâncit în primul semestru al anului 2010, ajungând la -15% în volum, faţă de semestrul întâi 2009", a declarat Alin Giurea, preşedinte Pambac.Pagina 1 / 7  >>>
Editorial
"Băi, avem destule taxe"
rotariu victor.jpg
"Băi, avem destule taxe". Acesta este motivul pentru care Guvernul Boc şi partidele care îl sprijină nu vor să mai fie introdusă taxa pe terenul agricol nelucrat, după cum a explicat un oficial al ministerului Agriculturii. După ce s-au bătut cu pumnul în piept că ei sunt cei care vor pune din nou pe picioare agricultura, în special prin această taxă, menită să încurajeze folosirea propriu-zisă a terenurilor, bravii politicieni ai Puterii şi-au dat seama, din senin, că sunt prea multe taxe.
Un editorial de Victor Rotariu publicat în ziarul Gandul. >> Citeste
Analiza
De ce se înghesuie elveţienii să facă agricultură în România
agricultura_MARE.jpg
Din ce în ce mai mulţi agricultori elveţieni se stabilesc în România, unde pot cumpăra suprafeţe agricole de câteva sute de hectare la preţuri semnificativ mai mici şi mai apoi exportă produsele biologice obţinute în Elveţia sau Germania, scrie swiss.info într-un comentariu dedicat potenţialului agricol al ţării noastre.
Swiss.info menţionează exemplul lui Christian Hani, un agricultor elveţian care la scurt timp după absolvirea studiilor de agronomie s-a mutat în satul Firiteaz din vestul României şi care acum are un teren agricol de 800 de hectare. >> Citeste
Compania Saptamanii
Prio Foods a anunţat lansarea unităţii de extracţie uleiuri, la Lehliu Gară
prio foods.jpg
Compania Prio Foods, parte a Martifer Group, a anunţat, miercuri, lansarea unităţii de extracţie uleiuri vegetale la Lehliu Gară, investiţie greenfield în valoare de 93 milioane de euro. "Este o onoare pentru mine şi pentru întreaga companie Prio Foods să anunţ astăzi lansarea noii unităţi de extracţie de la Lehliu", a declarat, preşedintele Consiliului de Administraţie Prio Foods, Carlos Martins.
Evenimentul a dat startul operaţiunilor la filiala Prio Extracţie, specializată în procesarea seminţelor şi producţie de ulei vegetal, în scopuri industriale şi de consum. Investiţia este cel mai mare proiect greenfield din România în anul 2011. În sectorul producţiei de ulei vegetal, Prio Extracţie deţine locul întâi ca volum al investiţiei în Europa de Sud-Est şi locul doi la nivelul întregii Europe. >> Citeste

Produsul Saptamanii
Mierea premium ecologică ar trebui să fie un brand al României, spune apicultorul Aron Stoica
apicultor.jpg
Mierea premium ecologică ar trebui să fie un brand al României, fiind, indiscutabil, cea mai bună din lume, iar pentru promovarea ei în străinătate este nevoie de politici consecvente ale celor aflaţi la guvernarea ţării, afirmă apicultorul Aron Stoica din Câmpeni (Alba), absolvent al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, care se dedică de o viaţă creşterii profesioniste a albinelor şi protecţiei speciilor autohtone.
"Nu ştiu dacă în ultimul an s-a diminuat sau nu procesul prin care mierea de calitate premium din România se vinde la export în cupaje, pentru a fi amestecată cu cele fără nicio calitate din America de Sud, America de Nord, Mexic, Asia ori din UE. Mierea este un produs local unic şi cel mai corect este ca producătorul să se bucure de recunoaşterea calităţilor acesteia. De regulă, mierea noastră premium trece într-un anonimat absurd, pentru că este absurd să oferi cea mai bună calitate pentru a deveni amestec la ceva fără nicio calitate", a declarat, luni, apicultorul foarte apreciat în afara graniţelor ţării. >> Citeste
Interviu
Radu Roatiş: “Mieii româneşti nu vor lipsi de pe piaţă în preajma sărbătorilor pascale”
roatis radu.jpg
Mieii româneşti nu vor lipsi de pe piaţă în preajma Sărbătorilor Pascale, pentru că există baza legală pentru inventarierea animalelor, a afirmat, într-un interviu acordat Agenţiei Agerpres, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Radu Roatiş.
Potrivit preşedintelui ANSVSA, autoritatea va demara o serie de controale în sectorul produselor tradiţionale, deoarece "asistăm la o creştere alarmantă a târgurilor cu produse tradiţionale", în multe cazuri produsele fiind vândute în condiţii improprii sau nu sunt ceea ce cred şi vor românii să cumpere. Radu Roatiş a mai adăugat că România va putea exporta carne de porc pe piaţa comunitară, începând cu partea a doua acestui an, după ce o misiune a CE va controla fermele care solicită să intre la export. >> Citeste
Eveniment
La Galaţi a fost lansat un proiect pentru relansarea pisciculturii şi prelucrării peştelui
pescador.JPG
Camera Agricolă Galaţi a lansat, marţi, proiectul “Grup de lucru pentru gestionarea durabilă a fondului piscicol în judeţul Galaţi, zona pescărească lunca Prutului inferior - Dunărea inferioară mila 76”, în valoare de 133.000 de lei.
Potrivit directorului Camerei Agricole Galaţi, Floricel Dima, proiectul are ca scop relansarea pisciculturii la nivelul judeţului şi crearea de unităţi economice care să se ocupe de prelucrarea peştelui. Proiectul vizează zona pescărească Lunca Prutului Inferior - Dunărea Inferioară mila 76, iar în acest sens va fi creat un grup de lucru pentru gestionarea fondului piscicol. >> Citeste

Afisari
counter