Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Joi, 06 Decembrie 2012  
 

Ministrul Daniel Constantin susţine asocierea producătorilor de legume-fructe pentru depozite de colectare

legume.jpgMinistrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat miercuri, la Alexandria, că a fost lansată o finanţare de 80 de milioane de euro pentru amenajarea de centre de colectare a legumelor şi fructelor, beneficiari fiind grupurile de producători care înţeleg importanţa asocierii.
El a precizat, de asemenea, că rămâne o prioritate în perioada 2013-2014 reabilitarea sectorului de irigaţii. "Vom porni studiile de fezabilitate care vor sta la baza finanţărilor ce vin de la 1 ianuarie 2014 pentru sistemele de îmbunătăţiri funciare, evaluându-se la cele 700.000 de hectare încă 800.000 de hectare care pot fi acoperite cu instalaţii de irigare, fondurile necesare fiind de circa un miliard de euro", a spus ministrul Agriculturii.

Fermierii prezenţi la întrunirea electorală de la Alexandria au făcut mai multe propuneri privind modificarea legislaţiei referitoare la creditul agricol, camerele agricole, cadastrul agricol şi renta viageră, protejarea crescătorilor de animale, stabilirea preţurilor de intervenţie la cereale sau rambursarea TVA. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !