Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Luni, 03 Decembrie 2012  
 

Grâul a fost semănat pe suprafeţe mai mari decât anul trecut în judeţul Olt

semanat.jpgFermierii din judeţul Olt au reuşit să semene cu grâu o suprafaţă de aproximativ 120.000 de hectare, mai mare decât cea de anul trecut, a anunţat inginerul Olga Florica din cadrul Direcţiei pentru Agricultură Olt.
Olga Florica a menţionat că în toamna anului 2011 au fost înfiinţate în judeţ culturi de grâu pe o suprafaţă de circa 111.000 hectare pentru că seceta nu a permis fermierilor să lucreze la timp terenurile pentru a le putea semăna cu grâu.

"Acum vremea a permis agricultorilor să lucreze terenurile pentru că a plouat periodic şi s-a put ara şi semăna. Grâul arată bine, a răsărit şi sunt condiţii pentru a înfrăţi", a afirmat reprezentantul DADR Olt.
Acesta a mai spus că rapiţa ar putea avea probleme şi anul acesta pentru că sunt zone unde nu a răsărit ori nu e este corespunzător dezvoltată. "Avem 11.000 hectare cu rapiţă în judeţ însă nu peste tot a răsărit, iar ca să reziste în timpul iernii, la temperaturi de -15 grade trebuie să aibă 5-6 frunze şi să fie acoperită cu strat de zăpadă. Mai este timp să se dezvolte şi rapiţa dar evoluţia culturilor de rapiţă depinde şi de vreme, cât de devreme vin temperaturile foarte scăzute, dacă ninge etc", a mai afirmat Olga Florica.

În judeţul Olt, în această vară, producţia medie la rapiţă a fost de 1.600 kilograme la hectar, în condiţiile în care culturile au fost afectate de ger şi secetă, iar la grâu a fost de 2.800 kilograme pe hectar. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

 


Sorry! cannot detect the feed version.
http://www.machiavelli.ro/myfeed.php?type=rss2