Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Luni, 26 Noiembrie 2012  
 

Producători din toate zonele viticole ale judeţului Sălaj au fost prezenţi la Festivalul vinului de la Zalău

viticultor1.jpgVin alb sau roşu, cupaj sau dintr-un singur soi, sec, demisec, dulce sau demidulce, din toate zonele viticole ale Sălajului, au fost prezentate de către producători, sâmbătă, la Zalău, în cadrul celei de-a patra ediţii a Festivalului Vinului. La evenimentul ce s-a derulat în curtea Centrului de Cultură şi Artă Sălaj, au fost prezenţi producători de vin din Crasna, Şamşud, Carastelec, Borla, Nuşfalău, Zăuan şi Şimleu Silvaniei.
"Eu acum am venit cu un demidulce, alb şi roşu, sec. Nu am venit ca să vindem neapărat, mai mult pentru prezentare şi stabilirea de relaţii. Dacă cuiva îi place, ne poate căuta în Şamşud. În beciurile noastre e altfel şi degustarea. Avem circa 25-30 de butoaie de vin. Anul acesta am făcut 6.000 de litri. A fost un an ideal pentru vie, căci îi place căldura. Vin alb producem în principal, în amestec, cam 70% fetească, un pic de muscat şi alte soiuri. Am o clientelă care preferă acest vin. Clienţii spun că se poate chefui mult mai bine cu un vin din acesta, de amestec. Un vin sec, de exemplu, merge la o friptură, dar când e vorba de chefuit, lumea preferă un amestec demidulce", a declarat Boda Laszlo, producător din Şamşud, zona cunoscută pe plan local cu fiind cu cel mai bun vin din judeţ.

Un alt producător, Parajko Gyula, din Zăuan, a venit la festival cu un soi de vin unic în judeţ, "Csersyegi fuszeres", vin roşu, demisec, obţinut dintre-un soi hibrid de vie.

Manifestarea, organizată de Centrul de Cultură şi Artă (CCA) Sălaj, în colaborare cu Camera Agricolă, Direcţia Agricolă, APIA şi Biblioteca Judeţeană, a avut programată şi o întâlnire a producătorilor de vin cu responsabilii instituţiilor agricole, privind problemele şi oportunităţile de finanţare în domeniu. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

 


Sorry! cannot detect the feed version.
http://www.machiavelli.ro/myfeed.php?type=rss2