Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Joi, 01 Noiembrie 2012  
 

O treime dintre fermierii prahoveni care au avut culturi afectate de secetă nu vor primi ajutoare

subventii.jpgAproximativ o treime dintre fermierii prahoveni care au avut culturi calamitate din cauza secetei şi care ar fi fost eligibili pentru a beneficia de ajutoare de la stat nu vor primi bani, întrucât nu au depus dosare în acest sens, autorităţile afirmând că unul dintre motive este acela că oamenii nu au fost informaţi de primării.
Şeful Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Prahova, Aurel Anghel, a afirmat, miercuri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, că 66% dintre fermierii care ar fi putut beneficia de ajutoare pentru culturile afectate de secetă (4.814 dintr-un total de 7.305 fermieri) au depus dosarele, suprafaţa calamitată pentru care au fost ceruţi bani de la stat fiind de aproximativ 80%. Şeful DAJ Prahova a explicat că 2.700 din totalul de 4.814 de cereri au fost depuse în ultimele cinci zile al perioadei stabilită legal.

Aurel Anghel a vorbit despre un "boicot" al primăriilor, arătând că fermierii care îndeplineau condiţiile nu au fost informaţi de la acest nivel, astfel că unii au venit să depună dosarele chiar după expirarea termenului legal. De asemenea, acesta a precizat că DAJ şi Prefectura Prahova au transmis către primăriile din judeţ trei adrese prin care le solicitau să îi informeze pe cetăţeni cu privire la depunerea dosarelor pentru a primi ajutoare de stat pentru suprafeţele calamitate de secetă, însă o parte dintre aceste autorităţi nici nu au afişat respectivele adrese la avizier.

Pe de altă parte, există şi cazuri în care fermierii nu au dorit să depună dosare pentru a solicita bani de la stat, considerând că este vorba despre o sumă destul de mică, însă aceste situaţii sunt reduse numeric. Prefectul de Prahova, Marius Sersea, a solicitat ca autorităţile să analizeze întreaga situaţie şi să descopere cauzele care au condus la crearea acestei situaţii.

În acelaşi timp, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Laurenţiu Rebega, a atras atenţia că în astfel de situaţii nu trebuie să se ţină cont de culoarea politică a primăriilor, deoarece administraţia trebuie să fie făcută "în folosul cetăţenilor", iar fermierii care nu beneficiază de bani de la stat trebuie să "ceară socoteală primăriilor". AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !