Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Marti, 23 Octombrie 2012  
 

Premierul spune că la rectificarea bugetară vor fi ajutaţi agricultorii afectaţi de secetă

ponta_2012.jpgPremierul Victor Ponta a anunţat luni că a discutat cu colegii din Uniunea Social Liberală principalele direcţii de rectificare bugetară, care prevăd, între altele, un sprijin substanţial pentru agricultorii afectaţi de secetă şi a calificat ca fiind "un record de prostie" afirmaţiile din presă conform cărora aceşti bani i-ar fi daţi lui Dan Voiculescu, şi nu agricultorilor.
"Am discutat cu colegii din USL principalele direcţii de la rectificarea bugetară, care va avea loc ori la sfârşitul acestei săptămâni ori săptămâna viitoare, rectificare prin care ne vom ţine de cuvânt cu lucrurile pe care le-am promis în campanie, în opoziţie - în primul şi în primul rând un sprijin substanţial pentru agricultură şi pentru acele persoane afectate de secetă. Şi sunt foarte mândru şi bucuros că putem să-i ajutăm pe oamenii afectaţi de secetă, pe agricultorii care au astfel de probleme".

"M-am obişnuit cu tot felul de lucruri stupide în presă, dar să citesc că nu trebuie să dăm bani fermelor afectate de secetă, că-i dăm bani lui Dan Voiculescu, asta mi se pare totuşi un record de prostie. Nu ştiu dacă dl Voiculescu are o exploataţie agricolă, dar ştiu sigur că sunt câteva milioane de români care în acest an au suferit şi culturile lor au suferit din cauza secetei. Ştiu că banii pe care noi îi dăm reprezintă doar o mică parte din ceea ce se va primi de la Uniunea Europeană şi că, dacă în ceea ce priveşte fondurile structurale şi de coeziune din cauza gravelor nereguli comise în perioada 2099-2011 sunt foarte mari probleme, din fericire, la plăţile directe în ceea ce priveşte politica agricolă comună stăm foarte bine", a spus premierul, într-o conferinţă de presă la finalul reuniunii USL. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !