Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Vineri, 01 Iunie 2012  
 

Ministrul Daniel Constantin anunţă că va pune bazele centrelor de colectare legume-fructe în acest an

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat joi că în acest an va începe să pună bazele centrelor de colectare a legumelor şi fructelor de la producătorii agricoli, chiar dacă ministerului i-a fost alocată o cotă mică din buget de către foştii guvernanţi.
"În momentul de faţă suntem pe un buget care nu a pus agricultura în centrul atenţiei guvernamentale. USL a pus-o, însă, alături de energie ca prioritate, acest lucru însemnând că este prioritate şi în privinţa bugetului. Ca atare, pentru anul acesta mi-am propus să pun bazele la toate programele cuprinse în programul de guvernare prezentat anul trecut de către USL", a spus Constantin.

În ceea ce priveşte centrele de colectare legume-fructe, ministrul Agriculturii a subliniat că va încerca prin puţinele resurse pe care le are ca în anul 2012 să pornească acest program, important fiind să se dea câteva exemple de parteneriat public-privat. "Aceste parteneriate să le facem, nu neapărat cu societăţile comerciale, ci cu grupurile de producători, cu organizaţiile profesionale, pentru că aici avem un scop dublu: să aducem produsele româneşti - care sunt mult mai bune - mai aproape de consumatori, în supermarketurile româneşti şi, pe de altă parte, să stimulăm asocierea în agricultură", a explicat ministrul Agriculturii. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !