Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Marti, 10 Aprilie 2012  
 

10.000 de vizitatori au degustat sute de vinuri la Salonul Internaţional "Vinvest"

vin_somelieri.jpgAproape 10.000 de vizitatori au degustat sute de vinuri la cea de-a IX-a ediţie a Salonului Internaţional de Vinuri "Vinvest" de la Timişoara. Au fost premiate 39 de probe, oferindu-se 17 medalii de argint, 18 medalii de aur, iar patru producători de vin au reuşit să obţină Marea Medalie de Aur (MMA).
Jidvei a câştigat MMA cu vinul spumant Romantine, Vincon cu vinars "Jad", Recaş cu Cabernet Sauvignon "Castel Huniade" şi Staţiunea de Cercetare Murfatlar cu Pinot Gris. Medaliaţii cu aur au fost: Cramele Recaş (4 medalii), Jidvei, Gârboiu, Wine Princess şi Vincon (cu câte 2 medalii de aur), iar Crama Oprişor, Ferdi, Rovit, Staţiunea de Cercetare Blaj, Vigna şi Domeniile Sâmbureşti au primit câte o medalie de aur.

Medaliile de argint au fost câştigate de Crama Oprişor (5 medalii), Fine Wine (3 medalii), iar câte una le-a revenit Cramelor Alcovin, Budureasca, Domeniile Boieru, Domeniile Anastasia, Intervit, Jidvei, Crama Gârboiu, Vigna şi Vincon.

La festival au fost prezente 146 de firme şi instituţii, "Vinvest" adunând 23 de producători de vin, 7 distribuitori de vin, 17 companii de servicii din industria vinului, 32 de parteneri cu produse şi servicii, 63 de parteneri media, 4 parteneri principali. În cele trei zile ale evenimentului au venit zeci de delegaţii de profesionişti din ţară, dar şi din Belgia, Serbia şi Ungaria.

Un eveniment important pentru industria vinului l-a reprezentat şi Concursul Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice Vinvest, ajuns în acest an la cea de-a VII-a ediţie. Desfăşurat în zilele premergătoare Salonului, respectând regulamentul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV), Concursul a adunat 132 de probe, care au fost jurizate de experţi degustători, membri ai Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR).

Co-organizator al evenimentului a fost Organizaţia Naţională Interprofesională Vitivinicolă (ONIV) şi ADAR. "Ne pregătim, deja, pentru marcarea unui deceniu de promovare a industriei vinului. Editia a IX-a din 2012 a însemnat pentru noi un fel de repetiţie cu public pentru marele eveniment pe care îl pregătim în 2013. Mă bucur că publicul timişorean se dovedeşte tot mai aproape de cel occidental, atât în privinţa numărului mare de participanţi, cât şi în interesul de a degusta vinuri de calitate. Constat, şi mă bucură, că vinurile româneşti au ridicat ştacheta calităţii, fiind la egalitate şi uneori depăşind produsele din zonele viticole renumite", a declarat expert degustător Lucia Pîrvu, organizatorul Salonului Internaţional "Vinvest". AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !