Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Joi, 05 Aprilie 2012  
 

Deputatul Attila Kelemen se declară sceptic cu privire la aplicarea strategiei de dezvoltare în agricultură

Kelemen_Attila.jpgVicepreşedintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, Attila Kelemen, liderul UDMR Mureş, s-a arătat sceptic în privinţa aplicării Strategiei de dezvoltare pe termen mediu şi lung în agricultură, dezbătută în cadrul Guvernului.
"Acel program cu comasarea terenurilor este luat în seamă şi este, cel puţin la nivel declarativ, în intenţia d-lui ministru (al Agriculturii -n.r.) ca să pornim pe acest drum. Din păcate eu am o altă experienţă, totdeauna aici în Româna cum vine un nou Guvern abandonează programele Guvernului anterior şi începe ceva nou. Politicienii, guvernanţii, au acel simţământ greşit, după mine, în cazul agriculturii că trebuie să arate şi să facă ceva nou".

"Eu abia aştept ca în România să existe un minister al Agriculturii, un ministru al agriculturii, care să zică: 'da, domnule, vom continua aceste proiecte care s-au dovedit a fi bune' (...) Am fost foarte optimist în sensul că dl Fuia încearcă să facă ceva concret, acum însă sunt descumpănit de noua veste că dl. Fuia va candida pentru preşedinţia consiliului judeţean. În agricultură, unde un program pe termen mediu înseamnă 20 de ani, un program pe termen lung (...) înseamnă 40 de ani, nu cred că în patru luni se poate face. Eventual nici măcar două generaţii de viermi de mătase nu poţi să faci în patru luni de zile", a declarat Kelemen.

Acesta a arătat că guvernele României au excelat în schimbarea strategiei pe agricultură în permanenţă şi că nici un ministru al agriculturii nu a continuat ce a fost bun în strategia predecesorului său. "De exemplu, din vremea domnului ministru Flutur acel program al gospodăriilor familiale s-a dovedit un succes. Bineînţeles că a fost abandonat. După aceea dotarea gospodăriilor mici cu maşini, nu doar tractor, ci şi unelte şi utilaje (...) bineînţeles tot la propunerea noastră a fost introduse şi aparate simple de muls ca să mecanizăm un pic acel proces de producere a laptelui. Din păcate văd şi acum gospodării care au cumpărat aparatele atunci fiindcă au fost ieftine care nu au fost nici măcar despachetate, de zece ani (...) Oarecum trebuie să mergi mai departe cu aceste programe", a mai arătat deputatul.

Acesta şi-a exprimat totuşi speranţa că actualul ministru al Agriculturii va aplica programele propuse, chiar dacă este de părere că eficienţa unui astfel de ministru nu poate fi demonstrată în trei săptămâni, până la alegerile locale. "Nu ştiu cum un ministru al Agriculturii poate să facă să fie eficient când peste trei săptămâni începe campania electorală pentru consiliul judeţean. Dl. Fuia un lucru face bine, în Ministerul Agriculturii începe să se simtă că este un stăpân şi stăpânul e sever, începe să fie ordine în minister. Bineînţeles acest lucru nu poţi să îl faci în două-trei luni, dar să sperăm că totuşi rămâne cu ceva şi pentru mediul rural", a subliniat vicepreşedintele Comisiei pentru Agricultură din Cameră. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !