Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Marti, 03 Aprilie 2012  
 

Previziunile oierilor de Paşte: 25 lei/kg carnea de miel, 20 lei/kg brânza

ciobani.jpgPreţul unui kilogram de carne de miel va ajunge înainte de Paşte la maxim 25 de lei, iar un kilogram de telemea de oaie adusă din Mărginimea Sibiului va costa maxim 20 de lei în pieţele din Sibiu, dar şi în cele din Bucureşti.
Oierii sibieni nu vor încasa toţi aceşti bani, fiind nevoiţi să apeleze la intermediari, cei care domină tarabele din pieţe, după cum a declarat Marcel Andrei, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor de Ovine şi Caprine din judeţul Sibiu.

"În jurul Paştelui la producători în 2011 era 12 lei un kilogram de telemea de oaie, cunoscuta brânză de Sibiu, care pe piaţă a ajuns la 20 de lei, ceea ce ne aşteptăm şi în acest an. (...) Majoritatea mieilor la micii producători din judeţul Sibiu ajung în pieţele de la noi în special zona Bucureşti - Piteşti, unde preţul pentru un kilogram de carne de miel nu va depăşi 25 de lei, ca şi anul trecut. În pieţe nu sunt adevăraţii producători, ci intermediarii, şi aici este problema. Producătorii nu au timp să stea 365 de zile pe an în pieţe", a afirmat luni preşedintele asociaţiei. Deja la primul târg de miei şi oi eco din judeţul Sibiu, care a fost organizat duminică în localitatea Vurpăr de pe Valea Hârtibaciului, preţul pentru un kilogram de carne de miel a fost între 20 şi 25 de lei.

Din cei 500.000 de miei de Paşte din judeţul Sibiu din acest an doar 100.000 vor ajunge pe piaţa internă, întrucât consumul de carne de miel în România este în scădere din cauza reducerii puterii de cumpărare. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

 


Sorry! cannot detect the feed version.
http://www.machiavelli.ro/myfeed.php?type=rss2