Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Luni, 19 Martie 2012  
 

Pagube produse de ninsori în 17 bazine legumicole din judeţul Buzău

sera.jpgDin cauza ninsorilor abundente din această iarnă, Legumicultorii din 17 bazine legumicole ale judeţului Buzău au înregistrat pagube pe 174.000 de metri pătraţi de solarii şi pe 11.790 de metri pătraţi de sere. Potrivit evaluărilor făcute de reprezentanţii Direcţiei Agricole Buzău, la o primă centralizare a daunelor produse de căderile masive de zăpadă în principalele bazine legumicole din judeţ au fost înregistrate pagube pe 174.000 de metri pătraţi de solarii şi pe 11.790 de metri pătraţi de sere.
"Pentru refacerea solariilor distruse de zăpadă din cele 17 comune unde au fost făcute evaluări ar fi nevoie de circa 350.000 de metri pătraţi de folie, cele mai mari pagube au fost înregistrate în Glodeanu Sărat, comună cunoscută pentru tradiţiile în activitatea de producere a legumelor", a declarat vineri şeful Direcţiei Agricole Buzău, Cosmin Florea.

Potrivit sursei citate, pagube a înregistrat şi Staţiunea de Cercetare Legumicolă, unde zăpada a spart peste 1.000 de metri pătraţi de geamuri de la spaţiile protejate ale staţiunii. Totodată, cercetătorii şi-au salvat răsadurile cu costuri foarte mari, deoarece s-a consumat energie electrică şi gaze în cantităţi mult mai mari decât în mod normal, pentru a asigura căldura în spaţiile neafectate de zăpadă, iar pentru păstrarea condiţiilor optime pentru plante o soluţie aleasă de cercetători a fost folosirea foliilor pentru solarii în interiorul serelor, fapt care au permis o mai bună păstrare a temperaturii. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !