Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Vineri, 16 Martie 2012  
 

Un singur abator autorizat pentru sacrificarea mieilor în judeţul Tulcea

abator_porci.jpgDoar un singur abator în judeţul Tulcea este autorizat pentru sacrificarea mieilor, potrivit Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Tulcea, alte două unităţi putând fi autorizate temporar.
Directoarea DSVSA, Marilena Tertiş, a declarat joi că s-a început verificarea unităţilor din judeţ care ar putea îndeplini condiţiile sanitar-veterinare pentru sacrificarea mieilor. "În momentul de faţă, într-un singur abator din judeţul Tulcea, aflat în comuna Stejaru, s-ar putea sacrifica miei, alte două unităţi din raza localităţilor Ceamurlia şi Cerna putând fi autorizate temporar", a menţionat directoarea Tertiş.

În ultima săptămână, potrivit sursei, medicii veterinari au efectuat 168 de acţiuni pentru verificarea calităţii produselor comercializate în această perioadă, controalele soldându-se cu două sancţiuni în valoare de 1.320 de lei. "O amendă de 600 de lei a fost aplicată pentru nerespectarea condiţiilor de igienă dintr-o unitate de comercializare, iar cea de-a doua, în valoare de 720 de lei, a fost aplicată pentru transportul unei cantităţi de peşte într-un mijloc rutier neautorizat pentru această activitate", a afirmat directoarea DSVSA.

Şefa Direcţiei Sanitar-Veterinare a amintit totodată că, potrivit unui ordin al autorităţii naţionale de resort, producătorii dar şi consumatorii pot beneficia începând din acest an de analize ale produselor la preţuri cu până la 75% mai mici decât cele practicate anul trecut. "Sunt tarife care au scăzut cu până la 75% faţă de cele din anul 2011. Laboratorul Tulcea are un număr de 96 de analize acreditate RENAR şi este de menţionat faptul că buletinele noastre sunt valabile în orice ţară a UE şi sunt în beneficiul producătorilor şi al consumatorilor", a conchis directoarea DSVSA, Marilena Tertiş. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

 


Sorry! cannot detect the feed version.
http://www.machiavelli.ro/myfeed.php?type=rss2