Home Despre noi Staff Contact  




Data publicarii: Marti, 13 Martie 2012  
 

Ouăle s-au scumpit cel mai mult în februarie 2012

oua ecologice.jpgOuăle s-au scumpit cel mai mult, în luna februarie 2012, cu 12,7 procente, dar şi preţul legumelor şi fructelor şi al conservelor din legume şi fructe a crescut cu procente cuprinse între 4,47 şi 6,20%, faţă de luna anterioară, conform datelor publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Mierea de albine este singurul produs alimentar care s-a ieftinit cu 0,23%, în februarie 2012. Potrivit INS, preţurile produselor alimentare au fost în creştere cu 1,21 procente în februarie, comparativ cu luna precedentă. Datele statistice arată că legumele şi conservele de legume s-au scumpit cu 5,77%, cartofii cu 5,72%, fructele şi conservele de fructe - 4,48%, fructele proaspete cu 4,76%, citricele şi alte fructe meridionale cu 4,47 şi alte legume şi conserve din legume cu 6,20%.

Au mai fost înregistrate scumpiri la laptele de vacă, cu 1,66% , iar până într-un procent au crescut preţurile la brânză - 0,55%, mălai -0,19%, preparate şi conserve din carne, cu 0,19%, respectiv 0,24 procente.

Potrivit datelor INS, în luna februarie 2012, preţurile produselor nealimentare au crescut cu 0,40%, cele mai mari scumpiri fiind înregistrate la tutun şi ţigări - 1,40% şi la combustibili de 0,77%. În schimb, în februarie, s-au ieftinit uşor frigiderele şi congelatoarele cu 0,05%. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

 






Sorry! cannot detect the feed version.
http://www.machiavelli.ro/myfeed.php?type=rss2