Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Marti, 13 Martie 2012  
 

În Olt, solariile şi livezile a fost afectate de vremea geroasă din februarie

livada1.jpgSpecialiştii Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Olt au constatat, în urma evaluării pagubelor produse culturilor agricole de căderile de zăpadă şi ger, că aproape 1,5 hectare de sere şi solarii au fost distruse.
Directorul DADR Olt, Dan Bărăgan, a declarat că fermierii au raportat ca fiind afectate şi livezile de cais şi piersic precum şi viţa de vie. Potrivit lui Bărăgan în judeţ sunt solarii în care se cultivă legume pe o suprafaţă de 600 de hectare şi din cauza vântului şi căderilor masive de zăpadă de la începutul lunii februarie s-au prăbuşit solariile înfiinţate pe o suprafaţă de 1,5 hectare. În acestea erau cultivate legume de primăvară, precum ceapă, usturoi, salată, ridichi.

Gerul din lunile precedente a afectat şi livezile din judeţ, pe o suprafaţă de aproximativ 20 de hectare, cele mai mari probleme fiind observate la livezile de cais şi piersic, ce se întind pe o suprafaţă de circa 55 de hectare. Bărăgan a mai spus că şi viile nobile au avut de suferit din cauza gerului şi din 1.700 hectare cu viţă de vie nobilă peste 700 de hectare sunt afectate, conform declaraţiilor fermierilor depuse la primării şi DADR Olt.

"La viile nobile au fost probleme, însă la cele hibride nu, pentru că acestea sunt rezistente. O situaţie exactă a pagubelor produse de ger şi căderile masive de zăpadă vom avea în luna aprilie, până atunci specialiştii noştri urmând să se deplaseze în teren pentru evaluări la faţa locului. Este posibil să fi fost afectat şi grâul, fermierii au raportat o suprafaţă de 500 de hectare cultivată cu grâu afectată de ger, dar deocamdată e prematur să ne pronunţăm. Abia au început evalurările", a explicat şeful DADR Olt. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !