Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Luni, 12 Martie 2012  
 

În Buzău se estimează pierderi de peste 50% la plantaţiile de viţă de vie din cauza gerului

vie-struguri.jpgPlantaţiile de viţă de vie din judeţul Buzău au fost afectate de gerurile din această iarnă în proporţie de 50-70%, pe alocuri pierderile ajungând la 90%.

"Cele mai mari pierderi la ochii de rod se înregistrează la soiurile mai sensibile la ger precum Tămâioasa românească, precum şi la soiurile de struguri de masă Cardinal, Afuzali sau Hamburg unde se ajunge la un grad de până la 70%", a declarat sâmbătă directorul Staţiunii Vini-viticole Pietroasele, Ionel Damian.

Potrivit sursei citate, în această iarnă, în Podgoria Dealul Mare au fost înregistrate geruri de minus 20 de grade peste cinci zile consecutiv, ceea ce a afectat atât soiurile sensibile la temperaturi scăzute, cât şi plantaţiile viticole lovite de grindină. "Pe cele circa 1.000 de hectare lovite de grindină în vara anului trecut, pierderile de rod sunt şi mai mari deoarece coarda nu a mai ajuns la maturitate în momentul când a intrat în iarnă", a spus Ionel Damian.

De notat că în judeţul Buzău plantaţiile de viţă de vie ocupă circa 15.000 de hectare dintre care peste 7.000 de hectare cu viţă nobilă. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !