Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Joi, 08 Martie 2012  
 

În Vrancea, peste 60% dintre solarii au fost distruse în februarie

sere.jpgPeste 60% din suprafaţa solariilor din Vrancea au fost afectate de fenomenele meteo extreme din luna februarie, susţin specialiştii Direcţiei Agricole şi pentru Dezvoltare Rurală. Aceştia au inventariat în ultimele zile pagubele suferite de producătorii de legume din Vrancea. Situaţia a fost transmisă, miercuri, la Ministerul Agriculturii pentru a se găsi o soluţie de a-i despăgubi pe legumicultori.
Purtătorul de cuvânt al DADR Vrancea, Mariana Botea, a declarat miercuri că au fost afectaţi peste 44.000 de metri pătraţi de solarii din suprafaţa totală de 67.000 de metri pătraţi care a fost verificată de echipele de inspectori ai instituţiei. Este vorba atât de solarii în care se aflau culturi de legume, cât şi spaţii unde urmau să fie plasate răsadurile de legume.

"Am găsit solarii dărâmate, cu folii rupte, pe structură de lemn care s-a prăbuşit. Pagubele sunt cuprinse între 60 şi 100%", a precizat purtătorul de cuvânt al DADR. Au fost verificate solariile legumicultorilor din Garaofa, Bătineşti, Bilieşti, Suraia, Cîmpineanca, Vânători, Goleşti, Focşani. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !