Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Miercuri, 07 Martie 2012  
 

Prahova: peste o mie de hectare de viţă de vie au fost afectate de ger

vie.jpgPeste o mie de hectare de viţă de vie din judeţul Prahova au fost afectate, în această iarnă, de ger, pagube fiind înregistrate şi în sectorul legumicol ca urmare a căderilor masive de zăpadă.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Prahova, Marian Marcu, a declarat, marţi, că, la nivelul judeţului, 1.300 de hectare de viţă de vie din totalul de 7.500 de hectare plantate au fost afectate de ger în această iarnă, gradul de afectare fiind cuprins între 20% şi 40%. Având în vedere faptul că nu toţi fermierii şi-au expertizat culturile de viţă de vie, este posibil ca suprafaţa afectată să fie mai mare.

"În perioada de ger dinaintea ninsorilor, au fost înregistrate temperaturi de până la minus 25 de grade, în zona de deal, şi minus 22 de grade în zona de câmpie, în condiţiile în care pragul biologic de rezistenţă al viţei de vie este de minus 18 grade", a explicat Marcu.

De asemenea, căderile masive de zăpadă din această iarnă au provocat pagube în sectorul legumicol, 3,1 hectare de solarii din zonele Balta Doamnei, Pucheni, Gherghiţa şi Drăgăneşti fiind afectate. Din cauza cantităţilor mari de zăpadă, folia de pe solarii sau chiar structura de rezistenţă a acestora a cedat, distrugând răsadurile de ceapă, usturoi, salată şi ridichi. Deocamdată, valoarea pagubelor nu a fost estimată, o situaţie în acest sens aflându-se în lucru la nivelul DADR Prahova. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !