Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Miercuri, 07 Martie 2012  
 

Subvenţii de 1,4 milioane lei pentru animale, blocate în Bistriţa-Năsăud din cauza impozitelor neplătite

grajd_muls-Vaci.JPGUn număr de 56 de fermieri din judeţul Bistriţa-Năsăud nu au primit anul trecut subvenţii în valoare de peste 1,4 milioane lei pentru animalele din gospodării pentru că nu şi-au plătit la timp taxele şi impozitele către bugetul local şi naţional, a declarat marţi directorului Centrului Judeţean APIA Bistriţa-Năsăud, Emil Scurtu.
Conform datelor prezentate în cadrul unei conferinţe de presă, fermierii în cauză au depus cererile pentru subvenţiile pe cap de animal în anul 2009. În urma verificării efectuate de Curtea de Conturi, inspectorii au constatat că cei 56 fermieri înregistrau la data depunerii cererilor datorii către buget, motiv pentru care au cerut blocarea sumelor pe care ar fi trebuit să le primească în anul 2011.

"Avem 56 de fermieri care la ora actuală sunt blocaţi de la plată pentru faptul că au avut datorii la bugetul local sau la bugetul naţional. Noi suntem în proces cu acea decizie a Curţii de Conturi, suntem la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), vom vedea rezultatul. Dacă pierdem acest proces cu cei de la Curtea de Conturi, va urma ca toţi fermierii din campania 2009 să fie verificaţi dacă au avut sau nu datorii la data depunerii cererii. Este vorba despre datorii restante", a spus Scurtu.

Directorul APIA Bistriţa-Năsăud susţine că datoriile invocate de Curtea de Conturi erau de fapt datorii curente, nu restante, motiv pentru care se aşteaptă decizia instanţei, prima înfăţişare la ÎCCJ fiind programată în toamna acestui an. Cei 56 de fermieri către care nu s-au mai efectuat plăţi deţin 2.686 de bovine şi 7.500 de oi şi capre, pentru care ar fi trebuit să primească în total un sprijin în valoare de peste 1,4 milioane lei. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

 


Sorry! cannot detect the feed version.
http://www.machiavelli.ro/myfeed.php?type=rss2