Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Luni, 05 Martie 2012  
 

Dâmboviţa: sere şi culturi distruse, în urma gerului şi ninsorilor

sera.jpgLegumicultura a fost cea mai afectată de ninsorile şi gerul din primele luni ale acestui an, în judeţul Dâmboviţa peste 20.000 de metri pătraţi de sere fiind distruse, susţin reprezentanţii Direcţiei Agricole Dâmboviţa. Pagube au fost înregistrate şi în industria cărnii de pasăre, după ce o hală s-a prăbuşit din cauza zăpezii de pe acoperiş.
''La nivelul judeţului nostru, pagubele s-au ridicat undeva la 23.600 metri pătraţi de sere distruse în care se găseau culturi de spanac, salată, ceapă verde, precum şi plante ornamentale. De asemenea, prin prăbuşirea unei hale de 700 metri pătraţi, au murit peste 4.480 de păsări în greutate de 2.254 kilograme. Până la această dată, din monitorizările noastre, acestea sunt pagubele mai mari produse de căderile masive de zăpadă'', a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Agricole Dâmboviţa, Elena Alecu.

Conform surse citate, la aceste pagube se mai adaugă pierderi din gospodării, care nu au fost contabilizate de reprezentanţii Direcţiei Agricole Dâmboviţa. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !