Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Joi, 01 Martie 2012  
 

Viile din Vrancea au fost distruse peste 60% de gerul din februarie

vie.jpgSuprafeţele de vie din judeţul Vrancea au fost calamitate în proporţie de peste 60% de temperaturile scăzute înregistrate la mijlocul lunii februarie, arată primele informaţii transmise de autorităţile locale.
Potrivit meteorologilor, cele mai scăzute temperaturi din Vrancea au fost de minus 25,3 grade Celsius, înregistrate, pe 11 februarie, la Nereju. Trei zile mai târziu, pe 14 februarie, la Lepşa, s-au înregistrat minus 25 de grade Celsius.

O primă situaţie întocmită la nivelul Direcţiei Agricole arată că gerul a afectat toate podgoriile vrâncene. Primele estimări au fost întocmite de primării, în baza înştiinţărilor de la viticultori. "Primăriile au transmis situaţii în care arată că suprafeţele de vie sunt calamitate în proporţie de 60-100%. Situaţia detaliată va fi stabilită de comisia formată din specialişti, însă, deocamdată, drumurile sunt impracticabile către suprafeţele de vie", a afirmat Mariana Botea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Agricole.

Comisia care va evalua pagubele din agricultură a fost deja constituită prin ordin al prefectului. "Am dispus constituirea unei comisii pentru a inventaria aceste pagube. Rezultatele vor putea fi folosite de fermieri în cazul în care au asigurări şi trebuie certificat faptul că suprafeţele le-au fost calamitate", a precizat prefectul de Vrancea, Sorin Hornea. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !