Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Miercuri, 29 Februarie 2012  
 

Marian Oprişan cere parlamentarilor să introducă o moţiune simplă pe tema viticulturii

oprisan_marian.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a anunţat marţi, într-un comunicat de presă, că va cere parlamentarilor din toate zonele viticole ale României "să introducă în Parlament o moţiune simplă care să ducă la abrogarea prevederilor HG 50/2012 prin care deţinătorii de antrepozite fiscale sunt obligaţi să majoreze capitalul social subscris al societăţii la 25.000 lei şi să depună o garanţie care să acopere riscul neplăţii accizelor pentru produsele purtătoare de astfel de taxe în valoare de 5.000 Euro".

"Consider că adoptarea HG 50/2012 de către Executiv reprezintă un act criminal la adresa viticulturii din România şi, în special, la adresa celei din Vrancea", spune Oprişan într-un comunicat remis marţi.

Acesta a mai arătat că din discuţiile avute cu specialiştii în domeniu "a reieşit că în urma aplicării HG 50/2012 numărul antrepozitelor fiscale din Vrancea va scădea cu 50%, iar cei mai afectaţi de acest act normativ vor fi micii producători care nu pot scoate din buzunar, peste noapte, în jur de 11.000 Euro pentru plata acestor biruri noi". "Nu pot permite Guvernului PDL să distrugă ceea ce podgorenii din Vrancea construiesc cu greu an de an, iar parlamentarii, ca reprezentanţi ai acestor podgoreni în Parlamentul României trebuie să adere la această propunere menită să salveze de la colaps viticultura din România", susţine preşedintele CJ Vrancea. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !