Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Marti, 20 Decembrie 2011  
 

Produsele din carne procesată s-ar putea scumpi cu până la 10% în 2012

carne1.jpgProdusele din carne procesată s-ar putea scumpi cu până la 10% în primele luni ale lui 2012, a declarat luni preşedintele Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară (Romalimenta), Sorin Minea.
"Este posibil ca preţurile produselor din carne procesată să crească în primele luni ale anului viitor cu până la 10%, deoarece agenţii agenţii economici vor încerca, în acest mod, să amortizeze majorarea cheltuielilor cu procesarea din acest an. Deşi preţul curentului electric şi al gazelor naturale a crescut semnificativ pe parcursul lui 2011, procesatorii de carne nu au aplicat scumpiri mai mari de 2% până acum, ceea ce înseamnă că la ora actuală merg în pierdere. Ca urmare, singura soluţie pentru a rămâne pe piaţă este fie scumpirea produselor procesate în primele luni ale lui 2012, fie modificarea compoziţiei acestora în sensul scăderii calităţii cărnii folosite, pentru ca preţul final al mărfii să rămână la acelaşi nivel", a afirmat preşedintele Romalimenta.

Pe de altă parte, preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase (ROMPAN), Aurel Popescu, susţine că este puţin probabilă o creştere a preţului produselor de panificaţie până în luna martie a anului viitor.

"Până în luna martie nu anticipăm scumpiri ale produselor de panificaţie, iar eventualele creşteri de preţuri de anul viitor vor fi influenţate de preţul grâului, dar şi de majorarea cheltuielilor cu energia electrică şi cu gazele naturale", a precizat Aurel Popescu.AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !