Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Vineri, 16 Decembrie 2011  
 

Buzău: proiecte pentru instalarea tinerilor fermieri, în valoare de circa 1,5 milioane de euro

fermier.jpgUn număr de 76 de proiecte cu o valoare totală de 1,475 milioane de euro din cele 96 depuse de tinerii fermieri din judeţul Buzău în cadrul Măsurii 112 “Instalarea tinerilor fermieri” au fost declarate eligibile.
“Pentru Măsura 112 'Instalarea tinerilor fermieri' au fost înaintate 115 aplicaţii de la tinerii din zona rurală a judeţului Buzău, iar 96 dintre aceste proiecte au fost declarate conforme. În prezent, din cele 96 de documentaţii conforme au fost declarate eligibile 76 de proiecte, în sumă totală de 1,475 milioane de euro, 14 proiecte au fost declarate neeligibile, iar şase fermieri şi-au retras documentaţiile depuse înainte de începerea evaluărilor”, a declarat joi directorul adjunct al Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Buzău, Nicuşor Zarzu.

Potrivit sursei citate, tinerii au solicitat finanţări europene pentru exploataţii agricole, dar şi pentru ferme de creştere a animalelor, apicultură, pomicultură, viticultură şi exploataţii mixte, urmând să beneficieze de sume de sprijin cuprinse între 10.000-25.000 de euro. Tinerii au depus aceste proiecte pentru sesiunea iulie de primire a proiectelor de finanţare pentru Măsura 112 “Instalarea tinerilor fermieri” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 - 2013. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !