Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Vineri, 16 Decembrie 2011  
 

Peste 500 de proiecte eligibile la finanţare nerambursabilă pentru tinerii fermieri din vestul ţării

fermier langa tractor.jpegPeste 500 de proiecte destinate tinerilor fermieri din zona de vest a ţării au fost declarate eligibile în urma evaluării efectuate de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, din totalul celor 621 depuse, valoare totală nerambursabilă a acestora fiind de 11.111.000 de euro.
Aceştia au solicitat sprijin financiar pentru dezvoltarea unor activităţi agricole, cele mai accesate domenii de investiţii fiind apicultura şi fermele vegetale, dar şi pentru creşterea animalelor, exploataţii horticole şi modernizări ale fermelor.

''După publicarea pe pagina oficială de internet a APDRP a rezultatelor evaluării proiectelor depuse, potenţialii beneficiari vor fi notificaţi în termen de trei zile lucrătoare, dacă proiectul depus a fost declarat eligibil sau neeligibil. În urma primirii notificării, în termen de cinci zile lucrătoare, beneficiarii pot depune contestaţii cu privire la rezultatele evaluării proiectelor. Acestea se pot depune la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, unde a fost depusă cererea de finanţare'', a explicat joi Florin Nedelcu, director al Centrului Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 5 Vest Timişoara.

În cadrul Centrului Regional 5 Vest, pe primul loc se află judeţul Arad (cu 191 de proiecte eligibile depuse în cadrul acestei sesiuni), urmat de judeţul Timiş (cu 189 de cereri de finanţare eligibile), de judeţul Caraş-Severin (cu 75 de cereri de finanţare eligibile) şi de judeţul Hunedoara (cu 57).

Măsura 112 “Instalarea tinerilor fermieri” se încadrează în Axa I - 'Creşterea competitivităţii sectoarelor agricol şi forestier' şi are ca obiective generale îmbunătăţirea şi creşterea competitivităţii sectorului agricol, prin promovarea instalării tinerilor fermieri şi sprijinirea procesului de modernizare şi conformitate cu cerinţele pentru protecţia mediului, igiena şi bunăstarea animalelor, siguranţa la locul de muncă, precum şi îmbunătăţirea managementului exploataţiilor agricole prin reînnoirea generaţiei şefilor acestora, fără creşterea populaţiei active ocupate în agricultură.

Obiectivele specifice ale măsurii se referă la creşterea veniturilor exploataţiilor conduse de tinerii fermieri. Sprijinul acordat în cadrul măsurii are ca scop dezvoltarea exploataţiilor agricole, care produc în principal produse agricole vegetale şi animale (materie primă) pentru consum uman şi hrana animalelor, iar beneficiarii eligibili sunt fermierii în vârstă de până la 40 de ani (neîmpliniţi la data depunerii cererii de finanţare). AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !