Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Miercuri, 14 Decembrie 2011  
 

Mulţi fermieri sătmăreni riscă să-şi piardă subvenţiile

fermier1.jpgFoarte mulţi fermieri din judeţul Satu Mare riscă să piardă subvenţiile întrucât au datorii faţă de bugetul de stat.
Potrivit directorului Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Satu Mare, Viorel Pintea, din primii 100 de fermieri controlaţi care au solicitat subvenţii pentru bovine şi ovine, 18 au datorii la stat şi riscă să-şi piardă subvenţiile. În cererile pentru subvenţie, aceştia au precizat că n-au datorii la buget, însă în urma verificării la organele fiscale s-a descoperit că lucrurile nu sunt tocmai aşa.

"E foarte trist pentru mine, pentru instituţie ca unii fermieri având datorii infime către bugetul local sau de stat să nu primească formele de sprijin care înseamnă valori de miliarde de lei vechi. Pot să dau exemplu de fermier care avea datorie de 10 lei şi nu primeşte 70.000 de lei. Am atras atenţia la toate întâlnirile cu fermierii şi am spus că nu sunt facultative, trebuie plătite cu rigurozitate", a spus Pintea.

Conform acestuia, fermierii ori tratează în derizoriu subiectul plăţii datoriilor ori nu iau în calcul atenţionările, prin urmare consecinţele vor fi triste. Pintea a precizat că din eşantionul de 100 de fermieri controlaţi 18 au probleme de acest gen, urmând să mai fie verificaţi 5.500 de fermieri din judeţ. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !