Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Miercuri, 07 Decembrie 2011  
 

Guvernul investeşte 28 de milioane de lei din fonduri UE şi de la buget, pentru înfiinţarea Bursei de Peşte la Tulcea

peste.jpgGuvernul investeşte 28 de mlioane de lei din fonduri europene şi de la bugetul Ministerului Agriculturii pentru înfiinţarea Bursei de Peşte la Tulcea, potrivit unei hotărâri adoptate în şedinţa de marţi a Executivului, potrivit unui comunicat de presă emis de Palatul Victoria.
Guvernul susţine că Bursa de Peşte din Tulcea va concentra oferta de produse pescăreşti provenite din zona Deltei Dunării şi a Mării Negre. La cele 14 puncte de colectare aparţinând Bursei asociaţiile de pescari şi pescarii profesionişti din aria Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării vor avea obligaţia de a transporta peştele capturat.

"Se creează astfel posibilitatea comercializării peştelui direct prin Bursa de Peşte, unde preţul se stabileşte în mod transparent, ceea ce va contribui la reducerea pescuitului ilegal şi la eliminarea verigii intermediare reprezentate de speculanţi. La rândul lor, cumpărătorii vor beneficia de produse comercializate în condiţii optime de igienă şi conservare", susţine Executivul, într-un comunicat de presă.

Înfiinţarea Bursei de Peşte din Tulcea se numără printre obiectivele pe care România şi le-a propus în Planul Naţional Strategic pentru Pescuit 2007-2013, pentru dezvoltarea infrastructurii aferente desfăşurării activităţilor pescăreşti la Marea Neagră şi în Delta Dunării. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !