Home Despre noi Staff Contact  




Data publicarii: Vineri, 01 Iulie 2011  
 

Românii au mâncat anul trecut mai multă carne decât în 2009

carne.jpgInstitutul Naţional de Statistică a publicat pe 30 iunie datele privind evoluţia producţiei de lapte şi de carne în 2010. Potrivit acestor date, producţia totală de carne (porcine, bovine, ovine, caprine şi păsări) a înregistrat anul trecut o creştere uşoară, de 1,07%, la 554.400 tone, în timp ce producţia de lapte s-a redus cu 8,9%, la 925.400 tone.
Producţia de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut şi altele) a avut, anul trecut, cea mai mare creştere, de 1,3%, la 148.317 tone, şi a fost urmată de producţia de lapte de consum, cu 0,6%, la 223.176 tone.

Producţia de brânzeturi a scăzut cu 7,9%, la 63.962 tone, cea de brânzeturi topite s-a redus cu 7,3%, la 11.136 tone, producţia de unt a coborât cu 7%, la 9.754 tone, iar producţia de smântână de consum a scăzut cu 1,4%, la 46.801 tone.

Carnea de pasăre deţine cea mai mare pondere în totalul producţiei, de 51,85%, dar cantitativ a scăzut cu 4,2% faţă de 2009, la 287.458 tone. Aceasta este urmată de carnea de porc - 42,24%, carnea de vită - 5,11% şi de cea de ovine şi caprine - 0,8%.

Producţia de carne de porc a crescut anul trecut cu 5,4%, la 234.194 tone, cea de vită a fost cu 13,7% mai mare, şi a urcat la 28.313 tone, iar producţia de carne de ovine şi caprine s-a majorat cu 228,5%, la 4.432 tone.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !