Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Vineri, 17 Iunie 2011  
 

Fermieri bulgari şi români, în vizită la fermele şi livezile din Adunaţii Copăceni

ferma_pomi.jpgUn grup de fermieri şi patroni de grădini şi livezi din Giurgiu şi Ruse (Bulgaria) a vizitat, joi, fabrica TNUVA şi livada “La moşie” de la Adunaţii Copăceni, în cadrul unei acţiuni a Grupului Local al Reprezentanţilor Agricultorilor din judeţul Giurgiu şi Districtul Ruse. Invitaţii s-au întâlnit şi cu primarul localităţii Adunaţii Copăceni, Ion Tache, cel care a şi avut iniţiativa dezvoltării livezii “La Moşie”.
"După ştiinţa noastră, este una dintre cele mai mari livezi din România, este proprietate privată, tot ce este aici este adus din Olanda, inclusiv şpalierii sau furtunele pentru sistemul de udare prin picătură. Livada cuprinde cireşi, meri, peri, pruni şi viţă de vie şi are o suprafaţă de aproximativ 130 de hectare", a declarat primarul.

La rândul său, subprefectul Districtului Ruse, Ivan Grigorov, a precizat că întâlnirea comună a grupului de lucru româno-bulgar a fost un succes, iar discuţiile care s-au purtat între specialişti au dat rezultate bune. "Noi am venit azi la Giurgiu cu cinci fermieri şi cu patroni de grădini, de livezi şi pot spune că întâlnirea a fost un succes pentru că s-au schimbat informaţii şi s-au înfiinţat parteneriate în acest domeniu", a declarat Ivan Grigorov.

Preşedintele Grupului Local al Reprezentanţilor Agricultorilor din Giurgiu şi Ruse, Ionel Muscalu, este de părere că întâlnirea a fost utilă, pentru că s-au pus bazele unei colaborări transfrontaliere. "Am reuşit şi de data asta ca producătorii români şi bulgari să se întâlnească pentru că noi lucrăm pentru cetăţeni, iar cei care şi produc ceva sunt importanţi pentru că oferă producţie şi locuri de muncă", a afirmat Ionel Muscalu.

La întâlnirea de la Giurgiu au mai participat prefectul Regiunii Rasgrad, Bulgaria, Valentin Vasilev, reprezentanta Euroregiunii Danubius din Regiunea de graniţă Giurgiu-Ruse, Lili Ganceva, directorul Fondului de Stat Agricultura, Dimitria Ilieva, fermieri şi pomicultori bulgari. Următoarea întâlnire se va desfăşura în Bulgaria şi va cuprinde vizite şi întâlniri de lucru cu fermierii din Districtul Ruse. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !