![]() ![]() |
Hunedoara: producţia de miere din rapiţă a scăzut la jumătate faţă de anul trecut![]() "Producţia de miere de rapiţă a scăzut cu 50 la sută pentru că rapiţa a înflorit târziu, iar culturile au fost mai slabe ca în alţi ani. Primul cules la rapiţă a fost mai slab, mai ales în sudul ţării. În Banat, culturile de rapiţă au fost mult mai bune, dar puţini apicultori au fost în acea zonă", a declarat, marţi, vicepreşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine Hunedoara, Iosif Korb. Potrivit acestuia, mierea de rapiţă este solicitată foarte mult la export, în special în Germania, piaţa românească fiind mai puţin obişnuită cu acest sortiment. Anul trecut, apicultorii hunedoreni au obţinut 20 de tone de miere de rapiţă, aproape toată cantitatea fiind livrată la export. Reprezentantul ACA Hunedoara a reamintit că tratamentele aplicate culturilor de plante tehnice trebuie anunţate apicultorilor de către reprezentanţii primăriilor cu cinci zile înainte de efectuarea lor. Măsura are ca scop prevenirea unor intoxicaţii la familiile de albine şi moartea acestora. În egală măsură, apicultorii sunt obligaţi să îşi anunţe prezenţa pe raza unei localităţi la primăriile din zonă. AGERPRES Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu, aboneaza-te gratuit la Newsletter !
CELE MAI NOI STIRI
|
Un editorial de Victor Rotariu publicat în ziarul Gandul. >> Citeste
Swiss.info menţionează exemplul lui Christian Hani, un agricultor elveţian care la scurt timp după absolvirea studiilor de agronomie s-a mutat în satul Firiteaz din vestul României şi care acum are un teren agricol de 800 de hectare. >> Citeste
Evenimentul a dat startul operaţiunilor la filiala Prio Extracţie, specializată în procesarea seminţelor şi producţie de ulei vegetal, în scopuri industriale şi de consum. Investiţia este cel mai mare proiect greenfield din România în anul 2011. În sectorul producţiei de ulei vegetal, Prio Extracţie deţine locul întâi ca volum al investiţiei în Europa de Sud-Est şi locul doi la nivelul întregii Europe. >> Citeste ![]()
"Nu ştiu dacă în ultimul an s-a diminuat sau nu procesul prin care mierea de calitate premium din România se vinde la export în cupaje, pentru a fi amestecată cu cele fără nicio calitate din America de Sud, America de Nord, Mexic, Asia ori din UE. Mierea este un produs local unic şi cel mai corect este ca producătorul să se bucure de recunoaşterea calităţilor acesteia. De regulă, mierea noastră premium trece într-un anonimat absurd, pentru că este absurd să oferi cea mai bună calitate pentru a deveni amestec la ceva fără nicio calitate", a declarat, luni, apicultorul foarte apreciat în afara graniţelor ţării. >> Citeste
Potrivit preşedintelui ANSVSA, autoritatea va demara o serie de controale în sectorul produselor tradiţionale, deoarece "asistăm la o creştere alarmantă a târgurilor cu produse tradiţionale", în multe cazuri produsele fiind vândute în condiţii improprii sau nu sunt ceea ce cred şi vor românii să cumpere. Radu Roatiş a mai adăugat că România va putea exporta carne de porc pe piaţa comunitară, începând cu partea a doua acestui an, după ce o misiune a CE va controla fermele care solicită să intre la export. >> Citeste
Potrivit directorului Camerei Agricole Galaţi, Floricel Dima, proiectul are ca scop relansarea pisciculturii la nivelul judeţului şi crearea de unităţi economice care să se ocupe de prelucrarea peştelui. Proiectul vizează zona pescărească Lunca Prutului Inferior - Dunărea Inferioară mila 76, iar în acest sens va fi creat un grup de lucru pentru gestionarea fondului piscicol. >> Citeste |
INSTITUTII NATIONALEINSTITUTII LOCALEORGANIZATIICOMPANIINEWSLETTER |