Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Miercuri, 18 Mai 2011  
 

Hunedoara: producţia de miere din rapiţă a scăzut la jumătate faţă de anul trecut

miere.jpgTimpul friguros şi culturile relativ slabe au avut efecte asupra producţiei de miere din florile de rapiţă, ea fiind la jumătate din cantitatea realizată anul trecut.
"Producţia de miere de rapiţă a scăzut cu 50 la sută pentru că rapiţa a înflorit târziu, iar culturile au fost mai slabe ca în alţi ani. Primul cules la rapiţă a fost mai slab, mai ales în sudul ţării. În Banat, culturile de rapiţă au fost mult mai bune, dar puţini apicultori au fost în acea zonă", a declarat, marţi, vicepreşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine Hunedoara, Iosif Korb.

Potrivit acestuia, mierea de rapiţă este solicitată foarte mult la export, în special în Germania, piaţa românească fiind mai puţin obişnuită cu acest sortiment. Anul trecut, apicultorii hunedoreni au obţinut 20 de tone de miere de rapiţă, aproape toată cantitatea fiind livrată la export. Reprezentantul ACA Hunedoara a reamintit că tratamentele aplicate culturilor de plante tehnice trebuie anunţate apicultorilor de către reprezentanţii primăriilor cu cinci zile înainte de efectuarea lor. Măsura are ca scop prevenirea unor intoxicaţii la familiile de albine şi moartea acestora. În egală măsură, apicultorii sunt obligaţi să îşi anunţe prezenţa pe raza unei localităţi la primăriile din zonă. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !