Home Despre noi Staff Contact  




Data publicarii: Vineri, 06 Mai 2011  
 

Se apropie a doua ediție a Târgului "Gustos de Alba"

Consiliul Judeţean Alba organizează în zilele de 13 și 14 mai cea de-a doua ediţie a Târgului "Gustos de Alba", eveniment dedicat promovării producătorilor din industria alimentară locală precum și valorificării tradițiilor culinare din această zonă. Târgul va avea loc între orele 10.00-18.00 în spațiul expozițional din apropierea Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia și va avea ca principal partener firma Albalact.
În cadrul târgului vor fi prezentate produse alimentare de carmangerie, panificație, patiserie, cofetărie, apicultura, viticultura, legumicultura și produse lactate fabricate în județul Alba. O secțiune aparte va fi dedicată mâncărurilor tradiționale, fiind prezentate preparate culinare realizate după rețete străvechi, precum mieluț la ceaun, tocănita de vițel si sărmăluțe cu varza acra, Înturnat de Cărări, balmoș.

"Am organizat acest târg din dorința de a promova produsele alimentare realizate în județul Alba, dar și tradiția culinară deosebit de valoroasă a acestor locuri. Programul este foarte variat și Alba va deveni, pentru două zile, capitala gustului românesc autentic." - a declarat domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

O noutate la ediția din acest an este promovarea conceptului de slow food. Consiliul Județean Alba alăturându-se, încă de la începutul anului, acestei mișcări mondiale care promovează alimentația sănătoasă, bazată pe alimente de calitate.

Produsele culinare vor fi completate de renumitele vinuri produse in județul Alba, vizitatorii putând găsi la târg rosul podgoriilor de pe valea Târnavelor, din zona Aiudului, a podișului Secașelor si din împrejurimile Alba Iuliei.

Pentru vizitatori au fost pregătite o serie de surprize sub formă de concursuri, tombole, degustări şi demonstraţii culinare. Un moment special îl va constitui prezentarea fripturii de Turda, moment susţinut de Asociaţia Slow Food Turda şi Jakab Arpad, in vârsta de 87 de ani, moștenitorul rețetei de friptura. Nu vor lipsi nici momentele culturale, fiind pregătită o reprezentaţie surpriză chiar în piaţa volantă ce se va desfăşura, de această dată, în apropierea târgului.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !