Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Miercuri, 13 Aprilie 2011  
 

Lege pentru dreptul de preemţiune al arendaşilor la cumpărarea terenurilor agricole

fermier.jpgArendaşii din România vor avea drept de preemţiune în cumpărarea terenurilor agricole pe care le administrează, potrivit unui act normativ care va reglementa această situaţie şi care se află pe masa de lucru a Guvernului, a declarat, marţi, la Bacău, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Barna Tanczos.
"În momentul aderării nu am cerut, în negocierile cu Uniunea Europeană, un moratoriu privind interdicţia totală pentru vânzarea terenurilor agricole către persoane străine, ceea ce au făcut alte state. Avem interdicţii să vindem persoanelor fizice străine, dar acest aspect se rezolvă cu 200 lei prin înfiinţarea unui SRL care apoi cumpără terenurile. Singura soluţie este să schimbăm legislaţia şi să-i ajutăm pe arendaşi să aibă drept de preemţiune la cumpărarea terenurilor. Se lucrează la această lege", a precizat Barna Tanczos.

Secretarul de stat a fost prezent marţi la Bacău la workshopul intitulat "Satul românesc - prezent şi viitor", organizat de radio Antena Satelor şi revista "Lumea Satelor", în parteneriat cu Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Bacău. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !