Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Luni, 21 Martie 2011  
 

Deputatul Marian Avram solicită sancţionarea vinovaţilor pentru nefuncţionarea Programului Operaţional de Pescuit

pescador.JPGDeputatul PDL Marian Avram a declarat, vineri, la Tulcea, că va solicita sancţionarea persoanelor care se fac responsabile de nefuncţionarea Unităţii de Management a Programului Operaţional de Pescuit (POP) prin care Uniunea Europeană alocă României aproape 270 de milioane de euro.
''Voi cere sancţionarea celor care se fac vinovaţi, pentru că există tendinţa ca României să i se reducă fondurile alocate pe acest program. (...) După părerea mea, greşeala majoră a aparţinut ministrului Ilie Sârbu, care a decuplat Unitatea de Management a Programului de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (...). Din cauza unor interese mici, facem rău unei zone importante'', a susţinut, într-o conferinţă de presă, deputatul Marian Avram.

Parlamentarul democrat-liberal tulcean a mai spus că sancţionarea persoanelor vinovate se poate face după modelul aplicat recent de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. ''Aţi văzut, ieri şi alaltăieri, demiteri la Ministerul Transporturilor, la TAROM şi la Compania Naţională de Drumuri. S-a anunţat că vor fi urmăriţi administrativ pentru a se identifica şi deficienţele din cauza cărora nu s-au cheltuit banii. Cred că doamna Boagiu a început un lucru bun în România şi acest exemplu trebuie repetat şi în alte domenii cum este cel al agriculturii, pentru a vedea cine se face vinovat'', a afirmat deputatul Marian Avram.

El a amintit că, din cauza nefuncţionării Unităţii de Management a POP, ultimii trei miniştri ai Agriculturii au fost chemaţi la audieri de Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor al cărei secretar este şi a adăugat că le-a reproşat acestora faptul că ''funcţionari ai statului se comportă discreţionar faţă de statul român şi în favoarea UE''. ''Un lucru îmbucurător este faptul că un Grup de acţiune local a fost finanţat recent cu 40.000 de euro. (...) După datele pe care le am, Unitatea de Management va fi acreditată în maximum o lună şi jumătate, dar cei răspunzători pentru întârzierea funcţionării acesteia trebuie să plătească'', a conchis deputatul Marian Avram.

Potrivit acestuia, Unitatea de Management a POP nu a fost acreditată până în prezent, conform normelor UE. POP are un buget de circa 300 de milioane de euro, din care aproximativ 270 de milioane de euro reprezintă alocarea Uniunii Europene, programul, care are ca termen limită anul 2013, având drept obiectiv dezvoltarea unui sector piscicol competitiv, modern şi dinamic, bazat pe activităţi durabile de pescuit şi acvacultură, luând în considerare şi aspectele legate de protecţia mediului, dezvoltarea socială şi bunăstarea economică. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !