Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Miercuri, 02 Martie 2011  
 

"Salamul de Sibiu" fabricat la Bacău este gata de export

salam de sibiu.jpgCompania Agricola Bacău ar putea exporta produsul "Salam de Sibiu" imediat ce Uniunea Europeană va ridica restricţia impusă la carnea de porc, a declarat, marţi, Angelica Bobouţanu Smil, directorul societăţii Salbac, parte a holdingului băcăuan. Sortimentul având cea mai mare notorietate din gama de fabricaţie a firmei, Salamul de Sibiu Agricola, a avut, în 2010, o evoluţie crescătoare de la lună la lună, ajungând pe poziţia de lider în total segment de acest produs comercializat pe piaţa din România.

Fabricat pe baza unei tehnologii care foloseşte la uscare doar produse naturale, Salamul de Sibiu Agricola a atins o cotă de piaţă de 42,1% din punct de vedere valoric (39% în volum), detaşat faţă de ceilalţi producători din România, potrivit MEMRB România, firma care furnizează informaţii despre vânzările de retail pentru diverse categorii de produse de consum.

"În finalul lui 2010 şi debutul acestui an am vândut o cantitate record, pentru firma noastră, de Salam de Sibiu", spune Angelica Bobouţanu Smil. Grupa salamurilor crude uscate de la Agricola, din care face parte şi Salamul de Sibiu au avut, de altfel, cele mai mai creşteri în 2010, respectiv un plus 47% în volum, pe o piaţă care a scăzut cu câteva procente. Agricola deţinea, anul trecut, o cotă de piaţă valorică de 11,7% în categoria "produse crude uscate".

Alături de Salamul de Sibiu, chiar în condiţiile în care piaţa a scăzut, la nivel general, în domeniu anul trecut, crenvurştii Agricola au înregistrat creşteri ale vânzărilor de 49% în volum, adică de şase ori mai mult decât ritmul pieţei, iar la salamurile fierte afumate au fost consemnate sporuri de 15%, dublu faţă de ceea ce se înregistra pe piaţă. Pentru anul 2011, "ne-am planificat creşteri ale vânzărilor de 18%, focusându-ne, în continuare, pe Salamul de Sibiu şi grupa de crenvurşti, dar vom lansa şi trei tipuri noi de mezeluri crude uscate, destinate vitrinelor de vânzări de la automate", a afirmat, pentru AGERPRES, directorul Salbac - Agricola.

Pentru atingerea obiectivelor propuse în planul de producţie vor fi făcute şi investiţii "absolut necesare", în valoare de aproximativ două milioane de lei, între care trei tunele de afumare pentru Salamul de Sibiu. De asemenea, se intenţionează extinderea "cât mai mult, pe verticală, a sistemului de management al performanţei, deoarece motivarea angajaţilor şi-a arătat deja roadele", a mai spus preşedintele - director general al Grupului de firme Agricola Bacău. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !