Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Miercuri, 02 Martie 2011  
 

"Salamul de Sibiu" fabricat la Bacău este gata de export

salam de sibiu.jpgCompania Agricola Bacău ar putea exporta produsul "Salam de Sibiu" imediat ce Uniunea Europeană va ridica restricţia impusă la carnea de porc, a declarat, marţi, Angelica Bobouţanu Smil, directorul societăţii Salbac, parte a holdingului băcăuan. Sortimentul având cea mai mare notorietate din gama de fabricaţie a firmei, Salamul de Sibiu Agricola, a avut, în 2010, o evoluţie crescătoare de la lună la lună, ajungând pe poziţia de lider în total segment de acest produs comercializat pe piaţa din România.

Fabricat pe baza unei tehnologii care foloseşte la uscare doar produse naturale, Salamul de Sibiu Agricola a atins o cotă de piaţă de 42,1% din punct de vedere valoric (39% în volum), detaşat faţă de ceilalţi producători din România, potrivit MEMRB România, firma care furnizează informaţii despre vânzările de retail pentru diverse categorii de produse de consum.

"În finalul lui 2010 şi debutul acestui an am vândut o cantitate record, pentru firma noastră, de Salam de Sibiu", spune Angelica Bobouţanu Smil. Grupa salamurilor crude uscate de la Agricola, din care face parte şi Salamul de Sibiu au avut, de altfel, cele mai mai creşteri în 2010, respectiv un plus 47% în volum, pe o piaţă care a scăzut cu câteva procente. Agricola deţinea, anul trecut, o cotă de piaţă valorică de 11,7% în categoria "produse crude uscate".

Alături de Salamul de Sibiu, chiar în condiţiile în care piaţa a scăzut, la nivel general, în domeniu anul trecut, crenvurştii Agricola au înregistrat creşteri ale vânzărilor de 49% în volum, adică de şase ori mai mult decât ritmul pieţei, iar la salamurile fierte afumate au fost consemnate sporuri de 15%, dublu faţă de ceea ce se înregistra pe piaţă. Pentru anul 2011, "ne-am planificat creşteri ale vânzărilor de 18%, focusându-ne, în continuare, pe Salamul de Sibiu şi grupa de crenvurşti, dar vom lansa şi trei tipuri noi de mezeluri crude uscate, destinate vitrinelor de vânzări de la automate", a afirmat, pentru AGERPRES, directorul Salbac - Agricola.

Pentru atingerea obiectivelor propuse în planul de producţie vor fi făcute şi investiţii "absolut necesare", în valoare de aproximativ două milioane de lei, între care trei tunele de afumare pentru Salamul de Sibiu. De asemenea, se intenţionează extinderea "cât mai mult, pe verticală, a sistemului de management al performanţei, deoarece motivarea angajaţilor şi-a arătat deja roadele", a mai spus preşedintele - director general al Grupului de firme Agricola Bacău. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

 Editorial
"Băi, avem destule taxe"
rotariu victor.jpg
"Băi, avem destule taxe". Acesta este motivul pentru care Guvernul Boc şi partidele care îl sprijină nu vor să mai fie introdusă taxa pe terenul agricol nelucrat, după cum a explicat un oficial al ministerului Agriculturii. După ce s-au bătut cu pumnul în piept că ei sunt cei care vor pune din nou pe picioare agricultura, în special prin această taxă, menită să încurajeze folosirea propriu-zisă a terenurilor, bravii politicieni ai Puterii şi-au dat seama, din senin, că sunt prea multe taxe.
Un editorial de Victor Rotariu publicat în ziarul Gandul. >> Citeste
Analiza
De ce se înghesuie elveţienii să facă agricultură în România
agricultura_MARE.jpg
Din ce în ce mai mulţi agricultori elveţieni se stabilesc în România, unde pot cumpăra suprafeţe agricole de câteva sute de hectare la preţuri semnificativ mai mici şi mai apoi exportă produsele biologice obţinute în Elveţia sau Germania, scrie swiss.info într-un comentariu dedicat potenţialului agricol al ţării noastre.
Swiss.info menţionează exemplul lui Christian Hani, un agricultor elveţian care la scurt timp după absolvirea studiilor de agronomie s-a mutat în satul Firiteaz din vestul României şi care acum are un teren agricol de 800 de hectare. >> Citeste
Compania Saptamanii
Prio Foods a anunţat lansarea unităţii de extracţie uleiuri, la Lehliu Gară
prio foods.jpg
Compania Prio Foods, parte a Martifer Group, a anunţat, miercuri, lansarea unităţii de extracţie uleiuri vegetale la Lehliu Gară, investiţie greenfield în valoare de 93 milioane de euro. "Este o onoare pentru mine şi pentru întreaga companie Prio Foods să anunţ astăzi lansarea noii unităţi de extracţie de la Lehliu", a declarat, preşedintele Consiliului de Administraţie Prio Foods, Carlos Martins.
Evenimentul a dat startul operaţiunilor la filiala Prio Extracţie, specializată în procesarea seminţelor şi producţie de ulei vegetal, în scopuri industriale şi de consum. Investiţia este cel mai mare proiect greenfield din România în anul 2011. În sectorul producţiei de ulei vegetal, Prio Extracţie deţine locul întâi ca volum al investiţiei în Europa de Sud-Est şi locul doi la nivelul întregii Europe. >> Citeste

Produsul Saptamanii
Mierea premium ecologică ar trebui să fie un brand al României, spune apicultorul Aron Stoica
apicultor.jpg
Mierea premium ecologică ar trebui să fie un brand al României, fiind, indiscutabil, cea mai bună din lume, iar pentru promovarea ei în străinătate este nevoie de politici consecvente ale celor aflaţi la guvernarea ţării, afirmă apicultorul Aron Stoica din Câmpeni (Alba), absolvent al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, care se dedică de o viaţă creşterii profesioniste a albinelor şi protecţiei speciilor autohtone.
"Nu ştiu dacă în ultimul an s-a diminuat sau nu procesul prin care mierea de calitate premium din România se vinde la export în cupaje, pentru a fi amestecată cu cele fără nicio calitate din America de Sud, America de Nord, Mexic, Asia ori din UE. Mierea este un produs local unic şi cel mai corect este ca producătorul să se bucure de recunoaşterea calităţilor acesteia. De regulă, mierea noastră premium trece într-un anonimat absurd, pentru că este absurd să oferi cea mai bună calitate pentru a deveni amestec la ceva fără nicio calitate", a declarat, luni, apicultorul foarte apreciat în afara graniţelor ţării. >> Citeste
Interviu
Radu Roatiş: “Mieii româneşti nu vor lipsi de pe piaţă în preajma sărbătorilor pascale”
roatis radu.jpg
Mieii româneşti nu vor lipsi de pe piaţă în preajma Sărbătorilor Pascale, pentru că există baza legală pentru inventarierea animalelor, a afirmat, într-un interviu acordat Agenţiei Agerpres, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Radu Roatiş.
Potrivit preşedintelui ANSVSA, autoritatea va demara o serie de controale în sectorul produselor tradiţionale, deoarece "asistăm la o creştere alarmantă a târgurilor cu produse tradiţionale", în multe cazuri produsele fiind vândute în condiţii improprii sau nu sunt ceea ce cred şi vor românii să cumpere. Radu Roatiş a mai adăugat că România va putea exporta carne de porc pe piaţa comunitară, începând cu partea a doua acestui an, după ce o misiune a CE va controla fermele care solicită să intre la export. >> Citeste
Eveniment
La Galaţi a fost lansat un proiect pentru relansarea pisciculturii şi prelucrării peştelui
pescador.JPG
Camera Agricolă Galaţi a lansat, marţi, proiectul “Grup de lucru pentru gestionarea durabilă a fondului piscicol în judeţul Galaţi, zona pescărească lunca Prutului inferior - Dunărea inferioară mila 76”, în valoare de 133.000 de lei.
Potrivit directorului Camerei Agricole Galaţi, Floricel Dima, proiectul are ca scop relansarea pisciculturii la nivelul judeţului şi crearea de unităţi economice care să se ocupe de prelucrarea peştelui. Proiectul vizează zona pescărească Lunca Prutului Inferior - Dunărea Inferioară mila 76, iar în acest sens va fi creat un grup de lucru pentru gestionarea fondului piscicol. >> Citeste

Afisari
counter