Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Vineri, 18 Februarie 2011  
 

ELSACO se transformă din partenerul român de încredere în jucătorul internaţional de renume

elsaco.jpgLa peste un deceniu de la înfiinţare, compania ELSACO înţelege tendinţele macroeconomice care redefinesc industria de utilităţi la nivel mondial şi reuşeşte să ia decizii strategice care îi aduc proiecte importante pe pieţele internaţionale.
Creșterea fără precedent a cererii pentru energie, creșterea accelerată a cercetărilor referitoare la efectele producției şi consumului de energie asupra mediului înconjurător, investițiile mari de capital necesare în industrie, orientarea către noi surse de energie alternativă, costurile şi prețurile care nu mai sunt de mult o certitudine sunt factorii cei mai importanţi care modelează, în ultimii ani, industria de utilități la nivel mondial.


Înţelegând natura acestor forțe, compania ELSACO a făcut, de-a lungul anilor, alegeri dificile în ceea ce privește strategia, operațiunile şi tehnologia pe care o folosește în acest moment, ajungând, după mai bine de un deceniu de activitate, să fie una din cele mai serioase firme din domeniile sale de activitate şi să ofere siguranța unui partener competent.

ELSACO oferă servicii complete care satisfac nevoile pieței, executând lucrări şi asigurând exploatarea instalațiilor cu scopul de a eficientiza consumurile energetice şi de a crește gradul de confort, dezvoltând servicii şi soluții dedicate în domenii conexe:
- Lucrări de reabilitare şi modernizare a instalațiilor termoenergetice
- Gestiunea consumurilor energetice şi service-ul echipamentelor de măsură
- Furnizarea de echipamente şi servicii de contorizare pentru regiile de apă şi canalizare
- Furnizarea de echipamente şi servicii pentru exploatarea surselor de energie neconvenţională
- Lucrări de reabilitare energetică a cladirilor: audituri si bilanțuri energetice, lucrări de construcții
- Furnizarea de echipamente de calcul şi servicii asociate
- Proiectarea şi producerea de calculatoare și notebook-uri
- Producerea de echipamente electronice specializate.

Unul din scopurile principale ale companiei este de a oferi servicii complete de contorizare incluzând şi soluții software dedicate pentru apă şi încălzire.
Cunoscând necesitățile companiilor de utilități, ELSACO a dezvoltat în timp soluții dedicate pentru citirea contoarelor şi facturarea consumurilor, bazate pe produse ale companiei franceze ITRON, lider în soluții software pentru apă, energie termică, gaz, electricitate și produse proprii.

Ca urmare a unui efort de echipă considerabil, specialiștii ELSACO au dezvoltat o soluție integrată de contorizare adresată companiilor de utilități însemnând:
- măsurarea consumurilor
- stocarea datelor citite şi analiza acestora
- management
- facturare.

Succesul companiei pe piața internatională a fost posibil datorită unor contracte cu importante companii românești care au dus la implementarea unor soluții de contorizare marca Elsaco: RADET Bucureşti, RAJAC Iaşi, COLTERM Timişoara; RAM Buzău; APA NOVA Bucureşti, etc.

Drumul nu a fost ușor, ELSACO investind progresiv în capacitățile sale tehnice şi organizatorice, ajungând astăzi să implementeze proiecte software în țări din Europa și Asia precum : DAR AL RABIEH Medina - Arabia Saudită, Fela Elveţia, Ecoinvest Bosnia, Feneks Serbia, Manas Turcia, Kinetic, QIT Qatar, IBL Mauritius, Power Flow Engineering Dubai EAU, V&V Int’l Serbia.

Specialiștii ELSACO implementează cu succes un sistem software de citire a contoarelor de apă şi climatizare în cadrul proiectului ‘’The Pearl Qatar’’ unde achizitorul este Qatar International Trade cu termen de finalizare, anul 2011. Produsele livrate pentru acest proiect, şi anume echipamentele pentru conectarea în reţea a 30.000 de contoare, softul de citire şi facturare a contoarelor sunt produse de Elsaco. Astfel Elsaco îşi face intrarea pe o piata concurențială puternică, cea a exportului de software demonstrând că poate derula cu profesionalism proiecte de mare calibru şi în afara granițelor țării.
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

 Editorial
"Băi, avem destule taxe"
rotariu victor.jpg
"Băi, avem destule taxe". Acesta este motivul pentru care Guvernul Boc şi partidele care îl sprijină nu vor să mai fie introdusă taxa pe terenul agricol nelucrat, după cum a explicat un oficial al ministerului Agriculturii. După ce s-au bătut cu pumnul în piept că ei sunt cei care vor pune din nou pe picioare agricultura, în special prin această taxă, menită să încurajeze folosirea propriu-zisă a terenurilor, bravii politicieni ai Puterii şi-au dat seama, din senin, că sunt prea multe taxe.
Un editorial de Victor Rotariu publicat în ziarul Gandul. >> Citeste
Analiza
De ce se înghesuie elveţienii să facă agricultură în România
agricultura_MARE.jpg
Din ce în ce mai mulţi agricultori elveţieni se stabilesc în România, unde pot cumpăra suprafeţe agricole de câteva sute de hectare la preţuri semnificativ mai mici şi mai apoi exportă produsele biologice obţinute în Elveţia sau Germania, scrie swiss.info într-un comentariu dedicat potenţialului agricol al ţării noastre.
Swiss.info menţionează exemplul lui Christian Hani, un agricultor elveţian care la scurt timp după absolvirea studiilor de agronomie s-a mutat în satul Firiteaz din vestul României şi care acum are un teren agricol de 800 de hectare. >> Citeste
Compania Saptamanii
Prio Foods a anunţat lansarea unităţii de extracţie uleiuri, la Lehliu Gară
prio foods.jpg
Compania Prio Foods, parte a Martifer Group, a anunţat, miercuri, lansarea unităţii de extracţie uleiuri vegetale la Lehliu Gară, investiţie greenfield în valoare de 93 milioane de euro. "Este o onoare pentru mine şi pentru întreaga companie Prio Foods să anunţ astăzi lansarea noii unităţi de extracţie de la Lehliu", a declarat, preşedintele Consiliului de Administraţie Prio Foods, Carlos Martins.
Evenimentul a dat startul operaţiunilor la filiala Prio Extracţie, specializată în procesarea seminţelor şi producţie de ulei vegetal, în scopuri industriale şi de consum. Investiţia este cel mai mare proiect greenfield din România în anul 2011. În sectorul producţiei de ulei vegetal, Prio Extracţie deţine locul întâi ca volum al investiţiei în Europa de Sud-Est şi locul doi la nivelul întregii Europe. >> Citeste

Produsul Saptamanii
Mierea premium ecologică ar trebui să fie un brand al României, spune apicultorul Aron Stoica
apicultor.jpg
Mierea premium ecologică ar trebui să fie un brand al României, fiind, indiscutabil, cea mai bună din lume, iar pentru promovarea ei în străinătate este nevoie de politici consecvente ale celor aflaţi la guvernarea ţării, afirmă apicultorul Aron Stoica din Câmpeni (Alba), absolvent al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, care se dedică de o viaţă creşterii profesioniste a albinelor şi protecţiei speciilor autohtone.
"Nu ştiu dacă în ultimul an s-a diminuat sau nu procesul prin care mierea de calitate premium din România se vinde la export în cupaje, pentru a fi amestecată cu cele fără nicio calitate din America de Sud, America de Nord, Mexic, Asia ori din UE. Mierea este un produs local unic şi cel mai corect este ca producătorul să se bucure de recunoaşterea calităţilor acesteia. De regulă, mierea noastră premium trece într-un anonimat absurd, pentru că este absurd să oferi cea mai bună calitate pentru a deveni amestec la ceva fără nicio calitate", a declarat, luni, apicultorul foarte apreciat în afara graniţelor ţării. >> Citeste
Interviu
Radu Roatiş: “Mieii româneşti nu vor lipsi de pe piaţă în preajma sărbătorilor pascale”
roatis radu.jpg
Mieii româneşti nu vor lipsi de pe piaţă în preajma Sărbătorilor Pascale, pentru că există baza legală pentru inventarierea animalelor, a afirmat, într-un interviu acordat Agenţiei Agerpres, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Radu Roatiş.
Potrivit preşedintelui ANSVSA, autoritatea va demara o serie de controale în sectorul produselor tradiţionale, deoarece "asistăm la o creştere alarmantă a târgurilor cu produse tradiţionale", în multe cazuri produsele fiind vândute în condiţii improprii sau nu sunt ceea ce cred şi vor românii să cumpere. Radu Roatiş a mai adăugat că România va putea exporta carne de porc pe piaţa comunitară, începând cu partea a doua acestui an, după ce o misiune a CE va controla fermele care solicită să intre la export. >> Citeste
Eveniment
La Galaţi a fost lansat un proiect pentru relansarea pisciculturii şi prelucrării peştelui
pescador.JPG
Camera Agricolă Galaţi a lansat, marţi, proiectul “Grup de lucru pentru gestionarea durabilă a fondului piscicol în judeţul Galaţi, zona pescărească lunca Prutului inferior - Dunărea inferioară mila 76”, în valoare de 133.000 de lei.
Potrivit directorului Camerei Agricole Galaţi, Floricel Dima, proiectul are ca scop relansarea pisciculturii la nivelul judeţului şi crearea de unităţi economice care să se ocupe de prelucrarea peştelui. Proiectul vizează zona pescărească Lunca Prutului Inferior - Dunărea Inferioară mila 76, iar în acest sens va fi creat un grup de lucru pentru gestionarea fondului piscicol. >> Citeste

Afisari
counter