Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Vineri, 18 Februarie 2011  
 

Generali Asigurări şi Ardaf intenţionează să fuzioneze pentru a deveni unul dintre cei mai importanţi asigurători

logo_generali.jpgReprezentanţii Generali Group în România au anunţat astăzi intenţia Grupului de a uni cele două companii deţinute pe piaţa locală, Generali Asigurări şi Ardaf. Generali România este numele vizat pentru noua entitate, care va funcţiona pe piaţă cu două mărci independente, Generali şi Ardaf. Fuziunea va consolida poziţia Grupului Generali în România şi va conferi noii entităţi avantaje competitive superioare. Oferta complexă de produse şi gradul ridicat de acoperire la nivel naţional al reţelei de distribuţie vor face din Generali România compania de referinţă pentru clienţii persoane fizice şi juridice. Păstrarea ambelor branduri implică automat şi menţinerea celor două reţele de vânzare.

“Fuziunea oferă o perspectivă extraordinară de dezvoltare, în beneficiul clienţilor, al angajaţilor, al reţelelor de vânzări, al partenerilor şi al acţionarilor. Sub umbrela noii entităţi, Generali România, vom putea valorifica mai bine atuurile celor două mărci şi ne vom putea servi clienţii şi mai bine, prin intermediul unui larg portofoliu de produse, al prezenţei naţionale extinse şi al angajamentului de îmbunătăţire permanentă a serviciilor. Fuziunea va crea o companie mai puternică, mai eficientă şi mai performantă şi va consolida prezenţa strategică, pe termen lung, a Grupului Generali în România, în concordanţă cu planurile acţionarilor”, a declarat Marie Kovářová, Coordonator al operaţiunilor Generali Group în România.

Fuziunea va crea posibilitatea ca operaţiunile de asigurări ale Grupului să atingă o eficienţă crescută. De asemenea, schimbul de “know-how” şi utilizarea comună a celor mai bune practici de lucru vor permite noii entităţi să atingă niveluri şi mai înalte ale standardelor de calitate pentru toate produsele.

Procedura juridică de fuziune implică absorbţia Generali Asigurări de către Ardaf, opţiune ce a rezultat din analiza preliminară derulată. Această procedură, care este doar o formalitate tehnică, a fost determinată pe baza respectării aspectelor legale, de reglementare, financiare şi operaţionale ale fuziunii şi nu va influenţa forma noii entităţi. Fără a afecta scopul şi obiectivele planului de reorganizare, căile de derulare legală a fuziunii pot fi amendate pe parcurs, în funcţie de indicaţiile şi solicitările venite din partea autorităţilor competente.

Data efectivă a fuziunii depinde în mod direct de îndeplinirea tuturor cerinţelor legale. Până atunci, Generali Asigurări şi Ardaf vor continua să îşi îndeplinească angajamentele curente şi anterioare asumate faţă de clienţi şi parteneri, să vândă produse şi să emită poliţe în condiţii normale, până la momentul efectiv al fuziunii. După fuziune, Generali România va prelua toate obligaţiie faţă de clienţii celor două companii.

Despre Grupul Generali

Grupul Generali este unul dintre liderii industriei mondiale de asigurări şi servicii financiare. Fondat la Trieste, în 1831, Grupul este astăzi una dintre principalele companii de profil din Europa şi cel mai mare asigurător pe segmentul Viaţă de pe continent. În acelaşi timp, Generali Group este unul dintre cei mai mari administratori de active, cu un portofoliu în valoare de peste 400 miliarde USD. Generali deţine o forţă de vânzări de peste 100 000 de persoane, care deserveşte 70 milioane de clienţi în 68 de ţări şi deţine o poziţie dominantă în Europa de Vest şi un loc important, în creştere, în Europa de Est şi Asia.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

 Editorial
"Băi, avem destule taxe"
rotariu victor.jpg
"Băi, avem destule taxe". Acesta este motivul pentru care Guvernul Boc şi partidele care îl sprijină nu vor să mai fie introdusă taxa pe terenul agricol nelucrat, după cum a explicat un oficial al ministerului Agriculturii. După ce s-au bătut cu pumnul în piept că ei sunt cei care vor pune din nou pe picioare agricultura, în special prin această taxă, menită să încurajeze folosirea propriu-zisă a terenurilor, bravii politicieni ai Puterii şi-au dat seama, din senin, că sunt prea multe taxe.
Un editorial de Victor Rotariu publicat în ziarul Gandul. >> Citeste
Analiza
De ce se înghesuie elveţienii să facă agricultură în România
agricultura_MARE.jpg
Din ce în ce mai mulţi agricultori elveţieni se stabilesc în România, unde pot cumpăra suprafeţe agricole de câteva sute de hectare la preţuri semnificativ mai mici şi mai apoi exportă produsele biologice obţinute în Elveţia sau Germania, scrie swiss.info într-un comentariu dedicat potenţialului agricol al ţării noastre.
Swiss.info menţionează exemplul lui Christian Hani, un agricultor elveţian care la scurt timp după absolvirea studiilor de agronomie s-a mutat în satul Firiteaz din vestul României şi care acum are un teren agricol de 800 de hectare. >> Citeste
Compania Saptamanii
Prio Foods a anunţat lansarea unităţii de extracţie uleiuri, la Lehliu Gară
prio foods.jpg
Compania Prio Foods, parte a Martifer Group, a anunţat, miercuri, lansarea unităţii de extracţie uleiuri vegetale la Lehliu Gară, investiţie greenfield în valoare de 93 milioane de euro. "Este o onoare pentru mine şi pentru întreaga companie Prio Foods să anunţ astăzi lansarea noii unităţi de extracţie de la Lehliu", a declarat, preşedintele Consiliului de Administraţie Prio Foods, Carlos Martins.
Evenimentul a dat startul operaţiunilor la filiala Prio Extracţie, specializată în procesarea seminţelor şi producţie de ulei vegetal, în scopuri industriale şi de consum. Investiţia este cel mai mare proiect greenfield din România în anul 2011. În sectorul producţiei de ulei vegetal, Prio Extracţie deţine locul întâi ca volum al investiţiei în Europa de Sud-Est şi locul doi la nivelul întregii Europe. >> Citeste

Produsul Saptamanii
Mierea premium ecologică ar trebui să fie un brand al României, spune apicultorul Aron Stoica
apicultor.jpg
Mierea premium ecologică ar trebui să fie un brand al României, fiind, indiscutabil, cea mai bună din lume, iar pentru promovarea ei în străinătate este nevoie de politici consecvente ale celor aflaţi la guvernarea ţării, afirmă apicultorul Aron Stoica din Câmpeni (Alba), absolvent al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, care se dedică de o viaţă creşterii profesioniste a albinelor şi protecţiei speciilor autohtone.
"Nu ştiu dacă în ultimul an s-a diminuat sau nu procesul prin care mierea de calitate premium din România se vinde la export în cupaje, pentru a fi amestecată cu cele fără nicio calitate din America de Sud, America de Nord, Mexic, Asia ori din UE. Mierea este un produs local unic şi cel mai corect este ca producătorul să se bucure de recunoaşterea calităţilor acesteia. De regulă, mierea noastră premium trece într-un anonimat absurd, pentru că este absurd să oferi cea mai bună calitate pentru a deveni amestec la ceva fără nicio calitate", a declarat, luni, apicultorul foarte apreciat în afara graniţelor ţării. >> Citeste
Interviu
Radu Roatiş: “Mieii româneşti nu vor lipsi de pe piaţă în preajma sărbătorilor pascale”
roatis radu.jpg
Mieii româneşti nu vor lipsi de pe piaţă în preajma Sărbătorilor Pascale, pentru că există baza legală pentru inventarierea animalelor, a afirmat, într-un interviu acordat Agenţiei Agerpres, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Radu Roatiş.
Potrivit preşedintelui ANSVSA, autoritatea va demara o serie de controale în sectorul produselor tradiţionale, deoarece "asistăm la o creştere alarmantă a târgurilor cu produse tradiţionale", în multe cazuri produsele fiind vândute în condiţii improprii sau nu sunt ceea ce cred şi vor românii să cumpere. Radu Roatiş a mai adăugat că România va putea exporta carne de porc pe piaţa comunitară, începând cu partea a doua acestui an, după ce o misiune a CE va controla fermele care solicită să intre la export. >> Citeste
Eveniment
La Galaţi a fost lansat un proiect pentru relansarea pisciculturii şi prelucrării peştelui
pescador.JPG
Camera Agricolă Galaţi a lansat, marţi, proiectul “Grup de lucru pentru gestionarea durabilă a fondului piscicol în judeţul Galaţi, zona pescărească lunca Prutului inferior - Dunărea inferioară mila 76”, în valoare de 133.000 de lei.
Potrivit directorului Camerei Agricole Galaţi, Floricel Dima, proiectul are ca scop relansarea pisciculturii la nivelul judeţului şi crearea de unităţi economice care să se ocupe de prelucrarea peştelui. Proiectul vizează zona pescărească Lunca Prutului Inferior - Dunărea Inferioară mila 76, iar în acest sens va fi creat un grup de lucru pentru gestionarea fondului piscicol. >> Citeste

Afisari
counter