Home Despre noi Staff Contact  
Data publicarii: Vineri, 04 Februarie 2011  
 

Vânzările de carne de pui au crescut cu 28% în 2010, la Agricola Bacău

agricola.jpgPe o piaţă care a înregistrat deflaţie, vânzările de carne pui ale holdingului Agricola Internaţional din Bacău au crescut cu 28% în 2010, consemnându-se astfel un record cantitativ la nivelul firmei, respectiv 26.164 tone anul trecut, faţă de 20.428 tone în 2009.
"Acest trend crescător se menţine şi după prima lună a anului 2011, an în care rezultatul eforturilor noastre anterioare se va observa mai bine. Deşi, paradoxal, anul trecut carnea de pui a fost unul din puţinele produse agricole unde s-au consemnat reduceri de preţ în timp ce la majoritatea celorlalte s-au înregistrat majorări', a declarat pentru AGERPRES Grigore Horoi, preşedintele firmei băcăuane.

Potrivit acestuia, performanţa este rezultatul faptului că anul trecut Agricola a crescut mai mulţi pui şi a comercializat o cantitate record de carne de pasăre, urmând o politică de diminuare a vânzărilor de furaje şi de pui vii către terţi şi prestând mai puţine servicii logistice în extern. În anul 2010, Agricola Internaţional SA Bacău a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 279,2 milioane lei, aproximativ egală cu cifra de afaceri înregistrată în 2009, în valoare de 279,2 milioane lei. Acest indicator este format la Agricola Internaţional Bacău din cifra de afaceri rezultată ca urmare a vânzărilor de carne de pui, precum şi din cele realizate de celelalte departamente ale firmei (Fabrica de Nutreţuri Combinate, Avicola, Operator Logistic ş.a.) care, în 2010, au înregistrat vânzări mai mici de produse către terţi (furaje, pui vii etc.).

La nivelul holdingului, organizat pe unităţi de business, firmele din grup unde se obţin categoriile de produse din portofoliul Agricola Bacău, au înregistrat în 2010 vânzări în creştere faţă de anul precedent, 30% la mezeluri - salamuri crude şi 7% la semipreparate, cu excepţia producţiei de ouă, unde s-a înregistrat un minus de 4 procente a bucăţilor vândute şi de minus 15% a cifrei de afaceri.

În schimb, sortimentul cu cea mai mare notorietate, Salamul de Sibiu Agricola Bacău, a avut în anul 2010 o evoluţie crescătoare de la lună la lună, consolidându-şi la final de an poziţia de lider în total segment produs comercializat în România, poziţie adjudecată în iunie 2009, cu o cotă valorică de piaţă de 39%, detaşat faţă de ceilalţi producători'.

Activitatea Holdingului, unul dintre cei mai mari producători de carne de pasăre şi principalul exportator din această categorie din România, este caracterizată, în primul rând, prin diversitate, fiind singurul furnizor din ţară care oferă pieţei interne cele mai multe categorii de produse: carne de pui refrigerată şi congelată, în carcasă sau în piese tranşate, ambalată în atmosferă controlată (sistem BDF), tăviţă cu folie stretch sau pungă personalizată, preparate şi specialităţi din carne fierte afumate salamuri crude uscate semipreparate şi produse tip ready meal din carne şi vegetale ouă şi praf de ouă. AGERPRES


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

 Editorial
"Băi, avem destule taxe"
rotariu victor.jpg
"Băi, avem destule taxe". Acesta este motivul pentru care Guvernul Boc şi partidele care îl sprijină nu vor să mai fie introdusă taxa pe terenul agricol nelucrat, după cum a explicat un oficial al ministerului Agriculturii. După ce s-au bătut cu pumnul în piept că ei sunt cei care vor pune din nou pe picioare agricultura, în special prin această taxă, menită să încurajeze folosirea propriu-zisă a terenurilor, bravii politicieni ai Puterii şi-au dat seama, din senin, că sunt prea multe taxe.
Un editorial de Victor Rotariu publicat în ziarul Gandul. >> Citeste
Analiza
De ce se înghesuie elveţienii să facă agricultură în România
agricultura_MARE.jpg
Din ce în ce mai mulţi agricultori elveţieni se stabilesc în România, unde pot cumpăra suprafeţe agricole de câteva sute de hectare la preţuri semnificativ mai mici şi mai apoi exportă produsele biologice obţinute în Elveţia sau Germania, scrie swiss.info într-un comentariu dedicat potenţialului agricol al ţării noastre.
Swiss.info menţionează exemplul lui Christian Hani, un agricultor elveţian care la scurt timp după absolvirea studiilor de agronomie s-a mutat în satul Firiteaz din vestul României şi care acum are un teren agricol de 800 de hectare. >> Citeste
Compania Saptamanii
Prio Foods a anunţat lansarea unităţii de extracţie uleiuri, la Lehliu Gară
prio foods.jpg
Compania Prio Foods, parte a Martifer Group, a anunţat, miercuri, lansarea unităţii de extracţie uleiuri vegetale la Lehliu Gară, investiţie greenfield în valoare de 93 milioane de euro. "Este o onoare pentru mine şi pentru întreaga companie Prio Foods să anunţ astăzi lansarea noii unităţi de extracţie de la Lehliu", a declarat, preşedintele Consiliului de Administraţie Prio Foods, Carlos Martins.
Evenimentul a dat startul operaţiunilor la filiala Prio Extracţie, specializată în procesarea seminţelor şi producţie de ulei vegetal, în scopuri industriale şi de consum. Investiţia este cel mai mare proiect greenfield din România în anul 2011. În sectorul producţiei de ulei vegetal, Prio Extracţie deţine locul întâi ca volum al investiţiei în Europa de Sud-Est şi locul doi la nivelul întregii Europe. >> Citeste

Produsul Saptamanii
Mierea premium ecologică ar trebui să fie un brand al României, spune apicultorul Aron Stoica
apicultor.jpg
Mierea premium ecologică ar trebui să fie un brand al României, fiind, indiscutabil, cea mai bună din lume, iar pentru promovarea ei în străinătate este nevoie de politici consecvente ale celor aflaţi la guvernarea ţării, afirmă apicultorul Aron Stoica din Câmpeni (Alba), absolvent al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, care se dedică de o viaţă creşterii profesioniste a albinelor şi protecţiei speciilor autohtone.
"Nu ştiu dacă în ultimul an s-a diminuat sau nu procesul prin care mierea de calitate premium din România se vinde la export în cupaje, pentru a fi amestecată cu cele fără nicio calitate din America de Sud, America de Nord, Mexic, Asia ori din UE. Mierea este un produs local unic şi cel mai corect este ca producătorul să se bucure de recunoaşterea calităţilor acesteia. De regulă, mierea noastră premium trece într-un anonimat absurd, pentru că este absurd să oferi cea mai bună calitate pentru a deveni amestec la ceva fără nicio calitate", a declarat, luni, apicultorul foarte apreciat în afara graniţelor ţării. >> Citeste
Interviu
Radu Roatiş: “Mieii româneşti nu vor lipsi de pe piaţă în preajma sărbătorilor pascale”
roatis radu.jpg
Mieii româneşti nu vor lipsi de pe piaţă în preajma Sărbătorilor Pascale, pentru că există baza legală pentru inventarierea animalelor, a afirmat, într-un interviu acordat Agenţiei Agerpres, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Radu Roatiş.
Potrivit preşedintelui ANSVSA, autoritatea va demara o serie de controale în sectorul produselor tradiţionale, deoarece "asistăm la o creştere alarmantă a târgurilor cu produse tradiţionale", în multe cazuri produsele fiind vândute în condiţii improprii sau nu sunt ceea ce cred şi vor românii să cumpere. Radu Roatiş a mai adăugat că România va putea exporta carne de porc pe piaţa comunitară, începând cu partea a doua acestui an, după ce o misiune a CE va controla fermele care solicită să intre la export. >> Citeste
Eveniment
La Galaţi a fost lansat un proiect pentru relansarea pisciculturii şi prelucrării peştelui
pescador.JPG
Camera Agricolă Galaţi a lansat, marţi, proiectul “Grup de lucru pentru gestionarea durabilă a fondului piscicol în judeţul Galaţi, zona pescărească lunca Prutului inferior - Dunărea inferioară mila 76”, în valoare de 133.000 de lei.
Potrivit directorului Camerei Agricole Galaţi, Floricel Dima, proiectul are ca scop relansarea pisciculturii la nivelul judeţului şi crearea de unităţi economice care să se ocupe de prelucrarea peştelui. Proiectul vizează zona pescărească Lunca Prutului Inferior - Dunărea Inferioară mila 76, iar în acest sens va fi creat un grup de lucru pentru gestionarea fondului piscicol. >> Citeste

Afisari
counter